Bir kez daha hatırlatıldı;

Bir kez daha hatırlatıldı

İçişleri Bakanlığı, tüm Türkiye’de trafikte yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekmek için “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla farkındalık kampanyası başlattı. Bu kapsamda ilimizde de geçtiğimiz Haziran ayında yaşanan kazada bir öğrencinin hayatını kaybettiği Merkez Ortaokulu önünde “Yaya Önceliği Kampanyası” programı gerçekleştirildi....

Programa Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ve bazı kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

İlk olarak Merkez Ortaokulu önündeki öğrenciler ile sohbet eden Vali Çakır, ardından yaya geçidinde durdurulan sürücülere öğrencilerle birlikte broşür dağıtımı yaptı. Öğrenciler durdurulan sürücülere ayrıca “Lütfen yaya geçitlerinde yayalara öncelik verin” dedi. Kampanyada farkındalık yaratma açısından ışıksız olarak yer alan Merkez Ortaokulu önündeki yaya geçidi çizgilerinden bir tanesi kampanya etkinliği çerçevesince sembolik olarak öğrenciler ve Vali Avni Çakır eşliğinde kırmızıya boyandı.

ÇAKIR; “YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Vali Çakır, ülke genelinde 2020 yılından itibaren devam eden yaya kampanyalarının olduğunu hatırlattı. Kampanyanın temelinde trafikte yayaların güvenliği ve önceliği olduğunu ifade eden Çakır; “Bu kapsamda Türkiye’de 81 il ve 922 ilçede eş zamanlı olarak yaya güvenliği noktasında dikkat çekmek amacıyla tüm birim amirlerimizin iştirakiyle sevgili öğrencilerimizin desteğiyle Merkez Ortaokulu’nun önünde dikkat çekmek amaçlı bir etkinlik düzenliyoruz. 2 yıldır devam ettirdiğimiz etkinlikler ve çeşitli mottolar ile bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım etkinlikler yaptık. Yayalar kırmızı çizgimiz, öncelik hayatın ve öncelik yayanın gibi bir takım sloganlar ile etkinlikler yaptık. Bugün de yaptığımız etkinliğin adı ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu…’ Bu sloganı inşallah tüm sürücülerimize, gündelik hayatta trafiğe çıkan her vatandaşımıza hatırlatmak için yoğun bir şekilde kullanımını yapacağız” dedi.

"BİR NEBZE OLSUN FARKINDALIĞI ARTTIRMAK İSTEDİK"

Etkinliğin Merkez Ortaokulu’nda yapılmasının büyük bir anlam içerdiğinden bahseden Vali Çakır; “Maalesef bu yıl içerisinde burada bir trafik kazası yaşanmıştı. O yüzden de özellikle bu noktayı seçtik. Özellikle okul önlerinde öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda yaya geçitlerinin önemi çok daha fazla ortaya çıkıyor. Bu konuda ekiplerimizle her ne kadar kontrol ve denetimi sıklaştırsak da hepinizin bildiği gibi en başarılı mücadele özellikle çocuklarımızın eğitiminden geçiyor. Bu faaliyetlerin temelinde başta çocuklar olmak üzere ailenin eğitimi geliyor. Bu anlamda çocuklarımıza, en ufak bir hata olduğunda anne ve babaları ikaz etmesi için onlara kırmızı düdük dağıttık, onları fahri trafik polisi ilan ettik. Diğer her türlü etkinliklerde çocuklarımızın ön planda olmasına dikkat ettik. Bugün de çocuklarımızın desteğiyle yayalarımıza ve sürücülerimize bu konudaki broşürlerimizin dağıtımını gerçekleştirdik ve bir nebze de olsun farkındalığı artırmak istedik. Bu konuda hep beraber çalışacağız. Amacımız 2030 yılına kadar trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azaltmak. Bu konudaki her kademedeki ve her kesimdeki insanımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Herkese kazasız belasız günler diliyorum” diye konuştu. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum