Arama
Arama Sonuçları
"23 Nisan'da kalıcı çözümler üretelim"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
Burası Kastamonu!.. Yeni muhtar ‘kağıt bardak’tan çıktı
İnebolu ilçesinde oyların eşit olması sebebiyle muhtar adayı karton bardakta kura çekimi yapılarak belirlendi. Kurada muhtar olamayan aday, YSK'ya itirazda bulunarak kuranın kapalı kutuda yapılmasını talep etti. 
Kastamonu OBM personel alıyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 35 farklı şehirde olmak üzere devlet işçi alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da 4 personel alınacak.
Kastamonu Şeker Fabrikası'na sağlam alım!
Kastamonulu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şeker Fabrikası personel alımını duyurdu.
Tüm emeklileri ilgilendiriyor!.. Yargıtay’dan emsal karar
Emeklilerin kullandıkları kredilerle ilgili Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Tahsin Babaş'tan ilk açıklama!
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçimden sonra ilk kez açıklama yaptı. Babaş açıklamasında; "2019 yılında yüzde 30,89 olan oyunumuzu yüzde 36,15'e 19.091 olan oyumuzu ise 23 bin 390'a yükseltmiş bulunmaktayız.  Her bir projemi Kastamonu'nun gelişmesi ve güzelleşmesi adına Hasan Baltacı Bey'e hediye ediyorum. Hasan Baltacı kardeşimi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum"  ifadelerine yer verdi.
Mazbatayı kim alacak? Oylar eşit çıktı
İnebolu’nun Boyran Mahallesinde mevcut Muhtar Ali Altun ve Mehmet Aksoy arasındaki muhtarlık yarışında büyük bir tesadüf yaşandı.
Tosya yeniden MHP'nin
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yüzde 43,55 oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı seçildi.
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
‘Sizi ifşa etmeye devam edeceğim’
MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’yi sert bir dille eleştirdi.
“Verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların parçası oldu”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Kuzeykent ve İnönü Mahallelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarında yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların bir parçası olduğunu söyledi.
Ergenlerle İletişimde Başarılı Olmanın Yolları: Ebeveynlere Uzman Önerileri
Ergenler ve ebeveynler arasında fikir ayrılıklarının olmasının kaçınılmaz bir durum olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Ancak bu fikir ayrılıklarının çocuklarla olan ilişkiyi olumsuz olarak etkilemesi ebeveynler tarafından önlenebilir ya da en aza indirgenebilir.” dedi.
Ergülenoğlu; 'İYİ Parti'nin yükselişinden rahatsızlar'
İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Özgür Ergülenoğlu, CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin'e yönelik eleştirilerde bulundu.
Seçim güvenliği toplantısı
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir zaman kala Ağlı ilçesinde Ağlı Kaymakamı Salih Nur Şeker başkanlığında 'seçim güvenliği' toplantısı düzenlendi.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Mehmet Akif'in tek kadın muhtar adayı!
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin tek kadın muhtar adayı Nihal Turgut, 40 yıldır ikamet ettiği mahallesine talip oldu. Muhtar olma düşüncesinin 15-20 sene öncesine dayandığını dile getiren Turgut, muhtar seçilirse mahallesi için değişik fikirlere öncü olacak.  Sağlam ikili ilişkiler ve güçlü iletişim becerilerinin olduğunu söyleyen Turgut Mahallesi için elinden geleni yapacağını kaydetti. 
8 bin işçi alınacak!.. İşte şartlar
Sağlık Bakanlığına işçi alımlarının da olacağını hatırlatan Bakan Koca, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız" dedi.
Kastamonu Belediyesi ‘iftar sofrası’ kuracak
Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında kurulan geleneksel iftar sofraları bu yıl Kuzeykent Mahallesi’nde kurulacak.
DSİ Kastamonu’da yüksek maaşla personel alımı başlattı
Devlet Su İşleri (DSİ), Kastamonu Sulama Birliği'ndeki personel eksikliklerini gidermek amacıyla, KPSS şartı olmaksızın çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapacağını duyurdu.
DSİ Kastamonu’da yüksek maaşla personel alımı başlattı
Devlet Su İşleri (DSİ), Kastamonu Sulama Birliği'ndeki personel eksikliklerini gidermek amacıyla, KPSS şartı olmaksızın çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapacağını duyurdu.
İşte Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi. Adaylığı için başvuru yapılan siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart Pazar günü (bugün) il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi.
Kastamonu'da kadınlardan atak!
Halime Çavuş Kadın Derneği'nin 20 üyesi tarafından oluşturulan bando takımı 3,5 aydır gösteri için çalışıyor Bando takımı, ilk gösterisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 7 Mart'ta sunacak
İlk yarı sessiz; ikinci yarı ise, fırsat!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren GMG Kastamonuspor, 28. Hafta mücadelesinde PFDK’dan seyircisiz oynama cezası yiyen ve yenilgiye doymayan Denizlispor ile Denizli Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geliyor.
Kastamonu’ya cumartesi İzlanda üzerinden gelecek. Hoş geldin
Meteoroloji Bey hesabından Türkiye'ye cumartesi giriş yapması beklenen bir hava sistemine ilişkin vatandaşlara haber verildi. Orta Akdeniz'den Türkiye'ye doğru uzanacak, "Hoş geldin"
Tüm rekorları unutun!.. Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama
Geçtiğimiz yıl mart ayı yaşanan en sıcak ikinci mart ayı olurken, kaydedilen en sıcak mart ise 2016'da yaşanmıştı. Bu mart ayı için değerlendirmelerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, rekor sıcaklıkların sinyalini verdi.
“Kastamonu'da SARI OTOBÜS yollarda olacak”
Baltacı, Özel İdare ziyaretinde ‘ulaşım master planı’ hazırlayacaklarını açıkladı. Planlamalarına göre Kastamonu'da belediyeye ait sarı otobüslerin olacağı ve mesafeye göre ücretlendirme yapılacağını vurguladı.
Kastamonu’ya da geliyor! Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik!
Son zamanlarda Kastamonu’da etkili olan bu durum hem sevindiriyor hem de endişelendiriyor. Libya tarafından esecek rüzgarların Kastamonu’ya da geleceği ve daha ılık bir hava getireceği bildirildi.
Binlerce personel alınacak! Şartlar ve tarih belli oldu
Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.