‘Gereksiz bir tavır’
...
CHP’nin ‘gazilik unvanı’ teklifine siyasi olarak bakılmasına tepki gösteren KAS-DER Başkanı Şen:
‘Gereksiz bir tavır’
KASTAMONULULAR Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Başkanı Remzi Şen, düzenlediği basın toplantısında, önceki gün CHP tarafından TBMM’ye sunulan Kastamonu’ya gazilik unvanı verilmesine yönelik kanun teklifine gelen eleştirilere cevap verdi. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda gazilik unvanı konusunu, ilk olarak geçtiğimiz ay 13’üncüsü düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri’nde dile getirdiğini ifade eden Şen, organizasyona tüm siyasi partileri davet ettiklerini fakat ‘o gelirse ben gelmem’ gibi söylemlerle karşılaştıklarını söyledi. Gösterilen tepkiyi ‘gereksiz bir tavır’ olarak nitelendiren Remzi Şen, KAS-DER’in İstanbul’da bulunan yaklaşık 1,5 milyon Kastamonuluyu temsil ettiğini ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını söyledi.“HAKETMEDİĞİMİZ BİR PROTESTOYLA KARŞILAŞTIK”
- Kastamonu Tanıtım Günleri’nin başarılı bir şekilde geçtiğini söyleyen KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen; “Bu etkinliğin içeriği de adına uygun oldu ve Kastamonu’nun tanıtımı noktasında başarılı oldu. Aldığımız tepkiler çok olumluydu. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. KAS-DER, 35 yıldan bu yana hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamıştır ve olmayacaktır. Siyaset yapan arkadaşlarımız var ama bu dönem bu arkadaşlarımızın ilk önceliği hep Kastamonu oldu. Kararlar alınırken de Kastamonu öncelikli olundu. Tanıtım günlerinde bir talihsizlik yaşadık ve hak etmediğimiz bir şekilde protestoyla karşılaştık. Çünkü biz bütün siyasi partilere hem genel merkez hem İstanbul hem de Kastamonu nezdinde eşit mesafede durduk ve genel merkezlerine giderek davetiye bıraktık. MHP Genel Merkezi’ne de giderek sayın Devlet Bahçeli’yle bizzat görüştüm. AK Parti’de de Numan Kurtulmuş’a, İYİ Parti’de sayın Meral Akşener’e, CHP’de de sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na davetiyelerimizi bıraktık. Biz dernek olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yaptık ve davet ettik. ‘Falanca gelirse biz gelmeyiz’ ifadeleriyle karşılaştık. Biz de biz derneğiz ve işimiz gelen insanları karşılamak. Gelene neden geliyorsun diyemeyiz. ‘O geliyorsa biz gelmeyiz’ sloganıyla bir protestoyla karşılaştık. Akabinde AK Parti tarafı etkinliğe katıldı ve bunun doğru olmadığını düşündüklerini söyledi” dedi.
“TÜM SİYASİ PARTİLERİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK”
Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı’nda topyekun bir mücadele sergilediğini sözlerine ekleyen Genel Başkan Şen, şöyle devam etti; “ Bu faydalara rağmen Cumhuriyet kurulduktan sonra ihmal edilmiş ve haklarını alamamış bir kenttir. Madem Kastamonu, Kurtuluş Mücadelesi’ne bu kadar destek vermiş, biz de ihmal edilmişliğimize oradan başlayalım ve manevi hakkımız olan ‘gazilik unvanını’ alalım dedik. Dolayısıyla o gün tanıtım toplantısında yaptığım konuşmada bunu dile getirdim. Önceden planlanmış bir konuşmaydı ve orada bütün siyasi partilerin olacağını düşünerek planlanmış bir konuşmaydı. Bir önceki tanıtım günlerinde partilerimizin temsilcileri vardı. Biz yine aynı tablo ortaya çıksın diye gayret gösterdik ve bunu planlayarak, ‘gazilik unvanı’ talebimizi söyleyelim ve bunu alalım dedik. Gereksiz bir tavırdan dolayı o gün orada sadece CHP Genel Başkanı, CHP Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP Milletvekilleri vardı ve dolayısıyla da bu talebi onlar duydu. CHP Genel Başkanı kürsüye çıktığında da bu talebi değerlendireceklerini söylediler.”“GAZİLİK UNVANI, CHP-KASDER PROJESİ DEĞİLDİR”
Urfa’ya şanlı, Antep’e gazi, Maraş’a kahraman unvanlarının verildiğini hatırlatan KAS-DER Genel Başkanı; “Bunlara saygı duyuyoruz. Üç ilimiz de işgal edilmiş, bu insanlar işgale karşı direnmişler ve işgal edenleri illerinden atarak bunu hak etmişler, ama Kurtuluş Savaşı’nda hiç işgal edilmemiş hatta edilme ihtimali bile olmayan Kastamonu halkı, topyekûn Türkiye’nin kurtuluşu için bir mücadele vermiştir. Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı’nda verdiği şehit, Antep’in; Maraş’ın, Urfa’nın toplamının iki mislinden fazladır. Bu kadar fedakârlıklarda bulunan bir il en azından manevi olarak onurlandırılmayı hak ediyor. Biz de bunu düşünerek böyle bir talepte bulunduk. Bu talepte CHP tarafından kanun teklifi haline getirildi ve TBMM’ye verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısıyla görüştük, haklı olduğumuzu söyledi. AK Parti ve İYİ Parti’den de randevu istedik. CHP’yle KASDER’in işbirliğiyle ortaya sunulan bir iş yapmadık. Tanıtım günlerinde bütün siyasi partilerin olduğu bir yerde bu talebi dile getirmek istedik, fakat onlar gelmeyince sanki bu talebi CHP’ye yapmış gibi oldu. CHP de bu talebi değerlendiriyor ve iş bu noktaya geldi. Bu bir KASDER-CHP projesi değildir, bu Kastamonuluların projesidir. Biz bunu Kastamonu için istiyoruz ve talep ediyoruz. Hep üzerine basa basa tekrar ediyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda Kastamonu halkı kadar topyekün bu işe destek veren başka bir il yok. Nereden bakarsanız bakın, Kastamonu genciyle, yaşlısıyla taşın altına elini koymuş ve Kurtuluş Savaşı’na destek vermiştir. Bugüne kadar bu unvan alınmadıysa bu bizim eksikliğimiz, talep edilmeliydi” ifadelerine yer verdi.“ASLA SİYASİ PENCEREDEN BAKMIYORUZ”
Meseleye Kastamonu penceresinden bakılması gerektiğine vurgu yapan Remzi Şen; “Bu meseleye siyasi parti gözüyle bakmak yanlış bir iştir. ‘KAS-DER, CHP’nin arka bahçesi oldu’ gibi suçlamalar anlamsız şeylerdir. Asla, siyasi pencereden bakmıyoruz. KASDER, İstanbul’da yaşayan 1,5 milyon Kastamonulunun siyasi görüşü ne olursa olsun, temsil etmeye çalışan sivil toplum kuruluşudur. Biz Kastamonu’nun menfaatleri noktasında elimizden geldiğince bu çıtayı yukarıya taşımaya çalışıyoruz. Son yaptığımız Kastamonu Tanıtım Günleri, diğer bütün illerden büyük övgü almıştır. ‘Hakikaten Kastamonulular bu işi yapıyorlar’ diye söylemler kullanmışlardır. İstanbul’da hala Kastamonu Tanıtım Günleri konuşuluyor. Dolayısıyla, Kastamonu bizim ana yurdumuz, bir yanlışKaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.