‘Devletin malını hiçbir zaman boşa harcamadım’;

‘Devletin malını hiçbir zaman boşa harcamadım’

...

EMEKLİYE AYRILAN VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ YAVUZ YÜCEBIYIK:

‘Devletin malını hiçbir zaman boşa harcamadım’

KASTAMONU Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık emekli oluyor. Veda açıklamasında bulunan Yücebıyık, 42 yıllık devlet memurluğu görevinin sonuna geldiğini ifade ederek, bu süre boyunca işini severek yaptığını kaydetti. Devletin ve vakfın malını hiçbir zaman hor kullanmadığını kaydeden Yücebıyık, bundan sonra da Kastamonu’ya hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti. 1977 yılından bu yana 42 yıllık devlet memurluğu görevini doldurduğunu söyleyen Yücebıyık; “Yine 23 Ocak 1998 tarihinde kurucu müdür olarak atandığım Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde bir fiil 21 sene 6 ayı doldurdum. Bu süre içerisinde yaptığım her görevde ilkeli davrandım. Hiç kimseye bilerek yanlışım olmadı. İnsanları anlamaya çalıştım. Kişiler arasında ayrım yapmadım. Kişi ve kurumlara saygılı oldum, ölçülü davrandım. Çok çalıştım, işimi severek yaptım, o yüzden işi yük olmaktan çıkardım. Ürettikçe ondan haz almayı kendime prensip edindim. Bu konuda örnek olmaya gayret ettim. Devletin malını, hele vakfın malını hiçbir zaman hor kullanmadım, boşa harcamadım, harcatmadım. O yüzden gönlüm rahat ve huzurluyum” dedi.

“156 ESER ONARIMI 228 PROJEYE İMZA ATTIK”

Görev süresi içerisinde yaptıkları restorasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, şöyle devam etti; “2003-2018 yılları arasında sorumluluk alanında bulunan Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak İllerinde toplam 165 eski eser onarımı, 228 proje yapımına imza attık. Bunlardan Kastamonu ilimizde yapılan eski eser onarımı 112 adet olup üretilen proje sayısı da 167 adettir. 2019 yılı restorasyon uygulamaları devam etmektedir. Sonraki 5 yıllık plan da hazır durumdadır. Kastamonu’da onarılacak eser sayısı çok az kaldı. Onlar da son yıllarda kadastro çalışması esnasında Vakıflar adına kaydı yapılan eserlerdir. Hedeflerimizi daima yüksek tuttuk. Onarılan eserlere dikkatle bakıldığında hiç birisinin etrafını açmadan çevresi ile bütünlük kazandırmadan onarımlarına girmedik. Şehrin turizmden kalkınacağına inandığımızdan eski Kastamonu’yu yakalamak adına gerek onarımlar gerekse ahşap memleketi olmamız dolayısı ile tabela konusunda da örnek olmaya çalıştık.”

“KASTAMONU HALKINA ADAM GİBİ HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUM”

Reklam değil, daima inandıkları değerlerin peşinde koştuklarını ve uyguladıklarını söyleyen Yücebıyık, şu ifadeleri kulandı; “Umarım bundan sonra şehir olarak hedeflerimizi daha yüksek tutarak ve inanarak daha güzel olanı yakalayabiliriz. Çalışan ve üreten insanların gücünü; kanun ve yönetmelikler ile kendi çalışmalarından aldığını, birilerinin zorlamaları ile değil, kendi iradelerine göre hareket ettiklerini bilirim. O yüzden ben de severek yaptığım bu görevleri gençlere bırakmak adına, zamanında bırakmak adına kendi arzum ve isteğimle 17 Temmuz 2019 tarihi itibariyle (emekli) noktalıyorum. Bu memleketin evladı olarak Kastamonu’ya ve Kastamonu halkına adam gibi hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Bundan sonra da Kastamonu için hizmete her zaman devam edeceğiz. Görev yaptığımız süre içerisinde kimlikli bir kurum yaratmamda bana destek olan başta tüm personelime, emekli olanlar, görev yapıp ayrılanlar dahil olmak üzere kişi ve kurumlar ile onların amirlerine, değerli Kastamonulu hemşehrilerime ve her zaman birlikte çalışmaktan zevk aldığım değerli basın mensubu arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum. Benden sonra görev yapacak bölge müdürü arkadaşıma başarılar diliyorum.” (Bülten)  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum