Kadıdağı HEM, 7’den 70’e eğitim veriyor;

Kadıdağı HEM, 7’den 70’e eğitim veriyor

Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi (HEM), ilimizde her yaş grubuna yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Kadıdağı HEM’e bağlı Özel Yürekler ek binasında 27 yaş üstü özel eğitim öğrencilerine yönelik yiyecek içecek, el sanatları, beden eğitimi ve drama kursu alanlarında eğitim veriliyor. Ayrıca özel eğitim öğrencilerine eşlik eden velilere yönelik el sanatları eğitimleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, özel eğitim öğrencilerine yönelik kurslar 12 ay boyunca devam edecek şekilde düzenlendi....

İl genelinde okul ve kurumlardan gelen talepler doğrultusunda sanatsal, sportif, kişisel gelişim, yiyecek içecek alanı, özel eğitim ve mezun olan öğrencilere de DYK alanlarında kurslar açılıyor.

Kişisel gelişim alanındaki; okuma-yazma, girişimcilik, diksiyon, bireysel gelişim farkındalıklar, akıl zeka oyunları, Kur’an-ı Kerim kursları, yabancı dil kursları (A1, A2, B1), ana dilde iletişim, aile eğitimi, işaret dili, yabancılara Türkçe öğretimi, Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi, ilkyardım, hasta ve yaşlı bakımı, geri dönüşümde sıfır atık eğitimi, işletmelerde hijyen eğitimi, çocuk gelişimi eğitimi kursları devam ediyor.

“EN DEĞERLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Konuyla ilgili Halk Eğitim Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Günümüzde en değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bilgi toplumunda insana yapılacak olan yatırım, ülkemizin kalkınma hedeflerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. Bu anlamda toplumsal öğrenme ön plana çıkmaktadır. Hayatın her alanında örgün eğitim veren okulların dışında, insanımıza her yerde öğrenme imkânı sağlayacak alanların olması gerekmektedir. Bilgi ve Teknolojik gelişmelerin hızlı yaşandığı çağımızda, günümüz insanımızın, çağın gereksinimlerini karşılayacak donanıma sahip olması gerekmektedir. Kişi, hayatın her alanında bilgiye ulaşabilecek şekilde kendini geliştirmek durumundadır. Örgün eğitimle birlikte veya örgün eğitimi tamamladıktan sonra yediden yetmişe tüm bireylerin ihtiyaç duyduğu öğrenme amaçlarının gerçekleştirilmesini ifade eden hayat boyu öğrenme görevi ülkemizde Halk Eğitimi Merkezleri’nin sorumluluk alanındadır. Sanatsal alanda; bağlama, gitar, keman, piyano, yan flüt, ud, ney, tasavvuf musikisi, Türk sanat musikisi, uygulamalı tiyatro, sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kumlama resimde natürmort ve çocuklar için resim sanat eğitimi kurslarımız;

sportif alanda; futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, badminton, masa tenisi, wushu, muaythai, taekwondo, judo, boks, artistik cimnastik, kayak, oryantiring, pilates, Türk halk oyunları, bocce, satranç kurslarımız; mesleki alanda; yiyecek içecek ve konaklama seyahat hizmetleri alanlarında; tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, seracılık, meyve süs ağacı ve bağ budamacılığı, arıcılık, süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimi, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi kurslarımız devam etmektedir.”

BU YIL AÇILAN BİN 320 KURSA 20 BİN 699 KİŞİ KATILDI

“Ocak 2022 tarihinden itibaren şimdiye kadar 1320 tane kursumuz açılmış olup, 11227 kadın kursiyer, 9472 erkek kursiyer olmak üzere toplamda 20699 kursiyerimiz bulunmaktadır. Üniversiteye hazırlanan gençlerimize yönelik olarak Destekleme ve Yetiştirme kursları kurumumuz tarafından il merkezinde açılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği tarihlerde öğrenci müracaatları alınıp, sınıflar oluşturularak kurslar açılmaktadır. Bununla ilgili olarak kurumumuz web sayfasında duyurular yapılmaktadır. Ayrıca kurumumuz tarafından açılacak her türlü kursa müracaat etmek isteyen kursiyerlerimiz kurumumuz web sayfasından online olarak başvurabilmektedirler. Kurum olarak hedefimiz ulaşabildiğimiz her yaştaki insanımıza eğitim olanağı sağlamak, kişisel gelişime her anlamda katkıda bulunmaktır. Bizlere bu güzel imkânları vererek, toplumun her kesimine ulaşmamızı sağlayan başta Milli Eğitim Bakanlığımıza, Hayat Boyu Öğretme Genel Müdürlüğümüze ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.” (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum