KASMİB ‘Sıfır Atık’ Projesi eğitimlerine devam ediyor;

KASMİB ‘Sıfır Atık’ Projesi eğitimlerine devam ediyor

...

KASMİB ‘Sıfır Atık’ Projesi eğitimlerine devam ediyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) koordinatörlüğünde gelecek nesillere farkındalık oluşturmak amacıyla Kastamonu merkez ve merkeze bağlı köy okullarında sıfır atık eğitimleri verilmeye devam ediyor.
KASMİB Çevre Mühendisi Zeynep Eyuboğlu tarafından devam ettirilen ve bugüne kadar toplamda 21 okulda yapılan Sıfır Atık Projesi eğitiminde, geri dönüşümün tanımı yapılarak özellikle gelecek yaşantımızda çevremiz ve insanlık için ne kadar önemli bir unsur olduğunun altı çizildi.
Görsel öğelerin ve öğretici videoların da yer aldığı sunumda Çevre Mühendisi Eyuboğlu öğrencilere; ‘atık nedir?, atık yönetimi hiyerarşisi, neden geri dönüşüm yapmalıyız?, hangi maddeler geri dönüştürülebilir?, sıfır atık nedir?, sıfır atık ile kazançlar nelerdir?, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar nelerdir? ve atık piller ile atık yağların toplanması nasıl olmalıdır?’ şeklinde konu başlıklarını aktardı.
Ayrıca eğitimde; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması konuları da anlatıldı. Yoğun ilginin gösterildiği eğitimin sonunda öğrencilere karaçam tohumlarının bulunduğu çevre dostu kalemler ile çevre ve geri dönüşüm konulu broşürler dağıtıldı. KASMİB tarafından düzenlenen “Sıfır Atık Projesi” konulu eğitim semineri, önümüzdeki günlerde merkeze bağlı köylerde ve ilçelerde yer alan ortaokul ve liselerde de aktarılmaya devam edecek. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum