30 MART 2021
“DİJİTAL BENİM İŞİM” PROJESİNDE SINIF EĞİTİMLERİNE BAŞLANDI
Kastamonulu kadınlara ‘dijital’ eğitimi veriliyor
HAYAT Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde sınıf eğitimlerine başlandı. Eğitimde Kastamonulu kadınlara “Dijital Pazarlama” konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Kastamonu’daki “Dijital Benim İşim” eğitimleri Ağustos ayına kadar sürecek. Proje kapsamında şu ana kadar Kastamonu’da 55 kadına eğitim verildi.
Teknolojinin gücünü kadınların potansiyeliyle buluşturmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde sınıf eğitimlerine başlandı. 18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında Kastamonu Merkez Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere 55 kadın kursiyer katıldı. “Dijital Pazarlama” temalı eğitimde, Kastamonulu kadınlara, dijital pazarlamanın temelleri, internet sitesi yönetimi, sosyal medya yönetimi, görsel üretimi ve yönetimi, mobil pazarlama, dijital pazarlamada güncel stratejiler, e-ticaret, arama motoru pazarlaması, dijital medya planlama gibi konularda detaylı bilgi verildi.
Kastamonu’daki “Dijital Benim İşim” eğitimleri Ağustos ayına kadar sürecek. Eğitimlere katılmak isteyen kadınların en yakın Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurmaları yeterli oluyor.
SÜEL; “KADINLAR, ALDIKLARI EĞİTİMLERLE BİR ADIM ÖNDE OLACAK”
Eğitimleri değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel şunları söyledi; “Türkiye Vodafone Vakfı olarak, yaptığımız her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. ‘Dijital Benim İşim’ projesini de ‘amaç odaklı’ vizyonumuzdan yola çıkarak tasarladık. Hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacağımız, hem de kadınların gelişimini destekleyeceğimiz bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu projeyle, teknolojinin gücünü kullanarak kadınları meslek sahibi yaparken, dijital toplum hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız. Projemizden yararlanacak kadınların dijital dünyaya adaptasyon ve istihdama katılım konularında aldıkları eğitimlerle bir adım önde olacaklarını düşünüyoruz. Kapsamlı bir ön hazırlık sürecinin ardından sınıf eğitimlerimize başladık. Eğitimlerimize yoğun ilgi var. Dijital dünyayla tanışmak, bu dünyanın olanaklarından yararlanmak isteyen tüm Kastamonulu kadınları eğitimlerimize katılmaya davet ediyoruz.”
BÜYÜK; “KADINLARIN TEKNOLOJİYİ ÖĞRENMEYE NE KADAR İSTEKLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Eğitimlerin kursiyerler üzerindeki değişimine dikkat çeken Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise şöyle konuştu; “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın iş ve gündelik hayatlarını kolaylaştıracak, mesleki alanlarda gelişimlerine yardımcı olacak ve dijital yetkinlikler kazanmalarını sağlayacak birçok kursumuzu aktif olarak hayata geçirdik. ‘Dijital Benim İşim’ projesi kapsamında başlattığımız eğitimler bu alanda yoğun ilgi gören önemli faaliyetlerimizden biridir. Proje ile kadınlara uzaktan eğitim yoluyla dijitalleşmenin önünü açıyoruz. Harmanlanmış eğitim modelini kullandığımız projede online eğitimlerimizi kendi uzaktan öğrenme portalımızdan sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aralık ayında başlayan proje eğitimlerimize bugüne kadar 2 bini aşkın kadın kursiyerimiz katılarak sertifika almaya hak kazandı. Salgın koşullarında eğitime ara vermeden devam eden kursiyerlerimizin azim ve kararlılığı, kadınların teknolojiyi öğrenmeye ne kadar istekli olduğunu bizlere gösterdi. Biz de bu çerçevede eğitimlerimize devam ederek daha çok kadını dijitalleşme yolculuğunda destekliyoruz.”
“DİJİTAL BENİM İŞİM” 13 İLDE YAKLAŞIK 12 BİN KADINA ULAŞACAK
“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında, 13 ilde 10 bin 500 kadına “Dijital Okuryazarlık”, bin 200 kadına ise “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilerek toplamda yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında kadın kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama” eğitimleri veriliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas, Ağrı, Kastamonu ve Gaziantep’te düzenlenen eğitimler, bu illerdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde görevli 140 eğitici tarafından veriliyor. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Platformu üzerinden izlenen videolar şeklinde gerçekleşiyor. (Bülten)
© 2020 Doğrusöz Gazetesi. Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.