Dünya Kupası’nda heyecan dorukta;

Dünya Kupası’nda heyecan dorukta

2022 Dünya Kupası'nda grup aşamalarında oynanan müsabakalar devam ediyor. FIFA tarafından ilk kez 1930 yılında Uruguay'da düzenlenen Dünya Kupası bu yıl Katar'da düzenleniyor. Dünya genelinde milyonlarca futbolseverin takip ettiği turnuva tüm heyecanıyla sürmeye devam ediyor....

1930 yılından beri düzenlenen turnuva, tarihinde ilk kez Kuzey Yarım Küre'de kış mevsimine denk gelen bir dönemde oynanıyor. Katar'ın ev sahipliği yaptığı büyük organizasyonda 8 farklı stadyum boy gösteriyor. Pek çok maç geride kalırken grup etabında dün oynanan karşılaşmalar ile gruplarda ülkelerin kaderlerini belirleyecek son müsabakalar başladı. Dünya Kupası'nın finali, 18 Aralık'ta Lusail Iconic Stadyumu'nda yapılacak.

Katar'daki turnuvada 64 maçın 32'si oynandı. Müsabakalarda şu ana dek 81 gol atıldı; 1 kırmızı kart, 111 sarı kart gösterildi. Sekiz grupta 32 takımın mücadele ettiği şampiyonada, son 16'ya adını yazdırmayı başaran takımlar Fransa, Brezilya ve Portekiz oldu. İkinci maçlar sonunda puan alamayan iki ekip Katar ve Kanada turnuvaya veda etti. Toplam 64 maçın oynanacağı turnuvada 32 maç sona erdi. İkinci maçlar sonunda yalnızca Fransa, Brezilya ve Portekiz 2'de 2 yapmayı başardı.

2022 Dünya Kupası'nda gol krallığı yarışında zirvede yer alan isimler Ekvador'dan Enner Valencia ve Fransa'dan Kylien Mbappe oldu. Valencia ve Mbappe attıkları üçer golle zirvede yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcu Valencia, Katar'a 2, Hollanda'ya da 1 gol attı. Mbappe ise Danimarka'ya 2, Avustralya'ya 1 gol atmayı başardı. Katar'daki şampiyonada 12 oyuncu ise fileleri ikişer kez havalandırdı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum