‘Milletimiz ‘Cumhur ile yola devam’ diyecek’;

‘Milletimiz ‘Cumhur ile yola devam’ diyecek’

>>>Milletvekili Çelik; “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP ile birlikte bizim 40 yıldır insan ve ekonomik kaynağımızı yok eden terörle mücadelemizi terör örgütlerinin kaynağında yok etmek için buraya tekrar getirmiş olduğumuz uzatma tezkeresine nasıl hayır oyu verdiklerini burada pişkin pişkin milletin huzurunda söyledi. Ben bütün bunları milletimizin takdirine bırakıyorum. İnşallah bu ülkenin gençleri, kadınları, usluları, yaşlıları; Türkiye'yi online idare edecek gayri milli bir siyaset izleyen karşımızdaki ittifaka asla yol vermeyecek, sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’na inşallah yola devam diyecek" dedi....

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaz aylarıyla birlikte ekonomide dengeleme olduğunu vurgulayan Çelik, önümüzdeki süreçte ekonominin daha iyiye evrileceğini kaydetti.

Milletvekili Çelik, konuşmasında muhalefete de eleştirilerde bulunarak; "İnşallah bu ülkenin gençleri, kadınları, usluları, yaşlıları; Türkiye'yi online idare edecek gayri milli bir siyaset izleyen karşımızdaki ittifaka asla yol vermeyecek. Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'yla inşallah 'yola devam' diyecek" dedi.

"EKONOMİ ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DAHA İYİYE EVRİLECEK"

Milletvekili Metin Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "3 yıldır, pandemi ile başlayıp savaşla devam eden ve dünyayı önce sağlık sonra ekonomi anlamında ciddi dar boğaza sokan bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Tabii ki bu süreç ülkemizi de etkilemiştir. Özellikle enerji ve emtia fiyatlarında yaşanan artışların tetiklemiş olduğu, enflasyonist ortam ülkemizde de bazı sıkıntılara neden oldu. Ancak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin almış olduğu önlemlerle, meclisten çıkarmış olduğumuz kanunlarla, tüm vatandaşlarımızın bu süreçten en az şekilde etkilenmeleri adına gereken her türlü önlemi aldık. Başta alım gücü tüm kesimleri, işçisinden emeklisine, asgari ücretlisine tarım kesiminde almış olduğumuz önlemlerle çiftçilerimize dönük önlemlerle alım gücünü yükselttik. Bir taraftan da özellikle yüksek enerji maliyetlerini, halkımıza, vatandaşlarımıza yansıtmadık yüzde 70, yüzde 80'e varan sübvansiyonlarla daha faturaya yansımadan bu maliyetleri üzerimize aldık. Yaz ayları ile birlikte hepimizin malumu ekonomide bir dengelenme başlamış durumda. İnşallah önümüzdeki süreçte bir iki ay içerisinde bunun daha iyiye evrildiğini hep birlikte göreceğiz."

“MİLLET, GAYRİ MİLLİ İTTİFAKA ASLA YOL VERMEYECEK”

Konuşmasında CHP’yi sert sözlerle eleştiren Çelik, şöyle devam etti; "Biz bu önlemleri alırken, muhalefet kocaman kocaman yalanlarla, bu süreci çarpıtmaya, baltalamaya çalıştı. İşte 128 milyar dolar yalanı bunlardan sadece bir örnek. Başka ne yapıyor muhalefet? Bütçe görüşmelerinin ilk günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu kürsüye çıktı 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili daha önceki söylemlerine ilave söylemler yaptı. Ne demişti 'kontrollü darbe' demişti, 'tiyatro' demişti, bunlara yeni bir halkayı ekledi. 'Öyle diyorlar, Gazi Meclis'miş falan filan... Bırakın bu ayakları' dedi maalesef. Ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmayacak bir söylemi, burada kendisinden duymuş olduk. Kendisini burada kınıyorum. Türkiye, Akdeniz'de, Mavi Vatan'da genel başkanınızın danışmanı milletvekili ne dedi?; 'Türkiye Akdeniz'de saldırgan, yayılmacı bir politika izliyor' dedi. Bu sizin için gerçekten acınası bir durum. Biz sizin için üzülüyoruz. Aynı milletvekiliniz Karabağ Harekatı’nın başladığı ilk gün, 'Türkiye mücahitleri gönderiyor, silah yardımı yapıyor' diyerek bu süreci maalesef farklı bir noktaya taşımak istedi. Terörle mücadele ile ilgili yine bir milletvekiliniz çıktı ve dedi ki; 'Türk ordusu terörle mücadelede kimyasal silah kullanıyormuş.' Bunu sahiplenen bir açıklama yaptı maalesef. Terörle mücadele ile ilgili olarak genel başkan yardımcınız şu anda bir milletvekili dedi ki 'Biz sınırlarımızda PYD unsuru isteriz. Gerçekten arzularız' dedi. Bu, PYD'nin, YPG'nin orada kurmak istedikleri terör devletine bir destekten başka bir şey değildir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP ile birlikte bizim 40 yıldır insan ve ekonomik kaynağımızı yok eden terörle mücadelemizi terör örgütlerinin kaynağında yok etmek için buraya tekrar getirmiş olduğumuz uzatma tezkeresine nasıl hayır oyu verdiklerini burada pişkin pişkin milletin huzurunda söyledi. Ben bütün bunları milletimizin takdirine bırakıyorum. İnşallah bu ülkenin gençleri, kadınları, usluları, yaşlıları; Türkiye'yi online idare edecek gayri milli bir siyaset izleyen karşımızdaki ittifaka asla yol vermeyecek, sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’na inşallah yola devam diyecek." (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum