Gurbetteki Kastamonu, çalıştayda buluştu;

Gurbetteki Kastamonu, çalıştayda buluştu

İstanbul’da “Temsildeki Yerimiz” isimli Kastamonu çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya İstanbul’da yaşayan Kastamonuluların katılımı yoğun oldu....

Kastamonulular, İstanbul'da “Temsildeki Yerimiz” adlı çalıştay toplantısında “Eksik Olduğumuz Alanlardan Nasıl Çıkarız?” konusunda istişare ederek düşünce ve fikirlerini aktardılar. Çalıştay adına söz alan Cemal Şenol tespit edilen eksikliklerin anekdotlarını katılımcılara sinevizyondan aktardı. Toplantıda katılımcılara mikrofon uzatarak konuşma fırsatı verildi. Konuşmacıların önerileri ve tavsiyeleri kayıt altına alındı. Konuşma yapan her konuşmacı bu tür istişare toplantılarının sürekli olarak yapılmasını önerirken, geç kalınmış bir çalıştay olduğunu dile getirdi.

Toplantıya sivil toplum başkan ve yöneticileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası ve halk katıldı. İlki birinci bölgede yapılan toplantının ikinci bölge ve üçüncü bölgede yapılmasına dair talepler fazlaydı. Bu toplantıyla 569 bin sessiz çoğunluğun ortak sesi dile getirildi. Kastamonulular İstanbul da temsilde Adalet istiyor. Siyasi partilerin temsil noktasında icraata geçilmesi istenildi. Ortak ses yeter artık, yeter artık diye çığlığa dönüştü.

Bu tür çalıştayların farklı farklı bölgelerde yapılmasıyla Kastamonu halkının bilinçli ve sorgulayan seçmen profiline geçilmesi sağlanacak. Çalıştayın sonuç bildirgesini merak edenler açısından ise ikinci ve üçüncü toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisi verildi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum