‘Herşey şeffaf olacak’;

‘Herşey şeffaf olacak’

...

 “MASLAK’TA NE OLACAĞINI ÜYELER DAHİ BİLMİYOR” DİYEN MHP İL BAŞKANI AYDIN:

‘Herşey şeffaf olacak’

Maslak Yapı Kooperatifi’nin bilinmezliğine eleştirilerde bulunan İl Başkanı Yüksel Aydın, “Maslak Sanayi Kooperatifi değil, yapı kooperatifi… Yani dört kişinin yan yana gelip kurabileceği bir kooperatiften bahsediyoruz. Dolayısıyla Maslak Yapı Kooperatifinin üyelerini sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz, biz de takipçisi olacağız. Şimdi ne söylesek farklı anlamlar çıkacak, onun için özellikle bu konuda, oradaki 580 kişiyi ilgilendiren bir konu. Daha ortada ne olup ne bittiğini, üyeleri dahi bilmiyor. Krediden bahsediliyor, kredi çıktı deniyor, ortada arazi yok ki, nasıl çıkacak bu kredi?” diye konuştu.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yüksel Aydın, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Mütevelli Otel’de düzenlenen toplantıda Aydın, Kastamonu’da ayrım yapmadan tüm halka hizmet etmeye çalıştıklarını ifade ederek, MHP farkını herkesin göreceğini kaydetti. Maslak Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi kongrelerinin aynı gün aynı saatte yapılmasına tepki gösteren İl Başkanı; “Altında hangi çapanoğlu var ise çıkacak ortaya, iki önemli hadise aynı gün ve aynı saatte, yani Kastamonu halkının bilmemesi gereken bir şey mi var?” ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in açıklamalarına da değinen Başkan Aydın; “Bizim üzerimizden popüler olmaya mı çalışıyorsunuz anlamıyorum” dedi. “KASTAMONU’NUN YÜZDE 70’İNİ MHP YÖNETİYOR” 23 Haziran İstanbul Seçimleri’nde MHP Kastamonu İl Başkanlığı olarak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Yüksel Aydın; “Kastamonuluların İstanbul’daki oranı Sivas’tan sonra ikinci il olduğu için Kastamonu özelinde farklı bir durum ortaya çıktı. Üzerimize düşen neyse genel merkezimizin talimatları doğrultusunda gerçekleştirdik. 23 Haziran itibariyle de İstanbul seçimleri sonuçlandı. Türkiye seçim atmosferinden süratle uzaklaşmaya başladı. Biz 31 Mart itibariyle Kastamonumuzdan, merkez belediyemiz ve 6 ilçe belediyesiyle, Kastamonu’nun nüfus yoğunluğu olarak büyük ilçelerimize de baktığımızda Taşköprü gibi Tosya gibi yaklaşık yüzde 70’ini MHP olarak yönetir hale geldik. Seçimler 31 Mart’ta bitiyor, ondan sonraki derdimizin Kastamonu olacağını ifade etmiştik ki öyle de oluyor. Siyasetin zamanı gelirken tekraren kendi kulvarımızı yapacağımızı söylemiştik” dedi. “MHP FARKINI HERKES GÖRECEK” Kastamonu halkını ayırmadan; siyasi, etnik ayrım yapmadan hizmet etmeye gayret ettiklerini kaydeden İl Başkanı Aydın, şöyle devam etti; “Belediyemiz hem ilçelerde hem de merkezde çalışmalarını sürdürüyor. MHP’nin ortaya koyduğu üretken belediyecilik anlayışıyla inşallah önümüzdeki süreci hep beraber yaşayıp göreceğiz. Kastamonu dediğimiz zaman seçim öncesinde de ifade etmiştim; Kastamonu bizim için tabiri caizse bam telimiz diye söylemiştik. Kastamonu’ya hizmette Allah nasip ederse MHP farkını herkes görecek. Ayırmayacağız dedik, adaletli olacağız dedik, devletin malı dedik, ‘Şehr-ül Emin’ dedik. Bu düsturlara uyarak Allah nasip ederse sağlıklı bir şekilde yönetmeye gayret edeceğiz. Komplike bir çalışmadan bahsettik, bürokrasiyle, belediyesiyle, iş adamlarıyla yani ben Kastamonuluyum diyen herkesle, Kastamonu’nun önümüzde ki son 30 yılını şekillendirebilme adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Biz kolektif çalışmadan bahsederken, eski alışkanlıklar, tabi alışkanlıklardan vazgeçmek zor ama vazgeçecekler bu abiler.”

“İKİ TOPLANTIDA NEDEN AYNI GÜN AYNI SAATTEYDİ?”

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar hakkında da değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Aydın; “Maslak Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili iki kongre yapıldı. Kastamonu için iki tane önemli gündem, ikisi de aynı gün, ikisi de aynı saatte. Diğer tarafta Maslak Sanayisi için kurulan yapı kooperatifi, sanayi kooperatifi değil. Şimdi ikisinin de aynı gün, aynı saatte olması bize manidar geliyor. Bu iki önemli hadisenin aynı gün ve aynı saatte yapılması, ne anlama geldiğini izah etmeliler. Bunu niye söylüyorum; bir tanesi sanayici esnafımızı ilgilendiren, mesela sanayici esnafımızı da işinden gücünden etmeden Pazar günü yapılabilirdi. Bunları Kastamonu kamuoyuna sunacağız ki, altında hangi çapanoğlu var ise çıkacak ortaya. İki önemli hadise aynı gün ve aynı saatte, yani Kastamonu halkının bilmemesi gereken bir şey mi var? Bu soruların cevaplarını istiyoruz” dedi.

“SANAYİCİ ESNAFI ADINA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Özellikle ‘Maslak Yapı Kooperatifi’ dediğini hatırlatan MHP İl Başkanı; “Yapı kooperatifi diyorum. Çünkü Maslak Sanayi Kooperatifi değil, yani dört kişinin yan yana gelip kurabileceği bir kooperatiften bahsediyoruz. Orada 580 üyesi var zannedersem, yani 580 aileyi ilgilendiren bir konu, oradaki sanayici esnafımız çileyi ödüyor. Ne ile karışılacağı belli değil, arazi kamulaştıramamış daha biz almışız belediyeyi, kamulaştırmak için müracaatı mahkemeye biz yapmışız. Dolayısıyla Maslak Yapı Kooperatifinin üyelerini sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz, biz de takipçisi olacağız. Şimdi ne söylesek farklı anlamlar çıkacak, onun için özellikle bu konuda, oradaki 580 kişiyi ilgilendiren bir konu, daha ortada ne olup ne bittiğini, üyeleri dahi bilmiyor. Krediden bahsediliyor, kredi çıktı deniyor, ortada arazi yok ki, nasıl çıkacak bu kredi? Sanayici esnafı adına takipçisi olacağız. Kaç yılda bitecek, hedef ne? Ortaya bir şey koymuyorlar” diye konuştu.

“SAYGISIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ”

Maslak Sanayi Kooperatifi kongresine Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’yla beraber gittiklerini kaydeden Başkan Aydın; “Kongre başlamadan valimiz oradan ayrılmak zorundaydı, çünkü öbür tarafta da kongre var. Kim hazırlıyor ise bu kongreleri, Kastamonu adına itirazlarımızı devam ettireceğiz, yoksa benim orada ne dükkânım var ne tezgahım var. Kastamonu insanının haklarını savunacağımızı ifade etmiştik. Allah nasip ederse, bunu sürdüreceğiz. Gerçi özür dilemişler, orada da lüzumsuz bir hadise yaşandı; her şeyi tasarlamışlar, biz oraya yazılan, çizileni uygulamaya gitmişiz. Protokol konuşmalarını eski belediye başkanına verdiler, AKP Milletvekili Metin Çelik beyi mikrofona davet ettiler. Dolayısıyla mevcut belediye başkanına söz kalmadı. Ne yapmalıydık orada, ne yapabilirdik? Metin beyi dinledik sözleri bitti, belediye başkanımızla beraber, biz de ayrıldık oradan. Milletvekilinden sonra belediye başkanının konuşması, bir kere protokol olarak uygun değil. Divan başkanı ‘benim elime yazdılar verdiler ben onu yaptım, benimle alakası yok’ diyor. Bizim de bu lüzumsuzluğu, saygısızlığı kabul etmediğimizi belirtiyorum. Başka zamanlarda inşallah bu olayları başka ortamlarda tekrar ettirmezler. Bütün kamuoyunun bu işin takipçisi olacağımızı bilmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“HERŞEY ŞEFFAF OLACAK”

Kastamonu’nun dertleriyle dertleneceklerini belirten MHP İl Başkanı, şöyle konuştu; “Maalesef üzülerek söylüyorum, bu tip noktalarda kapalı devre yapılacak hiçbir şeyin Kastamonu’ya faydası olmaz. Her şey şeffaf olacak, her şey ortada olacak. Çünkü toplumu ilgilendiren konularda kapalı devre iş yapmaya çalışırsanız, ki olan odur, bunun sonuçlarına katlanırsınız. Bu konularda gerekirse, her dakika her saniye, Kastamonu adına yapılacak çalışmalarda kamuoyunu mutlaka bilgilendireceğiz. Kıyıda köşede hiçbir şey kalmayacak. Yurdum Tepe yıllardır duruyor, yazık günah değil mi Kastamonu’ya? İnşallah, zannedersem bir bütçe geldi, bu dönem bitirileceği söyleniyor. İnşallah biter de, o kışın oradaki mahzunluğumuz ortadan kalkar.”

“HER TÜRLÜ TURİZME MÜSAİT BİR MEMLEKETİMİZ VAR”

Herkesin Kastamonu’nun çıkışının turizmde olduğunu söylediğini hatırlatan Yüksel Aydın; “Tabi ki doğru,  yıllardır söyleniyor. Dini turizm, kültürel turizm, doğa turizmi, her şeye müsait bir memleketimiz var. Tesislere bakıyorsunuz ortada, yıllar önce yapılması gereken ortada duruyor. Dün, İl Genel Meclisi üyelerimizle beraber Doğa Kültür Köyü’ne gittik; oradaki tesislere bakıyoruz, yapılmış; çok güzel ama çürümeye başlamış. Yapmak da mahiriz, ama işletme boyutunda;  o tesisi oraya yapıp, işletemediğiniz zaman gelinen nokta ortada. Bu ve benzeri işlerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

“KÖY MUHTARLARI, HİZMET İÇİN BELEDİYEYE GELİYOR”

Muhtarların, köylerde ve mahallelerde devletin seçilmiş temsilcileri olduğunu sözlerine ekleyen Aydın; “Muhtarlarımızı biraz daha önemseyeceğiz. Özellikle bürokrasiye söylüyorum. Ayırmadan yapacağız. O kadar çok şikayet alıyoruz ki. Mesela İl Özel İdare Genel Sekreterimizin gazetelerde açıklamaları var; güzel de, gazetelerden inelim de normal işimize dönelim sayın genel sekreter. Muhtarlarımız belediyeye geliyorlar; biz sistemi arz etmeye çalışıyoruz, muhtarlarımız bazen bize kızıyorlar. Köylere hizmet edeceğiz, ayırmayacağız dedik, edeceğiz ama sisteme uyacağız. Valilik üzerinden dilekçeyi geçireceksiniz, belediyemizle sıkıntı yaşanmayacak. Özel İdare’nin vidanjörü nerede? Arızalı diyorlar, arızalıysa da yaptırın. Biz belediye olarak hepsine yetişemeyiz. Muhtarlarımızı falan köy diye ayırmayacağız, onlar bizim göz bebeğimiz, onların her türlü şikâyetini dillendireceğim. Biz köylere hizmet edemezsek, sıkıntı yaşarız. Tarım sıkıntıda, elimizde birçok değer var, bunları değerlendirmede sıkıntı yaşıyoruz. Özel İdare Genel Sekreterimize buradan sesleniyorum, boy boy gazetelerde olmaktansa hizmeti koordine etmek daha faydalı olur. Kendisine tavsiyemiz bu” ifadelerine yer verdi.

“CHP İL BAŞKANI BİZİM ÜZERİMİZDEN POPÜLER OLMAYA MI ÇALIŞIYOR?”

Geçen dönem CHP İl Başkanlarının seslerini hiç duymadıklarını savunan Başkan Aydın; “Bu dönem biz belediyeyi alınca aman Allah’ım… CHP İl Başkanına söyleyeceğim bir söz var; bizi ulusal ve yerel basına jurnallemiştin ya, Daday’da çiftlik bastı gibi şeylerle; savcılık takipsizlik kararı verdi, şimdi ne olacak, değdi mi? CHP İl Başkanı bizim üzerimizden popüler olmaya mı çalışıyor, ne yapıyor kestiremiyoruz. Sen işine bak, bizim evlatlarımızı korumak için mücadele ettiğimiz bir konunun kanun karşısında cevabı budur. Kamuoyunda yaptığınız lüzumsuzluk kaldı” dedi.

“DÜNYA, KASTAMONU’YU İZLEDİ”

Kastamonu’da Ramazan ayı boyunca yapılan canlı yayınlar hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Aydın; “Kastamonu’yu dünya izledi. Canlı yayında tarihimizi, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri’ni, kaleyi, kuleyi her tarafı izlediler. Bir şey yapıyorsunuz itiraz ediyorlar.  Şimdi çok güzel olmuş, bunu önümüzdeki sene Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak lazım diyorlar. Belediye Başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Nasrullah Meydanı, teravihten sonra boş bir meydandı, gece 11-12’de annelerin-babaların kucaklarında çocuklar uyuyarak gitti. Çocuk, uyumadan oradan ayrılmadı. Evlatlarımız için çok güzel bir organizasyon oldu. İnşallah bu tip organizasyonları tanıtmak adına devam ettireceğiz. Cumhur İttifakı’nın da getirdiği sonuçları da değerlendirerek inşallah, Kastamonu’muz bu dönem bir sıçrama yapacak” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZ, KASTAMONU’YU AYRI ÖNEMSİYOR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 14 Temmuz’da Kastamonu’ya gerçekleştireceği ziyaret hakkında da değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Aydın, şöyle konuştu; “Hem Kastamonu halkına teşekkür, hem de müjdeleri olur inşallah. Genel Başkanımız Kastamonu’yu ayrı bir önemsiyor. Kastamonu için elde olan ne varsa, desteğiyle yanımızda olacaktır. İnşallah, belediyemizi ziyaret edecek. Zannedersem ilçe ziyaretlerini daha sonra programa almışlar. O gün genel başkanımızı karşılayacağız,  belediye önünde muhtemelen bir program olur. Hazırlıklarımızı o ölçüde yapacağız. Biz seviyesiz siyaset yapmadık. Olumsuzlukları yüksek sesle dillendirdik, olumlu katkı veren herkesle de aynı noktada yürüyeceğiz.” İSTİKLAL YOLU TARİHİ MİLLİ PARKI MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ÇANKIRI’YA KAPTIRMAYALIM” Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Çankırı ve Kastamonu sınırları içerisinde yer alan İstiklal Yolu Güzergâhı içerisinde 2 bin 357 dekarlık tarihi açıdan önem arz eden alan tespit edildiğini söyleyen MHP İl Başkanı Yüksel Aydın; “Bu karar, tarihe tanıklık eden bu sahaların gelecek nesillere intikal ettirilmesi ve milletimizin aidiyet duygusunun tesisi açısından 44. “İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı” olarak Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmıştır. Yeni kurulan İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü yönetim kadrosunun oluşturulması ve idari binalar için yer belirleme çalışmaları bu günlerde ivme kazanmıştır. İstiklal Savaşının kazanılmasında kadınıyla erkeğiyle Kastamonu’nun verdiği mücadeleye en iyi örnek, kundaktaki çocuğu ile karakışta İnebolu’dan cepheye cephane taşırken çocuğunu da kağnı arabasına koyup cephane ıslanmasın diye tek yorganını arabaya örtüp donarak şehit olan Seydilerli Şerife Bacıdır. Küre ilçesi Ersizlerdere Köyü, bu adı, İstiklal Savaşında eli silah tutan bütün erkeklerin cepheye gönderilmesi ve gidenlerin tamamının şehit olmasından dolayı almıştır. İstiklal Savaşının kazanılmasında Kastamonu insanının kadını ile erkeği ile gösterdiği fedakârlıklar, İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğünün ilimiz sınırları içinde oluşturulması için fazlası ile yeterlidir. Bu konuda, Çankırı ilinde resmi kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin büyük bir uğraş verdikleri bilinmektedir. İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü’nün ilimize kazandırılması için neler yapılıyor Burayı da Çankırı’ya kaptırmayalım. Ilgaz Dağı Milli Parkı Sinop’a bağlı, Küre Dağı Milli Parkı Bartın’a bağlı” dedi. (Burak Yumukoğlu)  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum