Arama
Arama Sonuçları
Toplu tepki ‘geri adım’ attırdı!.. TMMOB yanlıştan dönüyor
TMMOB Başkanı Emin Koramaz, genel kurul ilanlarının gazetelerde yayımlanmasını durduran yönetmelik değişikliğinde hata yapıldığını kabul ederek, düzeltme sözü verdi.
Toplu tepki ‘geri adım’ attırdı!.. TMMOB yanlıştan dönüyor
TMMOB Başkanı Emin Koramaz, genel kurul ilanlarının gazetelerde yayımlanmasını durduran yönetmelik değişikliğinde hata yapıldığını kabul ederek, düzeltme sözü verdi.
Anadolu basınına bir darbe de TMMOB’den!
Yıllardır emekçi dostu sloganı ile Türkiye’de her türlü toplumsal ve siyasal olaylardan geri kalmayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Anadolu basınına adeta bir darbe indirerek daha önce gazetelerde yayınlanan resmi ilan ve duyuruların birliğin internet sitesinde yayınlatılması kararı aldı. Karar Resmi Gazete’nin 15 Ağustos 2024 tarihli sayısında yayınlandı. Bu karara göre, daha önce oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde çıkan gazetelerde yapılan ilanların, “Birliğin ilan yeri ve birliğin kurumsal sitesinde yayınlatılması” kararı alındı.
‘Bölgenin zemin yapısı zayıf!’
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleri ön değerlendirme raporunu yayınladı. Doğa olayları olan depremlerin afete dönüşmesinin nedeninin “insan eliyle yapılmış yapılar” olduğu, 6 Şubat depremlerinin yarattığı hasarlar nedeniyle büyük bir afete dönüştüğü belirtilen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası raporunda, depremlerin ciddi travmalar yaratacağı kaydedildi. Raporda, “Afet yönetiminde ciddi bir koordinasyonsuzluk gözlenmiş, ekipler doğru yönlendirilememiş, yardımlar ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılamamıştır. Barınma ve gıda konusunda insani kriz yaşanmıştır” denildi.
‘Liyakat sahibi ziraat mühendisleri atanmalı’
Türkiye’de tarım öğreniminin başlamasının 177’nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Baki Remzi Suiçmez, meslektaşlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
‘Talebimiz yeterli istihdam, adil atama’
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından, inşaat mühendislerinin istihdamı, çalışma koşulları ve özlük hakları ile ilgili Türkiye genelinde eş zamanlı bir basın açıklaması düzenlendi.