Esnafa kredide büyük kolaylık;

Esnafa kredide büyük kolaylık

...

60 ay, 1, 3 ve 6’şar aylık ödeme, banka komisyon oranı da yüzde 0,05

Esnafa kredide büyük kolaylık

  1. BÖLGE Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Ergin, düzenlediği basın toplantısında yeni kredi ödemeleri ve faiz oranlarıyla ilgili bilgi verdi. Ergin, açıklamasında 48 ay, 1 ve 3’er aylık olan kredi ödeme şekillerinin 60 ay 1, 3 ve 6’şar aylık ödeme olarak değiştirildiğini söyledi. Dursun Ergin, yüzde 2 olan banka komisyon oranlarının ise yüzde 0,05 olarak değiştirildiğini kaydetti.
BANKA KOMİSYON ORANLARI 4 KAT DÜŞTÜ Kooperatif Başkanı Dursun Ergin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Esnaf ve sanatkârlarımızın kooperatifimizin kefaletiyle Halk Bankası’ndan kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları bilindiği üzere 1 Mayıs 2019 tarihi itibari ile yüzde 5’den, yüzde 8’e yükselmiş, 5 yıl ve 6 aylık vadeler, 4 yıl ve en fazla 1 ve 3 aylık olan vadeler ile verilmeye başlanmıştır. Kullandırılan kredilerin bir anda 5 yıldan 4 yıla çekilmesi ve en uzun vadeni 3’er aylık dönemlerle olması bazı esnaflarımızı sıkıntıya düşürmesinden ötürü bu konu Merkez Birliğimize iletilmiş, 14-18 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya’da Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu seminerinde, Genel Başkanımız sayın A.Kadir Akgül’ün çabalarıyla, yapılan talepler ve istişareler sonrasında söz konusu durumun esnaflarımızı mağdur ettiği iletilerek iyileştirme yapılması ve 5 yıllık kredilerin yeniden kullanıma açılması Bakan Pekcan’dan istenilmiştir. 23 Ekim 2019 tarihi itibari ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerimizin 4 yıl (48 ay vade) 1 ve 3’er aylık olan ödeme şekilleri; 5 yıla (60 ay) kadar 1, 3, 6’şar aylık olarak değiştirilmiş, yüzde 2 olan banka komisyon oranları yüzde 0,05 (binde beş diğer bir ifadeyle yüzde yarım) olup faiz oranları yüzde 8  olarak kalmıştır.” PLASMAN SORUNLARI DA ORTADAN KALDIRILDI
  1. Bölge Birlik Başkanlığı olarak birliklerine bağlı 15 kooperatifle 9 bin 330 ortağa bugüne kadar 472 milyon TL kredi kullandırdıklarını hatırlatan Başkan Ergin; “Birliğimize bağlı kooperatiflerimizdeki plasman sorunları da ortadan kaldırılmıştır. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerimizin bu durumlara gelmesinde emeği geçen Başta Genel Başkanımız sayın A. Kadir Akgül ve Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan’a 18. Bölge Birlik Başkanlığı olarak teşekkür ederiz. Bundan sonraki çalışmalarımız küçük esnaf ve sanatkârlarımızın içinde bulunduğu durum da göz önünde bulundurularak, faiz oranlarının düşürülmesi yönünde gerekli çalışmaları yapmak olacaktır” dedi. (Burak Yumukoğlu)
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum