Molly, kaza kurbanı oldu;

Molly, kaza kurbanı oldu

İzmir ve Elazığ depremleri ve Kastamonu’daki sel afeti başta olmak üzere birçok afette arama kurtarma çalışmalarına katılan, tatbikatlardaki performansıyla göz dolduran arama kurtarma köpeği Molly, otomobilin çarpması neticesinde yaşama veda etti....

Arama kurtarma köpeği Molly, eğitmeni Taner Kurt tarafından kafesinden çıkartıldıktan sonra başka bir köpek görerek peşinden koştu. Bu sırada Molly, otomobilin çarpması neticesinde kanlar içinde yerde kaldı. Veteriner kliniğine götürülen Molly, kurtarılamayarak telef oldu. 

Düzce Arama Kurtarma Derneği'nin (DAKE) bir üyesi olan Molly'nin, AFAD görev emri de bulunuyordu. Başarılı çalışmalara imza atan Molly, 3-4 Ekim tarihleri arasında Sakarya'da düzenlenen Enkazda Canlı Arama Kurtarma Köpekleri Görev Yeterlilik Sınavı'nda grubunda en yüksek puanı alarak, sınavı başarıyla geçmişti. Bolu ve Düzce'nin tek arama kurtarma köpeği olan Molly, İzmir ve Elazığ depremleri başta olmak üzere, Kastamonu ve Düzce'de meydana gelen sel felaketlerinde de arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Anaokullarında da çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için gösteriler yapan Molly, çocukların da sevgisini kazanmıştı. Son olarak Molly, Albay Talat Demirel Anaokulunda miniklerle bir süre eğitim yapmıştı. (iha)

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum