Kastamonu ‘en az 10 bin’ diyor;

Kastamonu ‘en az 10 bin’ diyor

2023 yılında uygulanacak olan asgari ücreti belirlemek için görüşmeler 7 Aralık’ta başladı. Hayat pahalılığını derinden hisseden vatandaşlar, açıklanacak asgari ücret tutarını merakla bekliyor. Bakanlık anketine göre asgari ücret beklentisi 7 bin 630 TL olarak açıklanırken, hükümet kanadından alınan izlenime göre yeni asgari ücretin 8 bin-8 bin 500 arasında bekleniyor. CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, vatandaşlara asgari ücret beklentisini sordu. Vatandaşlar, asgari ücretin en az 10 bin olması gerektiğini dile getirdi....



“10 BİN LİRA, BİR NEBZE DE OLSA BEKLENTİMİZİ KARŞILAMAYA YETECEKTİR”

Asgari ücretin 10 bin liradan aşağı olmaması gerektiğini dile getiren Satılmış Şengül; “10 bin lira, şu şartlarda bir nebze de olsa rahatlama sağlar. 4 kişilik bir aile düşünüldüğü zaman, hele ki bir de çocuk falan okutuyorlarsa bunun yetmesi imkansız. Asgari ücretin 10 bin lira olması bir nebzede olsa beklentimizi karşılamaya yetecektir. Ama en fazla 8 bin-8 bin 500 civarından fazla olmayacak" ifadelerine yer verdi.

"ALLAH SONUMUZUN HAYIR ETSİN"

Asgari ücretin 8 bin liradan fazla olamayacağını düşünen Osman Emrullah ise; "En az 10 bin lira olması lazım şu şartlarda. En kötü bir evin kirası 2 bin 500 lira ve sadece kira değil, doğalgazı, elektriği... Hele de iki tane okuyan çocuğun varsa, okul masrafları, ayriyeten servis ücretleri de bunun içine girince yetmiyor. Allah sonumuzun hayır etsin. En azından 10 bin lira olursa bir nebze de olsun rahatlayacağız. Geçinme konusunda 10 bin lira da olsa zorluklar yine olacak, bundan kaçmak mümkün değil" dedi.

"ZAM DA AZ OLSUN, EFLASYONDA…"

Emekli maaşı ile geçimini sağlayan Kemal Dinler; "Asgari ücret, 7 bin ya da 7 bin 500 lira arasında civarında olacaktır. Eviniz kira olduğunu varsayarsak ya da evde tek çalışan olursa bu tutarla geçinilmez. Kendim emekli olduğum için pek de bir beklentim yok. 7 bin ya da 7 bin 500 liradan fazla olacağını hiç zannetmiyorum. Bu tutar fazlalaştığı zaman enflasyon artıyor bu sefer de... Zam da az olsun enflasyon da" diye konuştu.

"KİRADA OTURAN VATANDAŞ KESİNLİKLE HİÇ BİR ŞEY SAHİBİ OLAMAZ"

Asgari ücretin 10 bin liradan aşağı olmasının uygun olmadığını vurgulayan Ziya Kara da; "İmkanlar doğrultusunda herkes en yüksek maaş almak ister, devlet de bunu vermek ister. Rahat geçinme konusu çok fazla tartışılır bir konu, kimisi soğan-ekmek yer, kimisi lüks restoranlarda yer. Vatandaşlar da artık konut olayını ticarete döktü. Tespih dizer gibi daireleri dizdiler her tarafa, vergi de almıyor devlet. Bunlardan gelir vergisi alması lazım devletin. Vatandaşlar arasında ekonomik yönden artık uçurum olmaya başladı. Kirada oturan vatandaş, kesinlikle hiç bir şey sahibi olamaz” dedi. (Banu Türkmenoğlu)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum