‘Esnaf kredilerinde hiçbir sorun yok’;

‘Esnaf kredilerinde hiçbir sorun yok’

...

Başkan Ergin’den eski denetim kurulu üyesi Karamustafa’ya yanıt:

‘Esnaf kredilerinde hiçbir sorun yok’

KESOB ve Esnaf Kefalet Başkanı Dursun Ergin; “Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle Türkiye’de kurulmuş bulunan bin kooperatif arasında 16’ncı sırada bulunmaktadır. Bu başarı ortaklarımızın, yönetimimizin ve personelimizin başarısıdır. Karamustafa’nın ifade ettiği gibi kooperatifimizin ne takip seviyesi yükselmiştir ne de plasman sorunu bulunmaktadır. Şu an itibariyle gerekli plasmana sahip olup müracaat eden eski ortaklarımız 7 gün içerisinde, yeni ortaklarımız da 10 gün içerisinde kredilendirilmektedir. Kooperatiflerin gelirleri ve kesintileri Halk Bankası tarafından yapılmakta hiçbir müdahaleye izin verilmemektedir. Kendisi kooperatifimizde görev yaptığı dönemlerde görevini layığıyla yapmış olsaydı bunları zaten biliyor olurdu” dedi.

KASTAMONU Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESBO) Başkanı Dursun Ergin, eski denetim kurulu üyesi Muzaffer Karamustafa’nın eleştirilerine yanıt verdi.

“BİN KOOPERATİF ARASINDA 16’INCI SIRADAYIZ”

Eski Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi eski Denetim Kurulu Başkanı Muzaffer Karamustafa’nın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yönetimi ile ilgili açıklamalarına cevap veren Ergin; “Bu gibi açıklamalar halkımızın kafasını karıştırabileceği için gerçekleri kamuoyu ile paylaşmayı uygun görüyoruz. Belirtmek isteriz ki kurumlarımız kanunla kurulmuştur ve ana sözleşme çerçevesinde yönetilen kurumlardır. Öncelikle Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle Türkiye’de kurulmuş bulunan bin kooperatif arasında 16’ncı sırada bulunmaktadır. Bu başarı ortaklarımızın, yönetimimizin ve personelimizin başarısıdır. Karamustafa’nın ifade ettiği gibi kooperatifimizin ne takip seviyesi yükselmiştir ne de plasman sorunu bulunmaktadır. Şu an itibariyle gerekli plasmana sahip olup müracaat eden eski ortaklarımız 7 gün içerisinde, yeni ortaklarımız da 10 gün içerisinde kredilendirilmektedir. Kooperatiflerin gelirleri ve kesintileri Halk Bankası tarafından yapılmakta hiçbir müdahaleye izin verilmemektedir. Kendisi kooperatifimizde görev yaptığı dönemlerde görevini layığıyla yapmış olsaydı bunları zaten biliyor olurdu” dedi.

“FUAR GEZİLERİ HAKKINDA OLUMSUZ GÖRÜŞ BELİRTMEDİ”

Karamustafa’nın binalarının asansörüyle ilgili eleştirisine de cevap veren Başkan Ergin; “2001 yılından 2018 yılına kadar görev yaptığı dönemde bu konu ile ilgili hiçbir sözü olmayan Karamustafa, asansör yapılması için gerekli müracaatlar yapıldığında binamıza asansör yapım izninin verilmemiş olduğunu unuttuğu gibi binamızın girişine engelliler için yapılmış olan engelli rampasıyla ulaşılan hizmet ofisinden de mi haberdar değildir? Kooperatif yönetim kurulumuz 14 Eylül 2017 tarihinde ilimizde bulunan 11 oda başkanını Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kuruluşunun 60’ıncı yılında toplantıya çağırmış, kooperatifimiz ortağı esnaf ve sanatkarlarımızın değişen teknolojiyi ve ürün gelişimini yakından takip etmelerini sağlamak üzere yapılan fuar ve fabrika gezilerine götürülecekleri bilgisi kendilerine verilmiştir. Sebzeciler ve Meyveciler Oda Başkanı ve Kooperatif Denetim Kurulu başkanı olarak bu toplantıda yer alan Muzaffer Karamustafa olumsuz bir görüş belirtmemiştir. 2018 yılında yapılan kooperatifimizin genel kurul toplantısında gündem maddesi olarak da yer alan fuar ve fabrika gezisi oy birliği ile kabul edilmiştir. Bugüne kadar fuar ve fabrika gezilerine 700’den fazla esnafımız katılmış, yeni ürünler ve makineler almışlar ve her fuardan sonra olumlu görüş belirtmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“KARAMUSTAFA, ESNAFLARIMIZIN İLERLEMELERİNE KARŞI MIDIR?”

Kooperatiflerine başvuran hiçbir odanın talebinin geri çevrilmediğini belirten Başkan Dursun Ergin, şöyle devam etti; “Kooperatifimiz ortağı tüm esnaflara SMS gönderilerek esnaflarımız fuar ve fabrika gezilerinden haberdar edilmişlerdir. Aynı odadan müracaatlarda öncelik gitmeyen esnaflarımıza verilmiştir. Esnaflarımız istediği ve kooperatifimizin geliri el verdiği müddetçe bu geziler devam edecektir. Bu gezilerin giderleri kooperatifimizce karşılanmakta olup maddi anlamda KESOB ile hiçbir bağı yoktur. Şimdi şunu sormak isteriz; Karamustafa bir zamanlar kendi başkanlığını yaptığı odasının esnafları da dahil esnaflarımızın kendi alanlarındaki gelişmeleri takip ederek ilerlemelerine mi karşıdır? Eğer yapılan eleştiri yapıcı ise onu kabul eder bu sayede daha faydalı işler yapmış oluruz. Bu yaklaşım büyümemize de yardımcı olur. Biz böyle düşünürken kendi hatalarını düzeltme cesareti ve büyüklüğünü gösteremeyen birtakım insanlar yapıcı eleştiriler yerine karalama politikası güderek eksiklerini kapatmaya ve bu sayede huzur bulmaya çalışmaktadır. Bizim bildiğimiz şu gerçeği kamuoyu da takdir edecektir ki yapıcı olmayan eleştiriler gizli hayranlıktan kaynaklıdır.” “METEM BİNAMIZ, AMACINA UYGUN OLARAK KULLANILACAK” Eski Denetim Kurulu Üyesi Karamustafa’nın KESOB’la ilgili eleştirilerine de yanıt veren Başkan Ergin; “Kendisinin de görev yaptığı dönemde yaptırılan METEM binasının önce Göl Öğretmen Okulu öğrencileri için pansiyon olarak kullanılmasına müsaade edilmiş sonraki dönemde üniversitenin kuruluş aşamasına katkısı olması için Fen Edebiyat Fakültesi olarak kullanılmak üzere üniversiteye verilmiş, üniversite kampüs içindeki binalarını tamamladıktan sonra binamızı bize teslim etmiştir. METEM binamızın arazisi Milli Emlak’tan kırk dokuz yıllığına kiralıktır. Dolayısıyla Milli Emlak’la yapılan sözleşmede hangi amaçları belirtmişseniz binayı da kira sürecinizde sadece o amaçla kullanabiliyorsunuz. Yani Karamustafa görev yaptığı süre içerisinde Milli Emlak’la yapılan sözleşmeyi okumuş olsaydı amacı dışında kullanamayacağını da biliyor olması gerekirdi. Yakın zamanda kendisi de görecektir ki METEM binamız, amacına uygun olarak Kastamonu’muzun gelişmesinde önemli bir adım olacak projelerde kullanılacaktır. Son olarak benim için ve yönetici arkadaşlarım için kullanmış olduğu ‘cambaz’ ifadesinin nereye yakıştığının yorum ve takdirini kamuoyuna bırakıyorum” diye kaydetti. (Bülten)  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum