‘Sadece 400 bin liraya büyük bir tanıtım yaptık’;

‘Sadece 400 bin liraya büyük bir tanıtım yaptık’

...

RAMAZAN PROGRAMLARININ MALİYETİ HAKKINDA AÇIKLAMADA BULUNAN BAŞKAN VİDİNLİOĞLU:

‘Sadece 400 bin liraya büyük bir tanıtım yaptık’

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; “Ramazan ayında Nasrullah Meydanı’nda yapılan programlar için yapılan harcamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Galip Vidinlioğlu; “Toplam 650 ile 700 bin lira arasında bir ücrettir. Hem Nasrullah Meydanındaki etkinlikler, hem de canlı yayın bedeli, bunun bir kısmını da, sponsorlar karşıladı. Sponsorlar tarafından karşılanan rakam zannediyorum, 200 bin lira 250 bin lira arasında bir ücret. Toplamda belediyenin kasasından çıkacak rakam 400 bin civarında bir ücrettir. Yapılan çalışma, Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağladı. Kastamonu’nun kültürünü tanıttı. Bunun normal şartlardaki maliyeti yaklaşık 8-10 saniyelik reklam bedelleriyle çok ciddi rakamlara tekabül ediyor. Kıyaslama yaptığımız zaman, çok net hesaplamadık ama belki yüzde 10 bir rakamla bunu gerçekleştirdik” dedi.

KASTAMONU Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk toplantısı, geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Ergülenoğlu, Ramazan Ayı’nda Nasrullah Meydanı’nda düzenlenen programlar ve Bengü Türk TV’den yapılan canlı yayınlar için ne kadar para harcandığı ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat’ın belediyeden işe gelmeden maaş aldığına dair iddialarının araştırılmasını istedi. Başkan Vidinlioğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat’ın göreve geldiklerinden bu yana izin kullandığını ve izinlerin bitimiyle işinden ayrıldığını ifade ederek, kendilerinden önceki dönemde ne olduğunu bilmediğini söyledi. Ramazan programlarına ayrılan bütçe hakkında da konuşan Vidinlioğlu, yaklaşık 650-700 bin lira civarında bir ödemenin olacağını belirterek, 200-250 bin liralık bir kısmının sponsorlar tarafından karşılandığını söyledi. Toplantıda ayrıca Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan ‘Kuyumcular Çarşısı’ inşaatının farklı amaçlar için kullanıldığı ve çevrede bulunan vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğundan dolayı meclise MHP Belediye Meclis Üyesi Recep Mor tarafından teklif sunuldu. Konu İmar Komisyonuna sevk edildi.

“MUSA KALAFAT, GÖREVİNDEN AYRILMIŞTIR”

Başkan Vidinlioğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanıyla ilgili iddialara şu şekilde cevap verdi; “Öncesini bilmem, göreve geldiğimden bu güne kadar olan dönemde, sondan başlayarak sayın Musa Kalafat izin hakkını kullanmıştır. İzin hakkının bitiminde de yaklaşık 1 hafta 10 gün önce istifaden görevinden ayrılmıştır. Dolayısıyla izin haklarını kullandığı dönemde geldiydi, gittiydi gibi bir tartışma, çok mevzu bahis değil. İzin haklarının akabinde de gelmiş istifa dilekçesini vermiş ve belediyede artık çalışmamakta. Önceki dönemlerde işe geliyor muydu, gelmiyor muydu, doğrusu ben bunu bilmiyorum. O soru bir önceki dönemden sorulması gerekir. Kayıtları filan var mıdır doğrusu bilmiyorum. Biz geldikten sonra izin hakkını kullandı, izin hakkını kullandıktan sonra da istifaden ayrıldı” dedi.

“RAMAZAN PROGRAMLARININ MALİYETİ 650-700 BİN LİRA”

Ramazan ayında Nasrullah Meydanı’nda yapılan programlar için yapılan harcamalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Galip Vidinlioğlu; “Bunun yazılı olarak cevabını veririz, ama canlı yayın konusunda kamuoyunun da bilgilenmesi açısından, toplam 650 ile 700 bin lira arasında bir ücrettir. Hem Nasrullah Meydanındaki etkinlikler, hem de canlı yayın bedeli, bunun bir kısmını da, sponsorlar karşıladı. Sponsorlar tarafından karşılanan rakam zannediyorum, 200 bin lira 250 bin lira arasında bir ücrettir. Toplamda belediyenin kasasından çıkacak rakam 400 bin civarında bir ücrettir. Hepsi budur. Bu konu daha önce de gündeme geldi, işte orada prefabrik şeyler yapıldı. Çok büyük maliyetleri var denilen şeyin projesini, Belediye Meclis üyelerimiz Gül Ahmet Sönmez ile birlikte Recep Mor çizmiştir. Üç gün içerisinde de belediyemizin marangozhanesinde yaptırılmıştır. Toplamda maliyeti de 12 bin TL’dir. Belediyenin toplamda canlı yayın ve Ramazan etkinlikleri kapsamında, sponsorların da katkısı düştükten sonra belediyenin kasasından çıkan para miktarı 400 bin civarında bir ödemedir. Net rakamları zaten yazılı önergeyle birlikte cevap veririz. 390 bin de olabilir 410 bin TL de olabilir, çok önemli değil, ama 400 bin TL civarında bir ücrettir” diye konuştu.

“CANLI YAYINLAR, ŞEHRİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLADI”

Ramazan etkinliklerinin 29 gün boyunca yaklaşık 70 dakika canlı yayınlandığını belirten Başkan Vidinlioğlu, şöyle devam etti; “Hemen hemen Türkiye’nin dört bir tarafından arayan hemşehrilerimiz teşekkür ettiler. Memleketimizi buralara kadar da getirdiniz dediler. Kastamonu’nun her tarafında drone ile çekimler yapıldı. Televizyon ekranlarından canlı yayınla paylaşıldı. Yapılan çalışma, Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağladı. Kastamonu’nun kültürünü tanıttı. Bunun normal şartlardaki maliyeti yaklaşık 8-10 saniyelik reklam bedelleriyle çok ciddi rakamlara tekabül ediyor. Kıyaslama yaptığımız zaman, çok net hesaplamadık ama belki yüzde 10 bir rakamla bunu gerçekleştirdik. Bu biraz da hatır, gönül işi oldu. Bir de üstüne üstlük, Kadir Gecesi iki saati geçen Hz Pir Camiinde bir canlı yayında mevlit programı yaptık. Ona da ekstradan bir para ödemedik. Önceki yıllarda, Nasrullah Meydanı cenaze evi gibiydi, orayı biraz daha canlandırmak adına yapılmış bir hareketti” dedi.

“ESNAFLARIMIZ DÜKKANLARINI AÇMADI”

İleriki yıllarda bu tür etkinliklerin daha verimli geçebileceğini söyleyen Belediye Başkanı, şöyle devam etti; “Ama bir-iki akşam haricinde dükkân açan esnafımız da olmadı, özellikle ekonomik krizin kendisini hissettirdiği bir dönemde, keşke dükkânları biraz daha açsalardı. Eskiden öyleydi, ‘dükkan kapısı halk kapısı’ derlerdi. İnsanlar dükkânlarını erken açarlardı, insanlar akşam saat 6’da kapattı, gene gitti. Özellikle Münire Sultan Medresesi esnafı, dükkânını açsaydı, belli miktarda mutlaka alış-veriş yapılırdı. Tabi esnaflarımız da bu sene itibariyle çok hazırlıklı değillerdi. Ben bu programların, 30 gününün, 15 günü meydana gelmişimdir, tabi çok olumlu tepkiler aldım, insanlar eğlendiler. Hele ki çocuklara Ramazan kültürünün yaşatılması, parayla pulla da çok fazla ölçülecek bir şey değil ama yine de kıyasladığımız zaman emsallerinden çok daha düşük fiyatta bir hizmeti gerçekleştirmiş olduk. Hızlı bir şekilde gerçekleşti, göreve geldiğimizin ertesinde oldu, Ramazan etkinlikleri kısa süreli bir hazırlık olduğundan dolayı ancak bu kadar olabildi. Başka yapılacak şeyler olur muydu, mutlaka olabilirdi. Bundan sonrasında çok daha düzenli bir şekilde inşallah bu geleneği devam ettireceğiz. Çünkü herkesin kendi memleketini tanıtmak için, dünya kadar bütçeler ayırdığı, çok fazla rakamlar ödediği organizasyonu, biz yaklaşık 650-700 bin lira arasında bir rakama kapatmış olduk.”

“TOPLU TAŞIMAYI KULLANABİLİRİZ”

Park yasağı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu; “Artık ikinci sıra parklarda alışkanlık haline gelmişti. Aslında yeni bir uygulama değil, eski uygulamanın tekrar devreye sokulmasıdır. Burada eleştirilecek taraflar elbette olabilir. 3-5 dakikayı arkadaşlar tolere ediyorlar. Gördüğümüz ciddi bir memnuniyet söz konusu. Trafik tıkanıyordu. Bunun yanında getirdiği en büyük sıkıntılardan birisi de; otopark sıkıntısı. Kötü bir alışkanlığımız var, 50 metre ötedeki yere giderken bile, dibine kadar gidip öyle park ediyoruz. 50 metre yürümeyi bile çok görüyoruz. Burada da bir alışkanlık kazanmak lazım. Biraz daha toplu taşımayı kullanabiliriz. Bizim de hazırlıklarımız var ama bir anda olabilecek şeyler değil. Ciddi bir eğitim programını gündeme aldık” dedi.

“TURİST SAYISINDA CİDDİ BİR AZALMA VAR”

Kastamonu’daki turizm rehberleri hakkında da konuşan Vidinlioğlu; “Kokartlı rehberimiz bir tane, başka da yok. Yerel rehberler de bu konuda aktif halde çalışıyorlar fakat son 1-1,5 aydır, uygulamada kokartsız rehberlerin çalışması çok mümkün olmadı. Yaklaşık 1 aydır da şehre gelen tur sayısında ciddi bir azalma var. Bu konuyu ben turizmcilerle de görüştüm, bu konuyla ilgili de bir görüşmem olacak.  Gelen turist sayısında ciddi bir azalma var hatta tur gelmiyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor; gelenler de şehri dolaşamadan gidiyorlar” diye konuştu.

ERGÜLENOĞLU’NUN SORU ÖNERGESİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Ergülenoğlu’nun meclise sunduğu soru önergesi ise şu şekilde; “2019 yılı Ramazan Ayı boyunca Kastamonu Belediyesi tarafından Nasrullah Meydanı’nda gerçekleştirilen Ramazan Sokağı etkinlikleri için Belediye bütçesinden toplam kaç Türk Lirası harcanmıştır? Ramazan Ayı etkinlikleri, kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınması açısından yapılmalıdır ancak; 2019 Yılı Ramazan Sokağı etkinliklerini 30 gün boyunca canlı yayınlayan Bengü Türk TV’ye Belediye bütçesinden ödeme yapılmış mıdır, yapılmış ise toplam kaç Türk Lirası’dır?” “Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın’ın 7 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında; “Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı, kırıta kırıta oturuyorsun Doğan Ünlü yanında. Musa Kalafat sen belediye personelisin. Niye gelmiyorsunuz işe? AK Parti Kadın Kollarında da var. Niye gelmiyorsunuz işe? Sizi şimdi atmamız lazım. Bunları mı söylettireceksin bana Doğan Ünlü?” ifadelerini kullandığı Kastamonu kamuoyuna yansımıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in 8 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında; MHP İl Başkanı sayın Yüksel’in açıklamalarından öğreniyoruz ki sayın Musa Kalafat belediyeden maaş alıp işe gitmiyormuş. Bu insan onuruna ağır gelecek olaylardandır. Sayın Kalafat’ın kendisine ve partisine saygısı varsa, haysiyetli bir vatandaş olarak hem belediyeden, hem de AKP gençlik kollarından istifa etmelidir. Bugüne kadar aldığı maaşları iade etmelidir. Ya da şahsımdan ve kamuoyundan özür dilemelidir.” Kastamonu kamuoyuna yansımıştır. Yazılı cevaplandırılmasını istediğimiz sorular:
  • Gerek Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yüksel Aydın, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in bu konuda ki açıklamaları doğrultusunda Adalet ve Kalkınma Partisi Kastamonu Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Kalafat’ın işe gelmediği halde Belediyeden maaş aldığının tespiti yapılmış mıdır?
  • Musa Kalafat’ın işe gelmediği halde Belediyeden maaş aldığı tespit edilmiş ise Musa Kalafat Belediyedeki görevine devam etmekte midir?
  • Musa Kalafat, Belediye’deki görevinden ayrılmış ise işe gelmeden aldığı maaşların geri tahsil edilmesi için idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır?
  • 30 Mart 2014 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında işe gelmediği halde Kastamonu Belediyesi’nden maaş aldığı tespit edilen başka personel var mıdır, bu personellerin toplam sayısı kaçtır?” (Burak Yumukoğlu),
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum