KEAH’ta MS devrimi;

KEAH’ta MS devrimi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) yeni sağlık üniteleri açılmaya devam ediyor. Nükleer Tıp Ünitesinin açılmasının hemen ardından, tedavi için ileri merkezlere giden MS hastaları, hizmete açılan “MS Polikliniği”nde bundan böyle muayene ve tedavilerini yaptırabilecek. Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Nöroloji Uzman Dr. İdris Kocatürk, MS Polikliniği’nin sorumlu doktoru olarak görev yapacak....

ERGÜL: “TEK DÜŞÜNCEMİZ; İNSANIMIZA EN KONFORLU SAĞLIK HİZMETİNİ VERMEK”

Geçtiğimiz günlerde Nükleer Tıp Ünitesinin açılmasının ardından, tedavi için ileri merkezlere giden MS hastaları için de poliklinik açıldığının müjdesini veren KEAH Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, MS hastalarının artık ileri merkezlere gitmeden tedavilerini KEAH MS Polikliniği’nde yaptırabileceklerini belirterek şu bilgileri verdi; “Bizim, işimiz, gücümüz, tek düşüncemiz, imkanlarımız dahilinde insanımıza en konforlu sağlık hizmetini vermek. Hastanemizde cerrahi ameliyatlar başarıyla yapılıyor. Göreve geldiğim günden bu yana güzel memleketimin insanına en iyi sağlık hizmeti sunmanın gayret ve çabası içindeyiz. MS hastalarımız için yeni bir polikliniği eklemiş bulunuyoruz. Bundan böyle MS hastalarımız ileri merkezlere gitmesine gerek kalmamıştır. Nöroloji uzmanımız tarafından tedavi ve muayenelerini yaptırabilirler. MS hastalarımıza hayırlı olsun.”


KOCATÜRK: “KASTAMONU’DAN 300 CİVARINDA MS HASTASI, İLERİ MERKEZLERE GİDİYOR”

Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi, KEAH Nöroloji Uzmanı Dr. İdris Kocatürk ise MS hastalığı ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “MS hastaları için açılan polikliniğin sorumlu uzmanıyım. Hastanemiz kayıtlarına baktığımızda ileri merkezlere tedavi için giden 300 civarında MS hastası olduğunu gördük. Bu hastalarımızın, ileri merkezlere gitmelerine gönlümüz razı gelmedi. Başhekim Prof. Dr. Zafer Ergül Hocamızın verdiği desteklerle polikliniğimiz açıldı. MS hastalarımıza muayene ve tedavilerini her hafta Cuma günleri MS Polikliniği’nde düzenli olarak yapacağız. MS hastalığı beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hastalığıdır. Rahatsızlığın erken evrelerinde geçici ataklar şeklinde ortaya çıkarken, tedavide geç kalındığında ilerleyen yıllarda görme kaybı, denge ya da yürüme bozukluğu, peltek konuşma gibi bazı belirtiler kalıcı olarak yerleşebilir. MS Hastalığın en önemli belirtiler, yorgunluk, vücudun değişik bölgelerinde özellikle gövdede, yüzde, kollar ya da bacaklarda uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük denge ya da yürüme bozukluğu, dilde peltekleşme, konuşma bozuklukları, mesane ve bağırsak problemleri, baş dönmesi, görmede bulanıklık, düşünme, bellek ya da konsantrasyonda zorluk yaşama, depresyon bunlar yaşanıyorsa 24 saatten fazla sürmesi ve kötüleşmesi durumunda kişinin mutlaka doktora başvurması gerekiyor.  MS hastaları başlatılan tedaviyi de ben düzeldim artık düşüncesiyle kesinlikle bırakmaması gerektiğini de hastalarımıza hatırlatmak isterim.” (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum