‘İmamlar zor şartlar altında görev yapıyor’;

‘İmamlar zor şartlar altında görev yapıyor’

Diyanet-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır, özellikle ilçelerde ya da köylerde görev yapan imamların zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini savundu....

Diyanet-Sen Şubesi’nin İl Divan Kurulu Toplantısı Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı Bakır, “Sözleşmeli personelimize kadro ve 3 bin 600 ek gösterge veren sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. İlçelerde ve köylerde görev yapan arkadaşlarımızın zor şartlar altında görev yaptığına dikkat çekmek istiyorum. Din görevlilerimizin yüzde 80’i köylerde, yüzde 20’si merkezde görev yapıyor. Tabi ki bu merkezde az cami oluşu nüfus bakımından köylerde daha çok insanlarımızın olmasından kaynaklanan bir olay. Bunun yüzde 80’ini merkeze getirme imkanımız yok. Ancak köylerde görev yapan arkadaşlarımızın lojman sorunlarının acilen çözülmesini istiyoruz” dedi.

“YILLIK 40 GÜN VE HAFTADA 1 GÜN İZİN HAKLARINI KULLANAMIYORLAR”

İmamların kullandığı evlerin oturulmayacak durumda olduğunu söyleyen İrfan Bakır; “Bu evlere baktığımızda hayvanların dahi yaşayamayacağı bir konumda olduğunu görüyoruz. Bunun acilen çözüme kavuşmasını istiyoruz. Buralarda hiçbir insanın yaşama şansı yok. Din görevli arkadaşlarımız buralarda zorla barındırılmak isteniyor. Biz istiyoruz ki devletimizden, muhtarlarımızdan; köylere imam isterken lojmanlar yapılsın. Köylerde dört dörtlük cami yapılıyor ancak lojman yok. Ancak il müftülüğüne gelindiği zaman acil imam isteniyor. Biz hükümetimizden lojmanlar konusuna el atmasını istiyoruz. Aksi takdirde köylerde görev yapacak din görevlisi kısa bir zamanda bulunmayacaktır. Çünkü din görevlilerimizin yüzde 80’i lisans mezunudur. Din görevlisi öğrenim bakımından arkadaşlarımızın diğer öğretmen ve memurlardan hiçbir farkı yoktur. Bize en çok şikayet dernek başkanları ve muhtarlardan gelmektedir. Bizim din görevlisi arkadaşlarımızın yılda 30 gün izin hakkı 10 gün mazeret izin hakkı toplamda 40 gün izin hakkı vardır. Haftada bir gün de haftalık izin hakkı vardır. Ama görevlilerimiz bu izin haklarını kullanmaya başladığı zaman ‘sen kurumdan izin alamazsın, muhtar olarak benden mi izin aldın’ gibi ifadeler kullanılıyor. Bu gibi ifadelerle din görevlisi arkadaşlarımız zor durumda bırakılıyor. Bir ilçemizde bir muhtar din görevlisi arkadaşlarımıza falakaya yatırmak lazım gibi ifadeler kullanıyor. Bu ifadeleri kınıyoruz. Çünkü din görevlileri zor şartlar altında görev yapıyor. Bu zor şartlar altında görev yapan din görevlilerine saygı duymak yerine görevlilerimizi zor durumda bırakıyorlar. Ben bunun da çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, basın mensuplarına kapalı şekilde devam etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum