MHP’de 2023 istifaları;

MHP’de 2023 istifaları

MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Emin Çınar, İl Başkan Yardımcısı Hasan Eyüpoğlu ve İnebolu İlçe Başkanı Engin Uzuner, 2023 Haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar....

Basın toplantısında yaptığı açıklamada MHP İl Teşkilatı olarak 21 Temmuz 2020 tarihinde göreve geldiklerini anımsatan İl Başkanı Çınar; “Genel başkanımızın bizlere sunduğu yetkiyle il teşkilatında görevimiz başladı. Daha sonra 8 Kasım 2020 tarihinde kongremizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 buçuk yıllık bir zamandan bu tarafa MHP’nin Kastamonu’da başarılı olabilmesi için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte görevimizi sürdürmekteyiz. Dönem içinde pandemi sebebiyle gerçekleştiremediğimiz toplantı eksiklerini daha sonrasında hızlı bir şekilde tamamlama gayreti içerisinde olduk. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte teşkilatlarımızı hızlı bir şekilde ziyaret edip eksikleri gidererek yarınlarımızı daha güçlü bir şekilde Kastamonu’da MHP’yi temsil edebilmek için faaliyetlerimizi sürdürdük. Bu esnada genel merkezimin verdiği talimatları da MHP Kastamonu Teşkilatı olarak eksiksiz bir şekilde yerine getirerek çalışmalarımızı devam ettirdik. Genel merkezimizin yurt genelinde başlattığı önce il toplantıları, daha sonrasında ilçe ve köy toplantılarımız, en son ise genel başkanımızın talimatıyla birlikte akraba ziyaretleriyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde MHP’ye olan güven ve teveccühü görmek bizlere daha büyük azim ve kararlılık verdi” dedi.

ÇINAR: “BİZ HER DAİM DAVAMIZIN EMRİNDEYİZ”

En son yaptıkları il başkanları toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla görevde bulunan il, ilçe başkanlarının 2023 yılında yapılacak seçimlerde milletvekili aday adaylıkları için müracaat etmeleri ve bu müracaatların da genel merkeze bildirilmesi talimatı verildiğini aktaran Çınar, şunları kaydetti; “Yapmış olduğumuz istişareler ile birlikte genel merkezimizin bu talimatını bütün teşkilatlarımıza aktardık. Bu noktada şu anda Kastamonu’da teşkilatlarımızda görev yapmakta olan başta şahsım ve İl Başkan Yardımcısı Hasan Eyüpoğlu ve İnebolu İlçe Başkanımız Engin Uzuner 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerde MHP’den aday adayı olabilmek için genel merkezimize beyanlarımızı ilettik. Dün itibarıyla il başkanlarımıza gelen talimat doğrultusunda bu talebimizin genel başkanımız nezdinde kabul olduğunu ve bundan sonraki süreçte genel merkezimizin görevlendireceği yeni bir il başkanı atanıncaya kadar görev süremizin devam ettiğini bizlere ifade etti. Allah nasip ederse 2023 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde MHP’den aday adayı olabilmek için il başkanlığı görevinden ayrıldığımı kamuoyuna paylaşmak istiyorum. Bu göreve başladığımız zaman aramızda bizler ile o gücü paylaşan ve bugün geldiğimizde ikinci ölüm yıl dönümünde andığımız çok değerli kıymetli büyüğümüz Muzaffer Berber’i rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

Ay sonuna doğru devir-teslim yapılacağı bilgisini veren Çınar; “Biz her daim davamızın emrindeyiz. Önümüzdeki dönemde de MHP’nin Kastamonu’da en güçlü şekilde temsili konusunda bütün arkadaşlarımız ile beraber çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Kastamonu için, davamız için, bizler için hayırlı olanı Rabbim nasip etsin” dedi.”

EYÜBOĞLU: “LİDERİMİZİN EMRİNDEN HİÇBİR ZAMAN ÇIKMADIK”

Görevinden istifa ettiğini duyuran MHP İl Başkan Yardımcısı Hasan Eyüpoğlu ise; “Siyasi hayatımız ilçe yönetiminden başlayarak, ilçe başkanlığı, il yönetimi, il başkan yardımcılığı nezdinde devam etti. En son da il başkan yardımcısı olarak arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı sürdürdük. Geleceğin lideri Türkiye yolunda bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalıştık. MHP il başkan yardımcılığımdan istifamızı vermiş bulunmaktayız. Genel merkezimiz de bunu kabul etti. İlerleyen süreçlerde de bu çalışmalarımız her türlü devam edecektir. Bizler davanın içerisinde olsak da olmasak da hiç bir zaman davamızdan, ülkemizden, ülkümüzden sapmayarak şimdiye kadar davamızı sürdürdük. Liderimizin emrinden hiçbir zaman çıkmadık, şimdiden sonra da ömrümüzün son damlasına kadar davamızın peşinde olacağız. Görev verilir verilmez her zaman liderimizin emrindeyiz. Birçok arkadaşlarımız ile çalışmalarımız oldu, eski ve yeni arkadaşlarımız hepsi haklarını helal etsinler. Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hiç bir zaman 'ben' kelimesini telaffuz etmedim, hep birlik ve beraberlikten yana oldum. Bu birlik, beraberlik içerisinde yine siyasi hayatımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun, hiç bir zaman utandırmasın. İnşallah Kastamonu için, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum