‘10 Aralık, Kastamonu için bir gurur kaynağı’;

‘10 Aralık, Kastamonu için bir gurur kaynağı’

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu, geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Vidinlioğlu burada yaptığı konuşmada; "10 Aralık, Kastamonu için gurur kaynağı. 10 Aralık’ı çok daha geniş platformlara yayacağız, artık bakanlık bünyesinde gerçekleşecek program haline gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllar için de bu artık bir standardı yakalamak adına bir örnek olacak” ifadelerine yer verdi....

Toplantıda, daha önceki oturumda Plan Bütçe Komisyonuna gönderilen iki gündem maddesi, komisyon raporlarının okunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

Yaptıkları ve yapacakları projelerle ilgili basın mensupları ve Belediye Meclisi üyeleri ile yaptığı proje gezi programı hakkında kısa bir değerlendirme yapan Vidinlioğlu; “Bugün sabah 9’dan akşam 5’e kadar bir gezi programı yaptık. Yapılanları herkes görmüş oldu. En azından sorulduğunda cevap verebilecek görselliğini ve bilgisini görmüş oldunuz. Bizim için kıymetli bir gezi oldu. Bir sürü çiçeği kendimiz satıyoruz, belki ileride dışarıya satarız, belediyeye bir gelir kapısı olur. Yeni yılda yeni başlangıçla, sağlıkla, huzurla 2023’ü karşılarız” ifadelerini kullandı.

“10 ARALIK’I ÇOK DAHA GENİŞ PLATFORMLARA YAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi hakkında değerlendirmeler yaparak programın öneminden bahsetti. Vidinlioğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “10 Aralık’ı 2019’da biraz daha görkemli kutlamıştık, ondan sonra araya pandemi girdiği için ne yazık ki programları yapamadık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı Türk Dünyası günleri için davete gittiğimde, 10 Aralık'ın da önemli olduğunu ve 'Bunu bakanlık bünyesinde birlikte yapalım' diye Bakanımız kendileri söyledi. Bu programı birkaç güne yaydık, Cuma günü Bakanımızın da iştiraki olacak. 10 Aralık günü de kortej yürüyüşümüz olacak, o gün herkes ellerinde bayrakları ile olan Türk tarihindeki İlk Türk Kadın Mitingi olduğu ve işgali telin için Kız Mektebi önünde 3 bin kadın toplanmış ve bir kadın mitingi gerçekleştirmiş, bu çok önemli. Kastamonu için de gurur kaynağı. 10 Aralık’ı çok daha geniş platformlara yayacağız, artık bakanlık bünyesinde gerçekleşecek program haline gelecek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllar için de bu artık bir standardı yakalamak adına bir örnek olacak.” (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum