İlahiyat’tan gençlere panel;

İlahiyat’tan gençlere panel

Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) “Güncel İnanç Problemleri ve Gençliğimiz” konulu panel düzenlendi. KÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen panel, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu'nda gerçekleştirildi....

Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün yaptığı panele, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panele, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile birlikte kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Açılış konuşmasını İl Müftüsü Mustafa Bilgiç’in yaptığı panelde, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, gençler ve inanç sistemi hakkında konuşma yaptı.

Gençliğin sorunlarının zamanla çeşitlendiğini ve bunların zamanla tehlike oluşturabildiğini ifade eden Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, bunların başında ilahi sorunların geldiğini belirterek, bu tür konuları zamanla gündeme getirmenin ve çözüm önerileri bulmanın gerekliliklerinden ve faydalarından bahsetti.

Yeşilyurt, gençliğin gelecek için önemli olduğunu vurgulayarak, büyüklere bu konularda büyük sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.

Yeşilyurt’un ardından konuşan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu, inanç problemlerinin ürediği zemini anlamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Deizmin tanımı ve amaçlarının ne olduğu konusunda bilgiler veren Baloğlu konuşmasında, deizm ve ateizm gibi akımların gençlerin zihnini fazlasıyla karıştırdığını ifade ederek, 21. yüzyılın ilk çeyreğinden başlamak üzere bu akımların parlatıldığını, bu zararlı akımların gençler arasında çok hızlı yayıldığını ve bu konudaki sosyal medya kullanımına dikkat çekti.

Doç. Dr. Fatih Kurt da, günümüz insanının inanç problemlerine dair böylesine önemli bir konuda düzenlenen panelde Kastamonu Üniversitesi’nde, gençlerle ve coşkulu kalabalıkla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kurt, insanların daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürebilmesi için sağlam bir inanca, ahlaka dayalı dindar bir hayatı her alanında göstermesine ihtiyaçları olduklarını belirterek, bu konuda büyüklere düşen görevin gençlere rehberlik, kılavuz ve öncü olmak olduğunu vurguladı. Panel, tebliğcilere hediye takdim edilmesinin ardından son buldu.  

Panel sonrasında Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu kendilerine ait kitapları imzaladı. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum