‘’Biz büyük bir kurumuz’’;

 ‘’Biz büyük bir kurumuz’’

...

İL ÖZEL İDARESİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE KONUŞAN GENEL SEKRETER KARAHASAN:

 ‘’Biz büyük bir kurumuz’’

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği sosyal tesislerinde bayram tatilinin sonrasındaki ilk iş gününde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Ana Bina sosyal tesislerinde yapılan bayramlaşma törenine İGM Başkanı Güray Parçal, Genel Sekreter T.Zafer Karahasan, Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, Kısım Müdürleri, Yol İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün ve personel katıldı.

DÜZGÜN: TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN’’

Bayramlaşma öncesinde söz alan Yol İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, şöyle konuştu; ‘’ Bayramlar ailemizin olduğu kadar işyerimizin de ne kadar birlik beraberlik ve bütünlük içinde olduğumuzu gösteren özel günlerdir. Bu vesileyle büyük ailemizin, tüm personelin bayramını kutluyorum. Bilindiği gibi Kamu işçilerinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Hepimize hayırlı olsun diyorum. Geçmiş Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarken, Bu bayramda bizimle bir arada olan Meclis başkanımıza da hoş geldiniz diyorum Kendisini aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk., bu bayrama erişemeyen tüm çalışanlarımıza da Allahtan rahmet dilerim. Sağlık mutluluk ve huzurla daha nice bayramlarda bir arada olmayı diliyorum. ‘’

PARÇAL:  ‘’HEPİMİZ A YNI GEMİDEYİZ’’

Törende söz alan İGM Başkanı Güray Parçal ise tüm personelin bayramını kutladıktan sonra; şu ifadelere yer verdi; ‘’ İl Özel İdaresi olarak hepimiz bu hizmet gemisinin içindeyiz, Bu hizmet gemisini hep birilikte yürüteceğiz. Özel İdare bilindiği gibi ilimizde yapılan her türlü hizmet ve faaliyette harcı, emeği olan kurumumuzdur.  Bizler de tüm İGM üyeleri,  bütün partiler olarak hem hizmet hem de Özel İdarenin standartlarının arttırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu sadece hizmet anlamında değil çalışma ortamı makine ekipman ve tüm alanlarda standartların arttırılması için önümüzdeki 4 yıl boyunca elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

KARAHASAN: ‘’BU KURUMUN ÖNÜNE TAKOZ KOYMAYA ÇALIŞAN, KASTAMONU’YA KÖTÜLÜK ETMİŞ OLUR’’

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T.Zafer Karahasan  da konuşmasında; 10’ncu senede 20’nci bayramda birlikte olduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti; ‘’Bunun için Allah’a şükrediyoruz. Geriye dönüp baktığımızda bu kurum olarak hep birlikte çok büyük hizmetleri yaptığımızı görmek bizlere mutluluk ve gurur veriyor. Tüm ilimizin lokomotif kuruluşu, paydaş kuruluşların yatırımlarını yapan, kırsal kesimdeki tüm alt yapı çalışmalarını, kar mücadelesini ve bu arada ‘bütçesi, tarifi ve sahibi olmayan’ tüm, işlerini de yapan tek kuruluşumuzdur. Onun için çok güçlü, dinamik ve etkili olmalıyız. Kurumumuzu güçlü, etkili ve dinamik kurumsal bir yapıya kavuşturmak adına çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Kurum olarak üç sacayağı üzerinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bu üç sacayağı Kurumumuz, Valilik, İGM’dir. Özellikle son dönemde Valilik olarak kurumumuza çok büyük destek ve himayeleri için Sayın valimize teşekkürlerimi sunuyorum.Bu kurumun himaye edilmeye, desteğe ve yeri geldiğinde de korunmaya ihtiyacı vardır.  Eğer bu kurumla oynamaya, bu kurumla didişmeye, bu kurumun önüne takoz koymaya kalkarsanız aslında Kastamonu’ya yapmış olduğunuz en büyük kötülük olur’’ dedi.

‘’BİZ BÜYÜK BİR KURUMUZ’’

2019 dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Genel Sekreter Karahasan, şöyle devam etti; ‘’YOL-İŞ Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri hemşerimiz Mehmet Yolasığmazoğlu, YOL-İŞ Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Sadık Düzgün’ün şahsında tüm kamu işçilerimize hayırlı olsun diyorum. Biz büyük bir kurumuz, Bilindiği gibi tarihte eyalet merkezi olan geçmişinde çok büyük tarihi ağırlığı olan memleketimizin diğer illerle kıyas edilmeyecek büyük potansiyelleri vardır. İl Özel idaresi olarak Havalimanı, BSK yollar, Kış Turizmi başta olmak üzere tüm önemli yatırımlarıyla ilimizin geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de bölgesinin merkezi olma yolunda, km taşları, dönüm noktaları olan büyük yatırımlara hep birlikte imza attık, bu gurur hepimizindir. Bugün Türkiye’de tek Havalimanı yapan kurum,136 kilometre BSKve Beton Yol ile 51 il özel idaresi arasında Türkiye 1.olan kurum, Kırsal Kesimde çöp toplama konusunda öncü kurumlardan biri, doğal afet yaşayan Düzce ilimize teknik yardım yapan bu kurumdur. KUZKA’dan toplamda 2019 yılı Hibe Projesi kapsamında Çankırı Sinop ve ilimizden 15 proje kabul edildi. Bunların 8 tanesi Kastamonu’ya aitti. Ve bunların 4 tanesi İl Özel İdaresine aittir.

‘’AÇIK HAVA MÜZESİ VE YABAN HAYAT PARKI YAPACAĞIZ’’

Ilgaz Yurdun Tepe’de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne vurgu yapan Karahasan, şöyle konuştu; ‘’Ilgaz’la Kastamonu’yu Türkiye’yi bütünleştirecek bir projedir. Bu kış İnşallah ilimiz turizm anlamında farklı bir kulvara girecektir. Bir sonraki büyük projemiz de eski botanik parkı yeni adıyla ‘Açık Hava Müzesi ve Yaban hayatı Parkı’ yapacağız. Bu park için alt yapı ve proje çalışmalarına başlanacak olup ilk etapta Saat kulesinin üstünden başlayan, şehitler anıtına kadar olan 105 hektar alan il özel idaresinin tapulu alanı olarak tescil edilmiştir. Bu yapılacak Kastamonu kültürünü yansıtacak içinde oteli, bisiklet yolları, yaban hayat gözlem kuleleri olacak olan Açıkhava müzesiyle birlikte şehrin kimliğini farklı bir boyuta taşıyacak, doğa turizminin bu şehirde olduğunu vurgulayacak bir çalışma olacaktır. Bu vesileyle tekrardan tüm mesai arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın kurban bayramını kutluyor nicelerine sağlık ve huzur ve mutlulukla girmesini diliyorum.’’ (Bülten)  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum