‘Bu ayıbı her yerde dillendireceğiz’;

‘Bu ayıbı her yerde dillendireceğiz’

10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi etkinliklerine katılmak amacıyla Kastamonu'ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, törende kendisine söz hakkı tanınmamasını eleştirerek; “Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, herkesin eşit, herkesin özgür, herkesin güvende herkesin tok yaşadığı o güzel, aydınlık günleri hep birlikte kuracağız. Bu korkuları da ondan kaynaklanıyor, onun için söz vermediler. İstedikleri kadar söz vermesinler, biz yüreğimizle buradayız ve her yerde de bu ayıbı dillendireceğiz" dedi....

"KADINLARI KADINLARDAN DEĞİL, ŞİDDET UYGULAYAN ERKEKLERDEN KORUYUN"

Nazlıaka, 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi'nin 103'ncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa katılmak için Kastamonu'ya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yapma isteği geri çevrilen Genel Başkan Nazlıaka konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kendisine söz hakkı tanınmamasını eleştiren Aylin Nazlıaka; “Valiliğe yazılı olarak geleceğim bildirildi ve konuşma talep edildi. Önceki yıllarda partimizi temsilen gelen arkadaşlarımız burada konuşma yapabiliyorlardı. Çünkü bu doğal bir hak. Ben de bugün sayın Vali'ye tekrar tüm misafirlerine eşit davranıp davranmayacağını sordum. Arkasından da bir kez daha konuşma talebimi ifade ettim. Fakat kendisi maalesef muhalefet partisi olmamızdan kaynaklı olsa gerek konuşma yapamayacağımı söyledi. Ben kendisine bir kez daha bugünün kadınlara ait bir gün olduğunu benim de Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı olarak örgütümüzle birlikte burada bulunduğumuz ve kadınlarımıza söz hakkı tanınması gereken bir günde benim kürsü hakkımın gasp edilip edilemeyeceğini söyleyip talebimi yineledim. Ancak kendisi tekrar aynı yanıtı verdi. Ayrıca bugün bir bakan yardımcısı da bizlerle birlikte. Fakat ilginçtir ki bakan yardımcısının koruması sürekli kendisini benden korumaya çalıştı. Buradan sayın bakan yardımcısına da sesleniyorum: 'Lütfen kadınları kadınlardan korumayın. Kadınları şiddet uygulayan erkeklerden koruyun.' Özetle kadına yönelik şiddetin son bulduğu, herkesin eşit, herkesin özgür, herkesin güvende herkesin tok yaşadığı o güzel, aydınlık günleri hep birlikte kuracağız. Bu korkuları da ondan kaynaklanıyor, onun için söz vermediler. İstedikleri kadar söz vermesinler, biz yüreğimizle buradayız ve her yerde de bu ayıbı dillendireceğiz" ifadelerine yer verdi. (Banu Türkmenoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum