‘Aidat ve kredi gelirleri fütursuzca harcanıyor’;

‘Aidat ve kredi gelirleri fütursuzca harcanıyor’

...

ESKİ SEBZECİLER ODASI BAŞKANI KARAMUSTAFA’DAN KESOB VE ESNAF KEFALET’E TEPKİ:

‘Aidat ve kredi gelirleri fütursuzca harcanıyor’

SEBZE ve Meyveciler Odası eski Başkanı Muzaffer Karamustafa, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESOB) ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimine tepki gösterdi. 3 dönem KESOB Başkan Vekilliği, 4 Dönem Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Denetim Kurulu Başkanlığı ve 7 dönem Sebze ve Meyveciler Odası Başkanlığı görevlerinde bulunan Muzaffer Karamustafa, KESOB ile Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan harcamalara dikkat çekti. Küçük esnafın sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Karamustafa, üyelerin bir kısmının Antalya gibi birçok şehirde fuar adı altında 5 yıldızlı otellerde konaklayarak, üyelerin aidat ve kredi gelirlerinden elde edilen kazanımlarının fütursuzca harcandığını savundu. Yedi dönem Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Denetim Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunan Muzaffer Karamustafa, yapılan harcamaların il ve ilçe teşkilatlarının ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerektiğini savundu.

“ESNAF SIKINTIDAYKEN, 5 YILDIZLI OTELLERDE TATİL YAPILIYOR”

Ülkemizde küçük esnaf ve sanatkârların sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Muzaffer Karamustafa; “KESOB ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ne kayıtlı üyelerimizin siftah etmeden iş yerlerini kapattığı, kredilerini ödemede zorlandıkları, ticaretlerinin sıkıntılı olduğu, kooperatifin kredi takip seviyesi yükselmişken esnafa kredi verme limiti bulmakta zorlandığı bu dönemde kayıtlı üyelerinin yüzde 10'nu kadarına tekabül eden kısmına gezi fuar vs etkinlikler adı altında Antalya vb illerde 5 yıldızlı otellerde tatil amaçlı geziler yapmaları, harcamaların KESOB ve Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından karşılandığı, üyelerin aidat ve kredi gelirlerinden kazanılan bu paraların buralarda plansız ve amaçsızca harcanması kamu ve esnaf camiasınca doğru mudur?” ifadelerini kullandı.

“GEREKSİZ HARCAMALAR TEŞKİLATLARIN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILMALI”

Geriye kalan yüzde 90’lık kısmının hakkının ne olacağını soran Karamustafa; “Küçük ve orta ölçekli esnafımızın krizde olduğu ve bilinen herkesçe ifade edilen bu dönemde bu harcanan paraların ilimizde esnafa faydalı konum ve amaçlarda harcanması, kredi ve faizini ödeyemeyen esnaflarımıza kaynak sağlanması, çocuklarına maddi zorluklardan dolayı eğitim giderlerini karşılayamayan esnaflarımıza burs vb. desteklerin yapılması teşkilatımız adına daha uygun olmaz mıydı?  Esnaf teşkilatları ve kredi kefalet kooperatiflerin yaptığı gereksiz harcamalar; başta il ve ilçe teşkilatların eksikleri ve ihtiyaçların da harcanması daha uygun değil midir? Kooperatifin 70 yıllık ilk başkanı Mehmet Can tarafından yapılan ve fiziki şartları yetersiz ve bitmiş olan asansör engelli merdivenleri, yangın merdivenleri, park alanı bulunmayan, esnafına, amaçlarına uygun, zor şarlarda hizmet veremeyen binada hizmet vermeye çalışmak ve bu konuda hiçbir adım atılmaması düşündürücü değil midir?” dedi.

“ESNAF UYGULAMA OTELİ ÇÜRÜMEYE BIRAKILMIŞ”

Esnaf teşkilatları ve üyelerinin sadece fütursuzca harcamalar yapmaları için seçilmediğine dikkat çeken Karamustafa; “Bizim yönetim dönemlerimizde Kastamonu ilimize ve esnafımıza kazandırdığımız, bu dönemde 9 dönüm arazi üzerine yapılan tahmini 4 bin 500 m2 civarında kapalı alanı bulunan, içinde çatal-kaşık mutfak malzemeleri ve teçhizat sisteminin bulunduğu üst 2 katının esnaf uygulama oteli olarak dizayn ve planlandığı binanın şu anda ilgisizlik ve basiretsizlikten boş verilmişken çürümeye bırakılması 3-4 dönemdir görevde bulunan yeteneksiz ve duyarsız yönetim ve kurulları neden görmezden gelmektedir? Esnaf teşkilatları ve üyeleri bunları sadece -seçil, al maaşı-, gezi-huzur hakları harcamaları fütursuzca olan ve bu şekilde devam eden bir anlayışıyla Antalya vs yerlerde harcansın diye mi seçti? Gerek KESOB, gerek Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimleri amaç dışı gerçek olmayan, bizi ve siftah etmeyen esnafımızı ziyadesiyle üzmektedir. Kooperatif ve KESOB’un cambaz yöneticileri ve idarecileri iyi niyetli yönetici ve üyelerini bıktırıp, yıldırıp, çileden çıkarıp kendi yanlış hedeflerine alet etmektedirler. Bunları düşünerek ve akıllarını başlarına alarak bu yanlış yapılanların düzeltilmesini iyi niyetli diğer üye ve oda yöneticisi arkadaşlarımızı kamuoyu vicdanında düşünmeye ve en kısa sürede doğruyu bulmaya davet ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum