KDAKP ‘Genç Çiftçiler Girişimcilik Eğitimi’ tamamlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, 5-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen "Genç Çiftçiler Girişimcilik Eğitimi" tamamlandı....
Batı Karadeniz Bölgesi illerinden Kastamonu, Bartın ve
Sinop'tan genç çiftçilerin katılımıyla Kastamonu'da düzenlenen eğitim programında
projenin tanıtımı, proje hazırlama, pazarlama, hedef, strateji ve iş planı
hazırlama konularında genç çiftçilere bilgiler verildi.
Genç çiftçiler, projede görevli olan teknik personel ve eğiticilerin de katılım sağladığı programda beş gün süresince, tarımsal üretime yönelik teknik eğitimlerin yanı sıra iş planı hazırlamak, finansal planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve örgütlenme konularında da teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Eğitim programında teknik gezi yapılarak proje kapsamındaki işletme ziyaretiyle genç çiftçilerin sahadaki uygulamaları yerinde görmesi sağlandı. Bu kapsamda eğitimin son gününde Gökkale Tarım İşletmesine teknik gezi düzenlendi. Devrekani ilçesinde bulunan ve 2 bin baş hayvan kapasitesi ile faaliyetine devam eden işletme; hastalıktan ari ve AB onaylı süt üretici tesis sertifikaları yanında yenilenebilir enerji kapsamında entegre biyogaz ve organik gübre tesisine de sahip. Otomatik sağım sistemi ile günlük 22 bin litre soğutulmuş çiğ süt üretimi yapılan Gökkale Tarım İşletmesi, katılımcılar tarafından gezilerek işletme yetkilileri tarafından tesis ve yapılan çalışmalar hakkında genç girişimcilere ayrıntılı bilgiler verildi.
Genç Girişimcilerin Eğitimi 9 Aralık tarihinde katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi. Katılım belgeleri, İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcıları Özcan Gazioğlu ve Mücahit Temur, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi, Kastamonu, Bartın ve Sinop İl Müdürlüklerinden gelen eğiticiler tarafından verildi.
Toplantının kapanışında konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin önemine değinerek genç çiftçilerin projede önemli bir hedef grup olduğunu ve tarımsal üretimde genç girişimcilere ihtiyaç olduğunu belirtti. KDAKP projesi kapsamında gençlere yönelik faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Tanrıkulu, genç girişimci eğitimini başarıyla tamamlayan gençlerin 2023 yılında uygulanacak Genç Girişimci Başlangıç Paketi (Gençlik İşletmeleri) Hibe Programından faydalanacaklarını ifade ederek genç girişimcilere başarılar diledi. (Bülten)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.