‘Yeni yıl hediyen benden’;

‘Yeni yıl hediyen benden’

Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen ‘Gönülden Gönüle El emeği Projesi’nin ilk etkinliği Atkı-Bere Atölyesi oldu. Etkinlik hakkında konuşan Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Yavuz Selim Şimşek; "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü olduğundan dolayı bu ayı gönüllük ayı olarak değerlendirmek istiyoruz ve şunu gördük ki çok büyük bir talep var. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak isteyen bütün kadınlarımızın geri dönüşlerinden dolayı her ay farklı bir proje yapmak istiyoruz" dedi....

Merkez Spor Salonu’nda faaliyet gösteren Mutlu Kafe’de “Yeni yıl hediyen benden” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kastamonu kadınları ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı ve bere örerek onların gönüllerine dokunacak.

ŞİMŞEK; "BU KADARINI TAHMİN ETMİYORDUK"

Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Şimşek, Gönülden Gönülle El Emeği Projesini başlattıklarını söyledi. Projenin yılbaşı hediyesi mahiyetinde olduğunu ve ihtiyaç sahibi çocuklara atkı ve bere örülüp onların yüreklerine dokunulacağını belirten Şimşek, şunları kaydetti; “Gerçekten çok güzel geri dönüşler aldık. Bu konuda Kastamonu kadınının ne kadar güçlü ve dayanışma içinde olduğunu biliyorduk ama bu kadarını tahmin etmiyorduk. Her evde ‘Biz de bir şey örelim, biz de çocuklarımıza hediyeler hazırlayalım’ şeklinde dönüşler aldık. Bu bizi çok mutlu etti.  Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü olarak amaçlarımızdan biri STK’larımızın dayanışmasını artırmak. Bu konuda bir proje hazırladık. Diğer projeler ile birlikte Kastamonu’ya değer katan kadınlarımız burada. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü olduğundan dolayı bu ayı gönüllük ayı olarak değerlendirmek istiyoruz ve şunu gördük ki çok büyük bir talep var. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak isteyen bütün kadınlarımızın geri dönüşlerinden dolayı her ay farklı bir proje yapmak istiyoruz. Bu konuda sayın valimize destekleri için çok teşekkür ederiz” dedi.

BAŞBİLEN; “KADINIMIZIN GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖSTERDİĞİMİZ AYLARDAN BİRİ”

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Pınar Başbilen de, projenin mimarlarından biri olduğunu anlatarak; “Müdürlüğümüzün derneklere hibeleri var ancak biz müdürlük olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlatmak istedik. Kastamonu için de aralık ayı da önemli. 10 Aralık İlk Kadın Mitingimizin ve kadınımızın güçlü olduğunu gösterdiğimiz aylardan biri. Sadece bu ay ile de sınırlı kalmayacak bütün bir yıla yayacağız bu etkinliklerimizi. İlk olarak kadın sivil toplum örgütlerimizi topladık ve onlar ile ihtiyaç sahibi çocuklarımıza atkı ve bere kampanyası başlattık. Bugün de burada toplandık. Çok güzel bir şekilde onlar da örüyorlar.  Biz de onların dağıtımını yapacağız” diye konuştu.

"BİZİMDE BİR KATKIMIZ OLACAĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Etkinlik kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara atkı ve bere örmek için bir araya gelen kadınlar duygularını aktardı. Etkinliğe katılan Emel Bayar; "Şehit ve Gaziler Derneği adına katılım sağladık. Şehit ve gazi eşleri olarak bizler de bu kampanyaya destek olmak istedik. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. İhtiyaç sahibi çocuklara bizim de bir katkımız olacağı için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ, HER ŞEYİMİZ"

Naile Küçük Şabanoğlu ise; "Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnsanın yararlı olabilmesi kadar önemli hiçbir şey yok. Hele ki gideceği yerler çocuklarsa, çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Bu tarz faaliyetlerin daha fazla olmasını istiyorum. Çünkü emekli kadınlar olarak çok boş zamanımız oluyor ve bunları değerlendirmek çok fazla mutlu ediyor" dedi.

"BİR ÇOCUĞU BİLE MUTLU ETMEYE YARAYACAKSA NE MUTLU BİZLERE"

Son olarak duygularını paylaşan Nimet Sarıoğlu da; "Çok güzel bir etkinlik için toplandık. Bu tarz etkinliklerin sık sık tekrarlanması gerekir. Bizler için de iyi geliyor, bir araya gelerek hem sohbet muhabbet ediyoruz, hem de yararlı bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Burada yaptığımız el emeklerimiz bir çocuğu bile mutlu etmeye yarayacaksa ne mutlu bizlere" ifadelerine yer verdi. (Banu Türkmenoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum