Kar çok sert geliyor!;

Kar çok sert geliyor!

Aralık ayının başından itibaren etkili olan sıcak hava dalgası, yerini Balkanlardan gelen soğuk havalara bırakıyor. Meteoroloji'nin değerlendirmesine göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar dünden itibaren düşüş geçti. Bu hafta yurdun iç ve batı kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor....

KAR VE SAĞANAK GELİYOR

Bugünden itibaren Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu’nun tamamı ile Ege’nin kuzeyinde yağış beklenirken, kalan kesimlerin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Öte yandan sonbaharda yağışların az geçmesinin sebebi olan La Nina etkisinin Ocak ayında kaybolmasıyla batı bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 20 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Trakya'dan yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklar 20 derece birden düşecek. "Pazartesi günü beklenenden çok daha soğuk olacak" diyen Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "Ani sıcaklık değişimi hastalık riskini beraberinde getiriyor" diyerek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini uyardı. (CNGHaber)



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum