‘İktidar, İnebolu halkını kandırdı’;

‘İktidar, İnebolu halkını kandırdı’

...

İNEBOLU CEZAEVİNİN KAPATILMA KARARINA TEPKİ GÖSTEREN CHP İLÇE BAŞKANI ÇELEBİOĞLU:

‘İktidar, İnebolu halkını kandırdı’

CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu, İnebolu M Tipi Cezaevi’nin kapatılmasına yönelik alınan kararın ardından basın açıklamasında bulundu. Çelebioğlu, İnebolu’nun her seçimde AK Parti’ye en büyük desteği verdiğini ifade ederek; “Kapatılma kararı özellikle 24 Haziran, 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sonrasına bırakılarak halkın talepleri adeta bekletilmiş, görülmemiş ve hiçe sayılmıştır. İnsanların güvenleri ile oyun oynanmıştır” dedi.

“İNSANLARIN GÜVENLERİYLE OYNANMIŞTIR”

İnebolu M Tipi  Cezaevi'nin kapatılma kararına karşı CHP İlçe Yönetimi adına açıklamada bulunan İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu, cezaevinin 2015 yılında yapılan jeoteknik ve jeofizik araştırmalar sonucunda yaşam mahallinin olmadığı ve güçlendirilmesinin yeniden yapım masraflarının üzerinde olması raporundan dolayı kapatılma kararı alındığını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi; “Kapatılma kararı özellikle 24 Haziran, 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sonrasına bırakılarak halkın talepleri adeta bekletilmiş, görülmemiş ve hiçe sayılmıştır. İnsanların güvenleri ile oyun oynanmıştır. Şubat 2015’ten bu yana ilçe kaymakamı, AKP İlçe Başkanları, AKP’li belediye başkanı, AKP İl Başkanı, AKP Milletvekilleri Metin Çelik, Hakkı Köylü ve eski vekil Murat Demir tarafından defalarca cezaevinin kapanmayacağı, güçlendirme yapılacağı, yer bulunacağı, genel müdüründen bakanına kadar bu doğrultuda sözler aldıkları belirtilerek İnebolu halkı kandırılmış ve özellikle seçimlerin bitmesi beklenilmiştir. İlçede sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan İnebolu Platformu ile İnebolu halkının esnafların, cezaevi çalışanlarının ailelerinin, İnebolu Postası Gazetesi’nin cezaevine sahip çıkma, kapatılmama, yer araştırma ve bulma konusundaki talepleri ilçe kaymakamı ve diğer yöneticiler tarafından görülmemiş, tanınmamış, hatta bu konunun üzerine gidenler art niyetli, spekülatör, devleti sevmeyen, felaket tellalı olarak gösterilerek itibarsızlaştırılmak istenmiştir.” “İNEBOLU GÖÇE MARUZ BIRAKILIYOR” İlçenin sürekli göçe maruz bırakıldığını ve yatırımlarda ötekileştirildiğini söyleyen İlçe Başkanı Çelebioğlu, şöyle devam etti; “Tarım, turizm, tarih, doğa ve sanayi gibi her şeyde kan kaybı yaşayan İnebolu’nun ekonomisine aylık 2-2,5 milyon katkısı bulunan ve birçok gencimizin iş aş kapısı olmak zorunda bırakılan, hiç olmazsa elimizdeki cezaevi kurumunun kapatılmaması için İnebolu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak, 2015’ten bu yana defalarca açıklamalarda bulunduk. İnebolu için kol kola girelim, sorunu ilçenin dışına taşıyalım ve bunun için Ankara’ya Adalet Bakanlığına gidelim dedik. Ancak ilçe kaymakamı, AKP İlçe Başkanları, şuan ki Belediye Başkanı, AKP İl Başkanı, AKP Milletvekilleri Metin Çelik, Hakkı Köylü ve eski vekil Murat Demir, Adalet Bakanı’ndan çok büyük sözler aldıklarını, kapatılmayacağını, daha büyüğünün yapılacağını, güçlendirileceğini açıklayarak ilçe kandırılmış ve İnebolu’nun talebi ile oyun oynamışlardır.”

“İNEBOLU, AK PARTİ’YE HER SEÇİMDE EN BÜYÜK DESTEĞİ VERMİŞTİR”

İnebolu’nun her seçimde AK Parti’ye en büyük desteği verdiğini kaydeden Çelebioğlu; “Belediyeyi, İl Genel Meclis üyelerini, milletvekillerini tam olarak desteklemiştir. İnebolu’nun AKP tarafından mükafatı bu olamaz. Verilen karardan bir an önce dönülmelidir. İnebolu sivil toplum kuruluşları tarafından acil eylem planı hazırlanmalıdır. Yapılacak her türlü etkinlikte CHP İnebolu İlçe teşkilatı, CHP İl Teşkilatı ve CHP Milletvekilimiz olarak yapılacak her şeye hazırız” dedi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum