Kadın çiftçilere eğitim toplantısı;

Kadın çiftçilere eğitim toplantısı

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Merkeze bağlı Alpaslan Köyünde kadın çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı....

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personeli Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve Sosyolog Aysu Köserecep'in katılımıyla düzenlenen eğitim toplantısıyla ilgili il müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bu eğitim toplantılarında amacımız kadın çiftçileri kooperatif içindeki konumları hakkında bilgilendirmek, kadın kooperatifi kurma konusunda onları cesaretlendirmek, kadın girişimciliği önündeki engellerin neler olduğu konusunu konuşarak bu engelleri ortadan kaldırmaya çalışmak, toplum içerisindeki rolleri ve toplumdaki değerleri konusunda onlara ışık tutmak ve böylelikle onların bu konudaki bilinç ve farkındalık düzeylerinin artışına katkı sağlamaktır” denildi.

Eğitimde buzağı bakımı ve beslenmesi, hayvan hastalıkları ve onlardan korunma yolları, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, cinsiyet ayrımının sebepleri, sosyal hayatta görüldüğü alanlar ve sonuçları, kırsalda kadın rolleri, kadın girişimciliği ve kooperatifçilik, aile içi iletişim ve erken çocukluk döneminde çocuk eğitiminin önemi, empati ve kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Kadın çiftçilerin yönelttiği soruların cevaplanması ve deneyimlerinin dinlenmesinin ardından toplantı sonlandırıldı. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum