Genç çiftçilerin eğitimi başladı;

Genç çiftçilerin eğitimi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu 2022 yılı bütçesinde yer alan Çiftçilerin Beceri ve Organizasyonu kapsamındaki Genç Girişimcilerin Eğitimi başladı. 5-9 Aralık 2022 tarihlerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinden toplam 10 genç çiftçi katılıyor....

Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu, İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili ve KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi, Kastamonu, Bartın ve Sinop İl Müdürlüklerinden eğiticilerin yanında genç girişimciler katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Gazioğlu konuşmasında tarımsal üretime yönelik teknik eğitimlerin yanı sıra iş planı hazırlamak, finansal planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve örgütlenme konularında da teorik ve uygulamalı eğitimler ile teknik geziler içerecek olan Genç Girişimci Eğitimlerinin süresinin 5 gün olarak planlandığını ifade ederek eğitimin başarılı olmasını diledi.

Genç Girişimci Eğitimlerinin sonunda eğitim sürecini tamamlayan gençler, KDAKP çerçevesinde 2023 yılında uygulanacak Genç Girişimci Başlangıç Paketi (Gençlik İşletmeleri) Hibe Programından faydalanabilecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum