‘Amaç, gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak’;

‘Amaç, gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak’

Yerli ürünlerin öne çıkarıldığı ve toplumsal tutum bilincinin oluşması hedeflenen Yerli Malı Haftası, birçok okulda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı....

Gazipaşa İlkokulu 2/C sınıf öğretmeni Türkan Değirmenci, öğrencileriyle birlikte yöresel ürünlerden ve yerli üretime dayalı malzemelerden oluşan bir sergi açıldı. Değirmenci konuşmasında, Yerli Malı Haftası denince ilk akla gelenin yerli üretime dayalı ürün çeşitliliğinin tanıtılması ve kullanılmasına özen gösterilmesinin gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda ürün alırken barkod numarasına dikkat edilmesini ve Türkiye'de üretilen ürünlerin barkod numarasının 869 ile başladığını ve ürün satın alırken bunlara dikkat etmeleri gerektiğini öğrencilerine aktardığını ifade etti.

Türkan Değirmenci, ayrıca Yerli Malı Haftasının amaçları arasında yer alan 'Tutumun önemini kavratmak, küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak, tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak, tüketimde tutumu, tüketimden çok tasarrufu teşvik etmek, Türk mallarını tanıtmak, yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak, herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak, sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek, gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak, bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum