Gezici Film Festivali büyük ilgi topladı;

Gezici Film Festivali büyük ilgi topladı

Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) bu yıl 8'incisini ağırladığı 27. Gezici Film Festivali sona erdi. Festival sinemaseverler tarafından büyük ilgi topladı....

Ankara Sinema Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen 27. Gezici Film Festivali, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan'ın danışmanlığını yaptığı Medya ve İletişim Topluluğu organizasyonunda Pazartesi günü Ahmet Yesevi Konferans Salonunda filmler gösterime girerek start aldı.

3 gün boyunca sinemaseverlerin katılımıyla Kar ve Ayı, Eli Kulağında, Paravan, Karanlık Gece, Ayna Ayna, Kurak Günler, Çatıdaki Kadın, Suna, Kabahat, Başkanın Bütün Adamları isimlerindeki 10 tane film gösterime girdi. Film ekibinin katılım gösterdiği gösterimlerden sonra izleyicilerle film hakkında söyleşiler gerçekleştirildi. Gencinden yaşlısına tüm kesimlerin katılım gösterdiği festivalde, salon doluluğu yoğun oldu. Bazı seyirciler yer bulmakta zorlandı. Festival, son günde Başkanın Bütün Adamları filminin gösterime girmesinden sonra sona erdi.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan, festivale yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını belirterek, “27. Gezici Film Festivali'nin Kastamonu ayağı sona erdi. Biz, Medya ve İletişim Topluluğu olarak gezici festivali Kastamonu'da 8'inci kez ağırladık. Gezici Film Festivali, Ankara Sinema Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, 2014 yılından beri kentimize geliyor ve her gelişinde büyük ilgiyle karşılandı. Bu ilgiden çok memnunuz. Öğrencilerimiz ve Kastamonu halkının katılımlarından dolayı çok memnun olduk" dedi.

Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Gamze Koçak da festival ile ilgili değerlendirmelerini belirttiği konuşmasında, “Bu film festivali, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümünde öğrenim gören öğrenciler için büyük bir fırsat oldu. Film ekibiyle konuşarak, onların tecrübelerinden bilgiler edindik. Bazı filmlerde açık sahneler vardı. Bu festivale izleyici olarak 3 senedir katılıyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum