Kastamonu ezgileri Ege Üniversitesi’nde yankılandı!

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK), 70. Yıl Etkinlikleri kapsamında Kastamonu yöresine ait türkülerin seslendirildiği “Memleketimin Türküleri (Kastamonu)” adlı özel bir dinletiye ev sahipliği yaptı.

"ÇOCUKLUĞUMDA DİNLEDİĞİM TÜRKÜLERİ CANLI DİNLEMEK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Ali Maruf Alaskan, “Çocukluğumda radyodan dinlediğim türküleri, şimdi buradan canlı bir şekilde gençlerden dinlemek beni çok mutlu etti ve 70’li yıllardaki çocukluğuma götürdü. Başta etkinliğimizin koordinatörü  Öğr. Gör. Fikret Döğücü hocamız olmak üzere, pırıl pırıl gençlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepinize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Koordinatör Öğr. Gör. Fikret Döğücü ise Kastamonu yöresinin müzikal açıdan zorluğuna dikkat çekerek, sahne deneyiminin öğrencilerin gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

"OZANOĞLU İÇİN KASTAMONU SADECE BİR ŞEHİR DEĞİL, BİR KİMLİKTİ"

Etkinliğin açılışında Türk Müziği Bölümü öğrencisi Gözde Akça, Kastamonu’nun kültürel hafızası Âşık İhsan Ozanoğlu’nun hayatına dair sunum gerçekleştirdi. Ozanoğlu’nun Kastamonu kültürüne katkılarını ve şiirsel mirasını aktaran Akça, “Ozanoğlu için Kastamonu sadece bir şehir değil, bir kimlikti” ifadelerini kullandı.

Dinletide, Türk Müziği Bölümü öğrencisi Dilek İnce, Kastamonu yöresine ait “Gapudan Girdim Şamdan”, “Aşık-ı Ezeli Aşık’a İlham-i Hüdadır”, “Şu Çırdaktan Gece Seçtim”, “Yine Cüda Düştüm Nazlı Yârimden” ve “Beyler Bahçesi” adlı eserleri seslendirdi. İnce’ye bağlamada Bertan Demiral, Oğuz Korkut, Serhat Aksu ve Bilgehan Şeker; ritimde Umut Yasin Gökgöz eşlik etti. Dinletiye ayrıca Berkay Özkan ve Civan Al’ın sahnelediği halk oyunları gösterisi renk kattı.

Konser sonunda Prof. Dr. Alaskan, solist Dilek İnce ve enstrüman icracılarına teşekkür belgelerini takdim etti.

(Euegeajans)

Bu haberi kaçırmayın İstanbul sokaklarını Kastamonu köçekleri inletti! Devamını Oku