‘Kastamonu’da 2’nci partiyiz’;

‘Kastamonu’da 2’nci partiyiz’

İYİ Parti Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kurulu, Rüya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı ile Tuncay Özkan’ın listeleri yarıştı. 233 oyun kullanıldığı, 2 oyun geçersiz sayıldığı kongre sonunda 221 oy alarak rakibine büyük fark atan mevcut Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı, tekrar seçilerek güven tazeledi. Diğer aday Tuncay Özkan’ın listesi ise sadece 10 oy alabildi....


Kongreye İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Genel Kurul Komisyonu Üyesi Halil Aydoğdu, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar,CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, İYİ Parti eski il başkanları İlhan Engin, Ahmet Sertlek ve Mehmet Çıvgın, Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Türkiye Yol-İş Sendikası 2 Nolu Sendika Başkanı Sadık Düzgün, İYİ Parti İlçe Başkanları, delegeler ve partililer katıldı. 

SAMANCI: “ÜYE SAYIMIZI 3 KATINA ÇIKARDIK”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı; “Bizler bugün 20 yıllık senaryosu kötü yazılmış bir filmin final sahnesini yaşıyoruz. Türk Milleti olarak yozlaşmış, adalet duygusunu yitirmiş, demokrasiyi ayaklar altına almış bir iktidarın yolcu etmenin heyecanı için toplandık. Temmuz ayında göreve gelmemizle birlikte yoğun bir temponun içine girdik. İYİ Parti Merkez İlçe teşkilatı olarak 5 aydır, sayın genel başkanımızın açtığı yolda yürümeye, partimizin iktidarı için çaba göstermeye devam ediyoruz. Çok şükür ki, bu kısa süre zarfından tüm il genelinde olduğu gibi, merkez ilçede de partimize yoğun ilgi oldu. Üye sayımızı 3 katına çıkardık. Başarının arkasında bu ekip var. Dedikodulara aldırış etmedik. ‘Kötü söz sahibine aittir’ diyerek hiçbir tartışmanın içine girmedik. Partimizi anlattık, politikalarımızı anlattık, Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde çıktığımızın yolun ne kadar kutlu bir yol olduğunu anlattık. Yıllarını Kastamonu’da geçirmiş, Kastamonu’da ticaret yapmış, Kastamonu’da yıllarca siyasetin içinde bulunmuş bir kardeşiniz olarak, ilimizin sorunlarına hakimim ve çok iyi biliyorum. Kastamonu yıllardır siyasette kısır çekişmelere sahne olduğu için ne yazık ki hak ettiği yerde değildir. Oy verdiğimiz, seçerek bizlere hizmet etmesini istediğimiz siyasetçiler maalesef oylarımızın hakkını veremediler. Kastamonu nüfusu azalan, milletvekili sayısı düşen, işsizliğin arttığı bir il haline dönüştü. Bizim İYİ Partili hemşehrilerimizin karşısına çıkmamızın en büyük sebebi ilimizi bu kötü gidişattan kurtarmak, Kastamonu’yu eski günlerine kavuşturmaktır” dedi.

“2023 YILINDA İYİ PARTİ’Yİ KASTAMONU’DA BİRİNCİ PARTİ YAPIP, BELEDİYEYİ VE MİLLETVEKİLLİKLERİNİ KAZANACAĞIZ”

Konuşmasını sürdüren Samancı; “Bugün tekrar karşınıza Merkez İlçe Başkan adayı olarak ekibimle birlikte çıkmanın gururunu yaşıyorum. Sizlerden de görevimizin devam etmesi için oylarınızı talep ediyorum. Bizim 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede ortaya koyduğumuz çalışmalarımız 2’nci dönem için en büyük referansımızdır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz Kastamonu’nun evladıyız. Kastamonu büyüktür. Biz Kastamonu’yu seviyoruz. Delegelerimizin Kastamonu’nun öz evladına sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. 2023 yılında İYİ Parti’yi Kastamonu’da birinci parti yapıp, belediyeyi ve milletvekilliklerini kazanacağız. Bütün çabamız bunun içindir” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN:“ÜYELERİMİZ ARASINDA ASLA İLETİŞİMSİZLİK OLMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan Tuncay Özkan da; “Kastamonulu olmamam, Kastamonu’ya hizmet edemeyeceğim anlamına gelmemektedir. İYİ Parti’ye ve ilimize hizmet için bu yarışa girmiş Kastamonulu sevdalısıyım. Şahsıma ve yönetim kurulu üyelerime bu kutsal görevi layık görürseniz, öncelikle biz olma gayreti içinde olacağız. Bizler partimizi, ilimizde ve ülkemizde daha ileriye taşıyabilmek için parti binamızın herkesin görüşlerini dile getirebileceği bir evimiz olarak görmesini sağlayacağız. Partimize yeni üyeler kazandırma gayreti içinde olacağız. Üyelerimiz arasında asla iletişimsizlik olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her yapılandan üyelerimizin haberdar olmasını sağlayacağız. Böylece art niyetlilere alan oluşturmayacağız. Partimize yakışır üslup ve davranış içerisinde olacağız. Kastamonu’nun kalkınması, gelişmesi ve hizmet alabilmesi için her birlikte çalışmalıyız. Desteklerinizi tüm kalbinizle bekliyorum. Halka hizmet Hakk’a hizmet anlayışıyla sizlerin bizlere yol arkadaşı olmanızı istiyorum. Bizler Kastamonu’ya hizmet için yola çıktık. Sizlerle Kastamonu’ya ve ilçelere güzel hizmetler yapacağımıza inancım tamdır. İYİ Parti nasıl kurulduğunda milletin umudu olduysa, bugünde umudun partisidir. İYİ Parti şehrimize, ülkemize ve tüm gönül coğrafyamıza umut ışığı olmuştur. Kısaca bir olmak, iri olmak, diri olmak gayreti içerisindeyim” şeklinde konuştu.

KATAR: “KASTAMONU’DA ŞU ANDA BİZ 2’NCİ PARTİYİZ”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar ise, göreve geliş sürecini anlatarak; “Göreve geldikten sonra partililerimize daha iyi hizmet verebilmek için il binamızı değiştirdik. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gece-gündüz demeden bu süreçte 500’ün üzerinde ziyaretlerde bulunduk. 70’in üzerinde de ilçe ziyareti gerçekleştirdik. Merkez ilçede üye sayımızı 3’e katladık, il genelinde de 2 kat arttırdık. Kastamonu’da şu anda 2’nci partiyiz. İnşallah 2023 seçimlerinde milletvekili de çıkaracağız ve 2024 yerel seçimlerinde merkez belediyesi de dahil, 10 tane belediye alacağız” dedi.

“ÖNCELİKLE BU ENFLASYON İLE MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

Ekonomiye değinerek sözlerine devam eden Katar; “Dünyada da enflasyon var, bizde de enflasyon var. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde enflasyon yüzde 10 civarında, bizim enflasyonumuz TÜİK rakamlarına göre yüzde 85 seviyesinde. Gerçek rakam bu mu asla değil. İktidar partililerin yetkilileri ısrarla diyorlar ki, dünyada kriz var. Evet dünyada kriz var. 2021 yılında faizi düşürmeye başladılar. Aslında ne olduysa ondan sonra oldu. ‘Faiz sebeptir, enflasyon sonuç’ diye bir şey yok. Öyle bir şey dünyada yok. Fizik bilimdir, matematik, bilimdir ama ekonomide bilimdir. Dünyada karşılığı olmayan ekonomi modeli ile bizi karşı karşıya getirdiler. Bütün düzenimizi altüst ettiler. Şu an çarşıya çıktığımız zaman hayat pahalığını hepimiz net hissediyoruz. 2021 yılının mart ayında dolar kuru 7,21 idi. Petrolün varil fiyatı 68 dolardı, bugün ne kadar 80 dolar. Yüzde 15 artmış dünyadaki krizden dolayı. Bizdeki dolar kuru ise 18,65’e gelmiş. Mazot 6,60’dan bugün 22’ye çıkmış. Bizim en büyük sorunumuz döviz kurlarını zapt edemememiz, paramızın değerinin dünyada karşılığının olmaması, ekonomimizin dünyada karşılığının olmamasıdır. Bizim öncelikle bu enflasyon ile mücadele etmemiz gerekiyor, hayat pahalığından kurtulmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ OLARAK KÖY OKULLARINI YENİDEN AÇACAĞIZ VE KIRSALI YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ”

Nüfus oranlarına değinerek sözlerine devam eden İl Başkanı Ahmet Katar; “Ülkemizin nüfusu 2000 yılında 64 milyon iken, bugün 84 milyon, yüzde 25 artmış. Peki Kastamonu nüfusu ne olmuş? 2000 yılında 375 bin iken, bugün yine 375 bin. Biz yerimizde saymışız. Merkezdeki nüfusumuz 102 bin iken bugün 152 bin olmuş. Yani köylerimizdeki nüfus erimiş. Köylerimizdeki vatandaşlarımız şehre göçmüşler, üretimden uzaklaşmışlar. Bizim bu durum karşısında başta eğitim sistemimizi düzeltmemiz gerekiyor. 2000’li yıllarda bu hükümet döneminde taşımalı eğitim adı altında köylerimizden her gün 722 bin 845 öğrenci şehirlere taşındı. Taşıdılar da ne oldu? 6-7 yaşında çocukları köylerinde kopardılar. Köylerimizde İstiklal Marşı’mız okunmaz oldu, Türk Bayrağı çekilmez oldu ve Milli Bayramlarımızda kutlanmaz oldu. Dolayısıyla milletimizden kopmuş olduk. Sadece çocuklar mı geldi, köylerinden? Aileleri de geldi. Üretimden uzaklaştık. Çocuklarımızı şehirlere alıştırdık. Bu çocuklar köye döner mi? Dönmez. Bizim köylerden kurtulmamız, ekonomimizin batması demektir. Üretimden uzaklaşmamız demektir. Onun için biz İYİ Parti olarak köy okullarını yeniden açacağız ve kırsalı yeniden canlandıracağız. Ara elamanları da kaldırdılar. Meslek liselilerini kaldırdılar. İktidara geldiğimizde eğitim sorununu da çözeceğiz. Şu an ülkemizdeki göçmen sayısı resmi rakamlara göre; 8 milyon civarında. Gayri resmi rakamlara göre de 13 milyon. İYİ Parti olarak bunları geri göndereceğiz ve göçmen sorunundan da kurtulmuş olacağız. Eğer göndermezsek, kendi ülkemizde azınlık olacağız” şeklinde konuştu.

Genel kurulda son olarak İYİ Parti Kurucu İl Başkanı İlhan Engin de bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut İlçe Başkanı Salih Samancı’nın listesi ile Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan Tuncay Özkan’ın listelerinin yarıştığı seçimde Samancı tekrar seçildi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum