Araç Barajı, su tutmaya başladı;

Araç Barajı, su tutmaya başladı

Yapımı tamamlanan Araç Barajı’nda su tutma işlemine başlanıldığını açıklayan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, barajda depolanacak su ile 33 bin 180 dekar tarım arazisinin sulanması, bin 560 dekar tarım arazisi, 20 köyün taşkınlardan korunması, ayrıca 5 MW kurulu güç ile 13,79 GWh/yıl enerji üretimi sağlanacağını söyledi....

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışıyor. DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor. Kastamonu ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

AKCA; "EKONOMİYE 58 MİLYON TL KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR"

Genel Müdür Akca, Araç Barajında; derivasyon tüneli, dolusavak kazı, beton imalatları, yol rölekasyonları ve dolusavak deşarj kanalında tahkimat imalatlarının da tamamlandığını, gövde dolgu imalatlarında ise son 50 santimetrelik dolgu kaldığını ve Aralık ayı sonuna tamamen bitirilmesinin hedeflendiğini ve baraj inşaatının fiziki olarak yüzde 95 seviyesinde olduğunu ifade ederek; “Temelden yüksekliği 81,55 metre ve su depolama kapasitesi 44,16 hm3 olan Kastamonu Araç Barajı ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 58 milyon226 bin 222 TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” dedi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum