‘CHP, hangi derde derman olmuş?’;

‘CHP, hangi derde derman olmuş?’

...

AK PARTİ İL BAŞKANI ÜNLÜ’DEN CHP İL BAŞKANI ERBİLGİN’İN ELEŞTİRİLERİNE SERT CEVAP:

‘CHP, hangi derde derman olmuş?’

İl Başkanı Doğan Ünlü; “Kastamonu’nun her sorunu ile ilgileniyoruz. CHP bugüne kadar hangi sorununa derman oldu da konuşuyor? Biz vatandaşımızla her zaman iç içeyiz. Bütün sorunları ve problemleri biliyoruz. Hikmet Erbilgin’in aklına ihtiyacımız yok” dedi.

AK PARTİ İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı grup toplantısı, İl Başkanı Doğan Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Milletvekili Metin Çelik’inde katıldığı toplantıda konuşan Başkan Ünlü; CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik yaptığı eleştirilere cevap vererek; “Kastamonu’nun her sorunu ile ilgileniyoruz. CHP bugüne kadar hangi sorununa derman oldu da konuşuyor? Biz vatandaşımızla her zaman iç içeyiz. Bütün sorunları ve problemleri biliyoruz. Hikmet Erbilgin’in aklına ihtiyacımız yok. Cide belediye başkanına baksın önce. Gidip kendi esnafını şikâyet eden bir başkan var. Önce bir ona baksın. Esnafın ekmeği ile oynuyor. Milletin düşmanlarıyla, HDP ile kol kola gezen bir siyaset anlayışıyla çözüm üretmek bizim tasvip ettiğimiz bir yöntem değil. Biz kendi kendimize her sorunun altından kalkabiliriz” ifadelerini kullandı. Milletvekili Metin Çelik ise, toplantıda yaptığı konuşmada; Daday ve Tosya’da bulunan cezaevlerinin mahkûm sayısından dolayı kapanma kararı alındığını ifade ederek, İnebolu’da yıkılan cezaevinin yerine de yenisinin yapılmasının planlandığını söyledi.

ÜNLÜ: “SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLARI HEPİMİZ KABULLENİYORUZ”

23 Haziran İstanbul seçimleri için Kastamonu’dan İstanbul’a oy kullanmaya giden vatandaşlara teşekkür eden İl Başkanı Doğan Ünlü; “Yazın Kastamonu’da olan hemşehrilerimiz seçim sürecinde vefa göstererek işlerini güçlerini bırakarak İstanbul seçimlerine katıldılar ve adayımız Binali Yıldırım’a destek verdiler. Sandıktan çıkan sonuçları da hepimiz kabulleniyoruz. Milletin iradesinden üstün güç yoktur diyoruz. Seçmenden aldığımız mesajları ve beklentileri bu seçimde ölçme fırsatı bulduk. 2023 hedeflerine giderken bu talepleri değerlendireceğiz” dedi.

“’RASTGELE MERMER OCAĞI AÇMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in yaptığı açıklamaları hatırlatan İl Başkanı Ünlü; “Eleştirilerde bulunuyorlar, Kastamonu’nun sorunlarıyla ilgilenmediğimizi söylüyorlar. Biz milletin gösterdiği ilgiye layık olmaya çalışıyoruz. Bizim Gençlik Kolları Başkanımızla ilgili soru yöneltmiş. Bizim başkanımız bu ay başında Belediye’den kendi istediği ile ayrıldı. Hikmet Erbilgin dünyadan bihaber. İşten kendi isteği ile ayrılmış birisi hakkında işten çıkacak mı çıkmayacak mı diye bir soru soruyor? Taş ocakları ile ilgili de soru yöneltmiş ve komisyon kurulsun demiş. Zaten üniversitemizin akademisyenleri tarafından tutulmuş bir rapor var. Biz burada iki dengeyi bir arada tutmak istiyoruz. Tabiata zarar veren maden ocaklarının olmasını biz de istemiyoruz. Ama bir taraftan da ekonomik katkı sağlayan ocakların da çalıştırılması lazım. İki dengeyi de koruyacak bir yol izlenmesi gerekiyor. Hem ekonomiyi canlı tutmak hem de Milli Parklar alanı içerisindeki maden ocaklarının izinlerini belli bir şarta bağlı tutmak kaydıyla ruhsatlandırılması gerekiyor. Rastgele bir maden ocağı açmak söz konusu değil.”

“HİKMET ERBİLGİN’İN AKLINA İHTİYACIMIZ YOK”

Kastamonu’nun her sorunuyla ilgilendiklerini kaydeden AK Parti İl Başkanı, şu ifadelere yer verdi; “CHP bugüne kadar hangi sorununa derman oldu da konuşuyor? Biz vatandaşımızla her zaman iç içeyiz. Bütün sorunları ve problemleri biliyoruz. Hikmet Erbilgin’in aklına ihtiyacımız yok. Cide belediye başkanına baksın önce. Gidip kendi esnafını şikayet eden bir başkan var. Önce bir ona baksın. Esnafın ekmeği ile oynuyor. Milletin düşmanlarıyla, HDP ile kol kola gezen bir siyaset anlayışıyla çözüm üretmek bizim tasvip ettiğimiz bir yöntem değil. Biz kendi kendimize her sorunun altından kalkabiliriz. Dolu yağışı sonrasında yaşanan zararlar için 1,5 milyon liralık destek geldi. Çiftçimize bu para dağıtılacak. Yine İstanbul Ticaret Borsası ilimize 4 adet okul yapacak. Önümüzdeki günlerde bunun da planlaması yapılacak.”

PARÇAL: “İGM’YE MERMER OCAKLARIYLA İLGİLİ TALEP GELMEDİ”

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ise, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in Pınarbaşı’ndaki mermer ocaklarıyla ilgili İGM’de komisyon kurulması için talepte bulunduğuna yönelik ifadelerini hatırlatarak; “Öncelikle bize gelen böyle bir talep yok. Bunun usulleri var. CHP’nin üç İGM üyesi var. Bununla ilgili önerge verilir ve önerge gündeme alınırsa gerekli çalışma yapılır. Bu usulü bilmiyorsa gelsin anlatalım. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ile aramızda rekabet olduğunu söylemiş. Biz sadece AK Parti grubu ile değil tüm üyelerle uyum içerisinde çalışıyoruz. Görüş farklılıkları tabi ki oluyor ama bunlar Meclis içerisinde çözüme kavuşturuluyor. Bu konulara girerek hizipçilik yapmaya çalışıyor. CHP genel merkezinin yaptığı hizipçiliği burada da yapmak istiyor. Pınarbaşı’ndaki mermer ocaklarıyla ilgili yaptıkları açıklamalar bölge halkı tarafından hiç dile getirilmiyor. İstanbul’dan gelenler bunu organize ediyor. Valimiz Pınarbaşı’nda halk toplantısı yaptı, bu konuyla ilgili tek bir eleştiri dahi gündeme gelmedi. Azdavay-Pınarbaşı bölgesinde 10 adet TIR varken bu sayı şu anda 100’e yükseldi. Sadece nakliyeciye ödenen para bu madenlerden sonra 20 milyon lira oldu” dedi.

ÇELİK: “CUMHURBAŞKANIMIZ ÖZEL İDARE’YE 15 MİLYON LİRALIK ÖDENEK GÖNDERİLMESİNİ SAĞLADI”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, grup toplantısında yaptığı konuşmada İl Özel İdaresi’ne son dönemlerde güzel kaynaklar aldıklarını ifade ederek; “Geçtiğimiz ay yaptığımız görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanımız Özel İdare’ye 15 milyon liralık ödenek gönderilmesini sağladı. Bu ödeneği, deprem testinden geçemediği için yıkılan ve yeniden yapımına başlanan okulların inşaatlarında kullanacağız. 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizi yeni okullarında eğitim almalarını sağlayacağız. Kültür Bakanlığı, uzun süredir bekleyen yeni açılacak turistik tesisleri için 20 milyon liralık ödenek sözü alındı ve 5 milyon lirası Haziran ayı içerisinde Özel İdare’ye gönderildi. Bu tesisleri bu kışa yetiştireceğiz. Pınarbaşı’daki turizm bölgelerine ulaşım noktasında da 7 kilometrelik sıcak asfalt yapmıştık. Kalan kısımları da yapacağız. Bakanımız bu noktada söz verdi. Bu ödenekler ilimize ekstradan kazandırılmış ödenekler.”

“TIP FAKÜLTESİ KASTAMONU’NUN EN ÖNEMLİ MESELELERİNDEN”

Kastamonu’nun ana meseleleri olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Çelik; “Tıp Fakültesi bunlardan biri. Naci Ağbal’a yaptığımız ziyarette bu konu gündeme geldi. Verdiğimiz sözler yerine gelecek ve bu inşaat bitirilerek devlet hastanemiz ile birlikte Tıp Fakültesi’nin açılarak koordineli çalışması sağlanacak” dedi.

“İNEBOLU’YA YENİ CEZAEVİ YAPILMASI GÜNDEMDE”

Cezaevlerinin kapatılmasının da gündemde olduğunu hatırlatan Milletvekili Çelik, şu ifadelere yer verdi; “Tosya ve Daday cezaevlerinin kapatılması 3-4 yıldır gündemdeydi. Mahkum sayısı örneğin Daday’da 4’e düşmüş, personel sayısı ise 11 civarındaydı. Bunlar çok eski cezaevleri olduğu için fiziki açıdan yetersizdi, Tosya ve Daday bu nedenlerle kapatıldı. İnebolu’da ise cezaevinin depreme dayanıklı olmadığı belirlenmişti. Heyelan tehlikesi de vardı. Kapanmadan önce arsa bularak yeni bir cezaevi yapılması noktasında çeşitli girişimlerde bulunmuştuk. Ancak bulunan arsalar uygun görülmedi. Şu anda son noktada bu cezaevinin de bu şartlar altında devam edeceği belirtildi ve cezaevi kapatıldı. Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu cezaevi yıkıldıktan sonra aynı yere daha büyük bir cezaevi yapımı tekrar gündemde. Önümüzdeki süreçte buraya bir cezaevi yaptırmaya çalışacağız. Burada çalışan memurların en azından Kastamonu’daki diğer cezaevlerine nakillerinin yapılması noktasında görüştük. İnebolu’ya cezaevi yapıldığında da dönmek isteyenler geri dönebilecektir.”

“SÜRENİN 10 AYA ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR”

Taşeronların kadroya geçerken, mevsimlik işçilerle ilgili düzenlemeler olduğunu söyleyen Metin Çelik; “En fazla çalışabilecekleri süre 5 ay 29 gündü. Bu süreyi 9 ay 29 güne çıkarmıştık. Bunu her yıl genel müdürlükler Maliye Bakanlığı’na teklif ediyor. Orman işçileri konusunda da Orman Genel Müdürlüğü, Bakanlığa şu anda yeniden talepte bulunmuş. Bu noktada sadece bizim ilimizi ilgilendiren bir husus da değil. Tekrar bu sürenin 10 aya çıkarılması için çalışılıyor” diye konuştu. (Burak Yumukoğlu)                        

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum