26 OCAK 2021
VELİLERDEN TAM NOT OLAN “OYUNCAĞINI YAP, OYUNUNU OYNA” PROJESİNE
Kastamonu’dan 5 okul katıldı
TÜRKİYE genelinde 8 okul, 10 öğretmen, 60 üyesi bulunan, Aralık ayında hayata geçirilen “Oyuncağını Yap, Oyununu Oyna” eTwinning projesi eğlenceli etkinliklerle sürüyor. Cide’de Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulunda Matematik öğretmeni Taner Demir’in öncülüğünde Kastamonu’da 5 okulda devam eden proje velilerden de tam not alıyor.
Okulda pandemi sürecinde çocuklara yönelik geliştirilen“Oyuncağını Yap, Oyununu Oyna” eTwinning projesi hakkında konuşan Kastamonu proje öncüsü Taner Demir; “Çocukların hayal güçlerini geliştirerek oyuncaklar tasarlamaya, aileleriyle hoş vakit geçirme ve tasarladıkları oyuncakları hediye ederek paylaşma duygusuna teşvik etmek amacıyla yola çıkılan projede etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Bu projede çocuklar çeşitli Web2.0 araçlarını da kullanarak teknoloji ile yakınen ilgileniyor ve kendilerini geliştiriyorlar. Kastamonu ve Ankara’dan ortakları bulunan projede Kastamonu’dan Şehit Erkan Kendirci İlkokulu,Kuzeykent İlkokulu,Orhan Şaik Gökyay İlkokulu, Şehit Burak Kapucuoğlu ve Taşköprü’den Avukat Murat Ülgen İlkokulu, Ankara’dan Melek Özen İlkokulu ve Hüseyin Güllü Ceylan İlkokulu proje çalışmalarını yürütüyor.
Aralık ayında başlayan projede geleneksel oyunlar,sabundan oyuncak etkinlikleri yapıldı.Geçtiğimiz günlerde, proje dâhilinde, dünyada 59 ülkede milyonlarca satılan oyuncak tasarımlarıyla ünlü, Oyuncak Tasarım Uzmanı Hakan Diniz, çevirimiçi ortamda ağırlandı. Tasarım uzmanı Hakan Diniz öğrencilere, oyun ve oyuncak tasarımı üzerine tecrübelerini anlattı. Şubat ayında tamamlanacak projede etkinlikler devam ediyor.Proje ortaklarının işbirliği içinde yaptığı ortak ürün sunumu ile “Oyuncağını Yap, Oyununu Oyna” eTwinning projesi son bulacak.
DEMİR; “OYUN EN İYİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM METODUDUR”
Projenin hakkında düşüncelerini de dile getiren Kastamonu’daki proje öncüsü Cide’de Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulu Matematik Öğretmeni Demir; “Kovid-19, kelebek etkisi yaratarak tüm dünyayı etkilediği gibi çocuklarımızı da etkiledi. Bu etkilerin izlerini silmek adına bu projeyi başlatmak istedik. Oyun oynamak; çocuklar için yemek yemek ve uyumak gibi doğal bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda çocuğun psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimini de desteklemektedir. Çocuğun hayal dünyası, eğlencesi ve kişilik gelişiminin en önemli etmenidir. Oyun en iyi eğitim ve öğretim metodudur. Çünkü kalıcı davranış değişiklikleri kazandırır. Çocukların gerçek hayatla ilk iletişimlerini kurdukları oyunları engellersek, sağlıklı gelişimlerini de önlemiş olacağımız unutulmamalıdır. Oyun çocuğun işidir ve bu iş oldukça önemlidir. Çocuğun kendini en rahat ifade ettiği yer oyundur. Çocuk oyunla büyür, oyunla olgunlaşır, oyunla gelişir. Çocuğa normal yollardan öğretemeyeceğiniz birçok şeyi oyunla öğretmeniz mümkündür. Bu kapsamda akıl ve zekâ oyunları ile geleneksel oyunları oynatarak sağlık nesil sağlıklı gelecek projesine hizmet etmeyi planlıyoruz. E twinning Pandemi Sürecinde Çocuk ve Oyun projemizde diğer illerde bulunan 9 öğretmen arkadaşımız ile birlikte her ay çocuklara bir zeka oyunu öğretiyor, ay sonunda online olarak turnuva düzenliyoruz. Bu projenin de çocuklarımıza faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi. (Bülten)
© 2020 Doğrusöz Gazetesi. Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.