30 köyün merkezi Boyalı’ya ATM cihazı konuldu;

30 köyün merkezi Boyalı’ya ATM cihazı konuldu

Araç ilçesine bağlı Boyalı Kışla Merkez Köyü, ilçeye bağlı 21 köyün, Çankırı’ya bağlı 9 köyün merkezi konumunda. Herhangi bir PTT veya banka şubesi ve ATM’si bulunmayan köyde, vatandaşlar para ihtiyaçlarını karşılamak için 40 kilometre mesafedeki Araç’a veya 25 kilometre uzaklıktaki Çankırı/Bayramören ilçesine gidiyordu. Esnaflar ve vatandaşlar ödemelerini yapamadığından mağduriyet yaşanıyordu....

Araç’ta bulunan sivil toplum kuruluşlarının, köylülerin ve muhtarların girişimleri, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Araçlı hemşerimiz Yalçın Madenci’nin desteğiyle Boyalı Merkezi’ne bir ATM cihazı konularak halkın mağduriyeti giderildi.

Sivil toplum kuruluşları adına konuyla ilgili açıklama yapan Araç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Abdullah Aydın şunları söyledi; “Boyalı Kışla Merkez Köyü Araç’a bağlı 21 köyün, Çankırı’ya bağlı 9 köyün merkezdir. Boyalı Kışla Köyünde haftanın bir günü pazar kurulmakta, bahsedilen köylüler acil olan ihtiyaçlarını buradan gidermektedir. Ayrıca köyde jandarma karakolu, yatılı bölge okulu, aile hekimliği-sağlık ocağı bulunmaktadır. Bahsedilen köylerin toplam yerleşik nüfusu yaklaşık 2 bin 500’dür. Özellikle yaz aylarında gelen gurbetçilerle beraber nüfus tahmini 9 bin-10 binleri bulmaktadır. Boyalı Kışla Köyünde herhangi bir PTT veya banka şubesi ve ATM’si bulunmadığından, köylülerimiz para ihtiyaçlarını karşılamak için 40 km mesafedeki Araç ilçemize veya 25 km mesafedeki Çankırı/Bayramören ilçesine giderek halletmektedir. Bu nedenle vatandaşlar para çekmek için birçok vakit kaybetmekte ve ilçelere gitmek için de maddi külfete girmekteydi. Esnaf arkadaşlarımız kredi ve para ödemelerini zamanında yapamadığından mağduriyet yaşanıyordu. Halkımızın, esnaflarımız ve muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarımızın da girişimleriyle konuyu gündeme getirdik. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Araçlı hemşerimiz Yalçın Madenci konuya hassasiyet göstererek halkımızın mağduriyetini gidermiş, Halk Bank tarafından bir ATM cihazı Boyalı Merkezi’ne kurulmuştur. Genel Müdür Yardımcımız Yalçın Madenci’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” (Hakkı Cidal Savaş / Araç)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum