Pancar Koop’tan ‘tohum’ atağı;

Pancar Koop’tan ‘tohum’ atağı

...

Dışarıdan tohum tedarik etme zorunluluğu sona erecek

Pancar Koop’tan ‘tohum’ atağı

KASTAMONU Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pancar Koop) Başkanı Burhan Tuzsuz ve Kooperatif Müdürü Ufuk Car, kooperatif olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Car, Kastamonu’yu dışarıdan tohum tedarik etme zorunluluğundan kurtarmak için çalışmaların titizlikle sürdüğünü söyledi. Taşköprü ve Devrekani’de sözleşmeli hububat ekimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Pancar Koop Müdürü Ufuk Car; “Bük Köyündeki kooperatifimizin satış mağazası ile Taşköprü ve Devrekani’de çiftçilerimiz ile sözleşme imzalayarak, yaklaşık bin dekar arpa ve buğday ekimi yaptırdık. Üretilen ürünü Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı fiyatın yüzde 10 üzerinde 1,5 TL’den satın aldık. 158 ton flamura 85’e sertifika aldık. Bunu piyasanın altında bir fiyata pazara arz ettik. Bu çalışmamızla vatandaşımız sertifikalı tohumu neredeyse kendi ürettiği tohum fiyatına almış oldu. Kastamonu’nun dışarıdan tohum alma ihtiyacını ortadan kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda sertifikalı tohumlarımızı satışa çıkardık. Bu yıl da sözleşmeli hububat ekimi yapmaya devam edeceğiz. Bununla ilgili ön talepler alınmaya başlandı. Sözleşmeli hububat ekimini ağırlıklı olarak Devrekani’de gerçekleştireceğiz” diyerek bilgi verdi.

DEVREKANİ’YE 2 MİLYON TL’LİK ENTEGRE TESİS…

Devrekani’de önemli bir yatırım yapmak için çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Kastamonu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Burhan Tuzsuz ise; “Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında Devrekani’de entegre bir tesis kurmak için proje çalışmalarımız devam ediyor. 2 milyon TL’lik bir proje. Projemiz hayata geçtiğinde daha kapsamlı bir üretim gerçekleştireceğiz. Projemiz onayladığında üretim aşamasında çiftçimiz kendi tohumunu işleyip, ayrım işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu sene 4 değişik tohum tedariki yaptık. Bu tohumların ektirilmesi suretiyle bölgeye en uygun tohum belirlenecek. Akabinde önce Kastamonu’da daha sonra diğer illerde satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

ILGAZ VE BOYABAT’A YATIRIM…

Sorumlu oldukları diğer bölgelere de değinen Başkan Tuzsuz; “Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde ihalesini yapmak suretiyle yapımına başladığımız satış mağazamızın yapımı hızla devam ediyor. Aralık ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu şekilde o bölgeye de yeni ve büyük bir mağaza ile hizmetimiz devam edecek. Ayrıca Sinop’un Boyabat ilçesinde de çeltik ve paketleme konularında proje çalışmalarımız devam ediyor” dedi. (Haber Merkezi)    

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum