Tosya’da arıtma tesisi inşaatı devam ediyor;

Tosya’da arıtma tesisi inşaatı devam ediyor

Türk standartlarına ve Dünya Sağlık Örgütü'nün sınır değerlerine uygun içme suyu sağlamak amacıyla Tosya Belediyesi tarafından projelendirilen ve geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle inşasına başlanan içme suyu arıtma tesisi önemli ölçüde tamamlandı....

Zemin hazırlık çalışmalarına ek olarak içme suyu arıtma tesisine yılda 410 bin metreküp içme suyu sağlayacak Tosya Kayser Yer Altı Barajı'ndan arıtma tesisine kadar olan 1 kilometrelik bölgede yeni hat çalışmaları da yine yaz aylarında bitirilmiş, ardından test işlemleri de başarılı bir şekilde tamamlanmıştı.

Gelinen noktada arıtılmış içme suyunun şehir şebekesine verilmesi için son hazırlıkların yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, kalıcı eser bırakma noktasında içme suyu arıtma tesisinin son derece önemli olduğunu vurguladı. 

“ŞEHİR ŞEBEKESİNE SAĞLIKLI, KESİNTİSİZ VE TEMİZ İÇME SUYUNU VERMİŞ OLACAĞIZ”

Yapılan hizmetlerin kısa bir zaman zarfında değil, uzun yıllar boyunca ilçeye hizmet etmesi için henüz proje aşamasındayken titizlikle çalışıldığını belirten Kavaklıgil; “Özellikle içme suyu arıtma tesisi ilçemiz hizmetine sunacağımız en önemli ve kalıcı yatırımlarımızdan birisi. Kireç noktasında yaşanan sıkıntıların tamamen giderilmesi adına göreve geldiğimiz ilk günden bu yana içme suyu arıtma tesisinin sözünü vererek, kısa sürede de şükürler olsun yapımını önemli ölçüde tamamladık. İnşallah önümüzdeki süreçte diğer eksikliklerini de tamamlayarak test işlemlerinin ardından şehir şebekesine sağlıklı, kesintisiz ve temiz içme suyunu vermiş olacağız” dedi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum