67. Kızılay Anaokulu’nun temeli, Kastamonu'da atıldı;

67. Kızılay Anaokulu’nun temeli, Kastamonu'da atıldı

Türkiye genelinde 81 ilde okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla Türk Kızılay'ın başlattığı “81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi” kapsamında temel atma törenleri devam ediyor. Bu kapsamda ilimizle birlikte 67’nci anaokulunun temeli atılmış oldu....

Kızılay, “81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi” kapsamında Candaroğulları Mahallesi’nde anaokulu temel atma töreni gerçekleştirdi. Düzenlenen törene İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kızılay Şube Başkanı Sabit Tavil ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

"TÜRKİYE GENELİNDE 67’NCİSİNİN TEMELİ ATILMIŞ OLACAK"

Türk Kızılay Şube Başkanı Sabit Tavil, İstanbul Kızılay Şube Başkanlığı koordinesince anaokulu temeli attıklarını belirterek; “Sayın Binali Yıldırım ve değerli ailesinin bağışlarıyla yapılan ‘81 İl 81 Anaokulu Projesi’nin temel atma törenindeyiz. Buradakiyle Türkiye genelinde 67’ncisinin temeli atılmış olacak. Burada 3 aylık süre içerisinde de bu anaokulunu tamamlamayı planlıyoruz.  Mart ayında da sayın Binali Yıldırım ve değerli ailesinin katılımlarıyla geniş kapsamlı bir katılıma anaokulunu açmayı planlıyoruz. Kızılay hayatın her alanında varlığı ve destekleri mevcut. Yine eğitime olan desteğini de bu anlamda Kızılay gerçekleştiriyor. Eğitime, kadına, aileye, gençlere ve hayatın her anlamında insan ıstırabını dindirmeye, insanın var olduğu yerde insanın yaşam kalitesini artırmaya Kızılay olarak devam edeceğiz. Bu anlamda da tüm bağışçılarımıza, gönüllerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum”  dedi. Tavil, Anaokulunun 376 metre kare genişliğinde ve 4 tane sınıf, bir tane konferans salonu ve bahçesi bulunacağını kaydetti.

"FİLOMUZA GENİŞLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Kızılay Genel Merkezi’nin destekleriyle şubelerine panelvan transit araç kazandırdıklarının bilgisini veren Tavil; “Bununla beraber Kastamonu merkez ve ilçelerine daha hızlı ve aktif olarak yardım faaliyetlerinde bulunabileceğiz. Bunun yanında afetlerde daha hızlı bir şekilde müdahalelerde bulunabileceğiz.  Bu aracı Kastamonu İl Başkanlığımıza kazandırmada emeği olan herkese teşekkür ederiz. Filomuza genişletmeye de devam edeceğimizi bildirmek istiyorum” diye konuştu.

Tavil’in konuşmasının ardından dua edilip kurban kesildi. Dua sonrasında ise protokol temelin atılması için birlikte butona bastı. Daha sonra ise Kızılay’ın yeni aracı için kurdele kesildi. (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum