‘Kastamonulular, 23 Haziran’da elini taşın altına koydu’;

‘Kastamonulular, 23 Haziran’da elini taşın altına koydu’

...

23 HAZİRAN SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİREN CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ALEMDAR:

‘Kastamonulular, 23 Haziran’da elini taşın altına koydu’

CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar, İstanbul’da gerçekleşen 23 Haziran yerel seçimleri sonrası değerlendirmelerde bulundu. Alemdar, tüm Kastamonululara gönülden teşekkür ettiklerini ifade ederek, Kastamonuluların İstanbul’da gerçekleşen seçimlerde görevini yaptığını kaydetti. Uğur Alemdar, Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir ilki yaşadığını ifade ederek; “Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 tarihinde 13 bin 700 oy farkı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu’nun 17 gün sonra mazbatasını iptal etti. Demokrasi tarihimizde bu kararı alanların dahi gerekçesini açıklayamadığı bir hukuk skandalı yaşandı.  Bir zarfın içindeki dört oydan birini iptal edip, üçünü geçerli sayan YSK bu durumu kimseye açıklayamadı. Oyları çaldılar diye meydan meydan gezen iktidar yetkilileri oyları kimin çaldığını ortaya koyamadı” dedi.

“REFERANDUM, YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ YAPILDI”

Demokrasinin çok önemli bir sınavın kapısına bırakıldığını söyleyen Başkan Alemdar, şöyle devam etti; “Çıkacak sonuç ülkemizin geleceğinin hangi yöne gideceğini belli edecekti. Gerekçeleri topluma çok iyi anlatılmadan yangından mal kaçırır gibi referanduma götürülen ‘Partili cumhurbaşkanlığı sistemi’ ülkemizi yukarı çekmek yerine ekonomisinden, eğitimine ve hatta toplumsal huzura kadar birçok konuda sıkıntıya sokmuştu. Bu sıkıntılar ile beraber YSK; 23 Haziran 2019 tarihinde sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenilemeye karar verdi. Ülkemiz nerede ise altı aydır devam eden seçim atmosferinin içinden çıkamamış ve tekrar ülke gündemi İstanbul seçimlerine kilitlenmişti. Ülke ekonomisi dip yapmış, enflasyon resmi verilere göre yüzde 20’lere yaklaşmış, dövizde iniş gerçekleşmemişti. Akaryakıt zamları art arda tarımla uğraşan vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin canını yakmaya devam ederken, devletin cumhurbaşkanı ve bakanları İstanbul seçimlerine kilitlenmiş ülkenin ve vatandaşın gündeminden uzaklaşmışlardı.”

“VATANDAŞIN ÖNGÖRÜSÜNE HER ZAMAN GÜVENDİK”

Kaybettikleri seçimlerde dahi vatandaşların ferasetine ve öngörüsüne her zaman güvendiklerini kaydeden CHP Merkez İlçe Başkanı; “Yaramıza tuz bastık ancak halkımızın tercihlerinden hiç şikayetçi olmadık. Cumhuriyeti kuran iradenin partisi olan Cumhuriyet Halk Partisini vatandaşa yanlış anlatan iktidara rağmen bir gün vatandaşlarımızın öngörüsü ile doğru kararı vereceğinden emindik. Çünkü Atatürk büyük nutkunda “Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır. Türk milleti milli birlik ve beraberlik içinde bütün zorlukları yenmesini bilmiştir” demişti. Biz de atamız gibi vatandaşlarımıza güveniyorduk. Şartlar bizim aleyhimize işlese de bu güvenden hiç vazgeçmedik. 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ekonomik kriz ile boğuşan vatandaşlarımızın demokrasimizin geleceği hakkında hangi kararı vereceğini merak ediyorduk. Ne mutlu ki vatandaşlarımız bizi yanıltmadı. Vatandaşımız hem kendisini 17 yıldır yöneten ve yandaşlarını ve yakınlarını zengin etmekten başka bir şey yapmayan merkezi hükümeti çok ciddi bir şekilde ikaz etti hem de demokrasimize sahip çıktı. Ortaya koyduğu iradeyi görmezden gelen ve koltuğunu bırakmak istemeyenlere 23 Haziran İstanbul seçimlerinde gerekli cevabı verdi” diye konuştu.

“KASTAMONULULAR 23 HAZİRAN’DA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞTUR”

İstanbul’da yaşatan tüm vatandaşlara CHP Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı olarak gönülden teşekkür ettiklerini sözlerine ekleyen Alemdar, şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin en zor zamanlarında elini taşın altına koymaktan kaçınmayan Kastamonulu hemşehrilerimiz 23 Haziran 2019 tarihinde yine elini taşın altına koymuş ve demokrasimizin geleceğinde çok önemli rol oynamıştır. Üzerine düşeni fazlası ile yapan İstanbul’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Gurbette ekmeğini kazanmak için emek harcayan hemşehrilerimizin demokrasimizin geleceği için ortaya koydukları bu irade demokrasi tarihimizde hiçbir zaman unutulmayacaktır. 21 ilde kazandığımız ve en son İstanbul ile taçlanan belediye başkanlıkları ile çeyrek asırdır devam eden ve sadece yandaşı zengin eden, vatandaşa akması gereken kaynakları kendi geleceklerini oluşturmak için akıtan belediyecilik son bulmuştur. Belediyecilik İstanbul’dan başlayarak bir meslek olmaktan çıkarılıp, bir hizmet alanı haline getirilecektir. Sosyal belediyecilik ile ülkemizi tanıştırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak CHP’li belediyelerin ilk ve en önemli görevi olacaktır.” İstanbul’da Kastamonuluların görevlerini yaptıklarını söyleyen Başkan Alemdar; “Kastamonu’da yaşayan hemşehrilerimiz de 25 yıldır uzak olduğu sosyal belediyeciliğin mimarı olan CHP’yi Kastamonu’da da göreve getirecektir. Buna inanıyoruz. Halkımızın teveccühünü kazanmak için elimizden gelen her çalışmayı yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Halkımız “Egemenliğin kayıtsız, şartsız” kendisinde olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Ülkemiz tek adamın vereceği kararlar ile yönetilecek bir ülkenin değil, halkın karar verdiği ve ortak aklın hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak istemektedir. Biz parti olarak bunu gördük, okuduk ve gerekeni yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi. (Bülten)  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum