14’te 1’i ev sahibi olacak;

14’te 1’i ev sahibi olacak

>>> Kastamonu merkezden 400 konut için 11 bin 643 başvuru, Cide'den 94 konut için bin 214, Seydiler'den 63 konut için 705, Devrekani'den 80 konut için 730, Çatalzeytin'den 63 konut için 420, Araç'tan 79 konut için 437, İhsangazi'den 135 konut için 416, Ağlı'dan 46 konut için 234, Hanönü'nden 60 konut için 129 adet başvuru yapıldı. İl genelinde inşa edilecek bin 118 konut için, yaklaşık 14 katı oranında 14 bin 928 vatandaşın başvurması dikkat çekti....

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları için heyecanla beklenen kura çekimleri, Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda başladı. Kura sonucunda merkezle birlikte toplam 10 ilçede bin 118 konut sahiplerini bulacak.

“İlk Evim, İlk Arsam, İlk İş Yerim” Projesi kapsamında Aralık ayına girilmesiyle birlikte güncellenen TOKİ kura takviminde sıra Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerine geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 8-18 Aralık kura takvimi hafta başında yayınlandı. Kastamonu'da ise 9 Aralık itibariyle TOKİ kura çekimleri Merkez Spor Salonu'nda başladı.

MERKEZ’DE 400 KONUT İÇİN 11643 KİŞİ BAŞVURDU

Kura çekilişine Kastamonu merkezden 400 konut için 11 bin 643 başvuru, Cide'den 94 konut için bin 214, Seydiler'den 63 konut için 705, Devrekani'den 80 konut için 730, Çatalzeytin'den 63 konut için 420, Araç'tan 79 konut için 437, İhsangazi'den 135 konut için 416, Ağlı'dan 46 konut için 234, Hanönü'nden 60 konut için 129 adet başvuru yapıldı. İl genelinde inşa edilecek bin 118 konut için, yaklaşık 14 katı oranında 14 bin 928 vatandaşın başvurması dikkat çekti.

ÇAKIR: “SICACIK, KONFORLU, GÜVENLİ YUVALARINIZA KAVUŞACAKSINIZ”

Kastamonu'da, merkez dahil toplam 10 ilçede bin 118 konutun kurası çekildiğini söyleyen Vali Avni Çakır; “İnsanların önceliği ev sahibi olmak ve her vatandaşın maddi imkanları aynı olmadığı için devletler anayasaya koyduğu hüküm gereği bu konuda sosyal devlet anlayışı çerçevesinde devletler sunmuş olduğu hükümlere bakıyorlar. Türkiye, sosyal devlet olmanın gereğini dünyadaki devletlere örnek olacak şekilde görevini yerine getiriyor. Cumhurbaşkanımız, Ekim ayında tarihimizin en büyük konut kampanyasını başlattı. İlk Evim, İlk Arsam, İlk İş Yerim adı altında güzel bir kampanya başladı. Kastamonu ilimizde merkez dahil 9 yerleşim biriminde bin 118 konutun kurası çekilecek. İnşallah sizlerin çekeceği kurada sıcacık, konforlu, güvenli yuvalarınıza kavuşacaksınız. Bu kampanya cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyasıdır. Ev sahibi olanlara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

VİDİNLİOĞLU; “EVİ OLMAYANLAR, DEVLETİN ŞEMSİYESİ ALTINDA EV SAHİBİ OLACAK"

Kura çekilişinde konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu ise; “Kura çekiminde hane sahibi olacaklara hayırlı uğurlu olsun diyoruz ve ev sahibi olmayacaklar da üzülmesinler, çünkü özellikle son dönemde görüyoruz ki vatandaşlarımızın ev sahibi olması için çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu kampanya ile inanıyorum ki ev sahibi olamayan vatandaşlarımız devletin şemsiyesi altında ev sahibi yapılacak ve ev alamayan üzülmesin, kampanyalar devam edecek. Bu konuda irade gösteren vatandaşlarımıza yardım edip yoğun çaba sarf eden tüm yetkililerimize teşekkür ederiz. Biz de belediye olarak daha önce yaptığımız sosyal konutlar vardı. İnşallah biz de önümüzde devletimizin başlattığı bu projede Kastamonu’da destek vererek en iyi şekilde yanlarında olacağız. Şimdiden evleriniz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

İlk olarak Kastamonu merkez kurası, şehit ve gazi aileleri, engelli ve emekli vatandaşlar ve genç kategori olarak sırasıyla açıklandı. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum