İlçelerde üretim seferberliği;

İlçelerde üretim seferberliği

...

İlçelerde üretim seferberliği

KASTAMONU İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçelerde çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Pınarbaşı’nda proje kapsamında dikilen çileklerin hasadı yapılırken, Doğanyurt’ta ise kivi bahçesi tesisi gerçekleştirildi. Ayrıca Araç ilçesinde de, çiftçiler patates yetiştiriciliği konusunda bilgilendirildi.

PINARBAŞI TOPRAKLARI ÇİLEKLE TANIŞTI

Pınarbaşı ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ortak uygulanan;"Kastamonu Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında ilçede dikimi yapılan çileklerin hasadına başlandı. İlçede çilek yetiştiriciliğini yerleştirmek, yaygınlaştırmak ve artırmak için yapılan proje kapsamında; 9 bin çilek fidesi, malç naylonu ve damla sulama sistemi ekipmanları dağıtılmış ve dağıtım işlemi yapılan çilekler için daha önceden dikim için hazırlanan 1,5 dekar alanda dikim işlemi gerçekleşmişti. Pınarbaşı ilçesinde ilk defa gerçekleşen çilek projesi kapsamında, yeterli olgunluğa ulaşan çileklerin hasadına başlandı. Bahçede incelemelerde bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Busayir Yıldız yaptığı kısa açıklamada; "Pınarbaşı'nda ilk kez dikimi gerçekleştirilen çileklerin gelişiminden ve hasattaki ürün miktarından memnun olduklarını ve çilek üretim alanlarının önümüzdeki yıllarda artmasını beklediklerini" söyledi. Çilek üretimi için projeden faydalanan Serkan Arı ise yapılan bu projeden memnun olduğunu, bu projeyi yapan ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

DOĞANYURT, KİVİDE ÖN PLANA ÇIKACAK

Doğanyurt İlçemizde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müştereken yapılan proje gereğince; toplam 21.130,00 TL bedelinde bir dekar alanda kivi bahçesi tesisi gerçekleştirildi. İlimizde son yıllarda yetiştiriciliği büyük ilgi gören kivi bahçesi; özellikle sahil ilçelerimizde olmak üzere toplam 270 dekar bulunuyor Doğanyurt İlçesinde kapama kivi bahçesi tesis etme çalışmaları önümüzdeki yıllarda da devam edeceği öğrenildi.  Projenin amacı; kapama bahçe tarzı yetiştiriciliğin avantajlarını üreticilere benimsetmek, bahçe kurulumunda doğru ve avantajlı malzemelerin kullanımı hususunda örnek olmak ve en önemlisi çiftçilerin tarımdan fazla kar elde etmelerini sağlamaktır. Doğanyurt çiftçileri; kivi üretimini benimseyen ve az da olsa bahçelerinde kivi üretimini gerçekleştiren üreticilerdir. Uygun alanların kivi bahçesi olarak tesis edilmesi, uygun malzeme ve doğru tekniklerle uygulanan bu proje sayesinde kivi üretiminin ve bu bağlamda oluşturulacak kapama meyve bahçelerinin sayısının artırılması ve devamlılığının sağlanması hedeflendi.  

ARAÇ’TA PATATESLER KONTROL EDİLDİ

Yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müştereken uygulanan; "Patates Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi"  kapsamında, Araç ilçesinde ilkbahar döneminde 8 bin 500 kilogram sertifikalı agria patates çeşidi 30 dekar alanda toprakla buluşmuştu. Araç İlçe Müdürlüğü teknik personeli tarafından yerinde yapılan kontrollerde; agria çeşidi patatesin bitki gelişiminin diğerlerine göre daha iyi olduğu gözlemlendi. Yapılan tarla başı sohbetlerinde çiftçilerimiz patates yetiştiriciliği ile hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirildi. (Bülten)                                      

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum