‘Milli sporcular yetiştireceğimize inanıyorum’;

‘Milli sporcular yetiştireceğimize inanıyorum’

...

SPOR TEŞKİLATININ 81. KURULUŞ YILI TÖRENİNDE KONUŞAN İL MÜDÜRÜ ASRAK:

‘Milli sporcular yetiştireceğimize inanıyorum’

SPOR Teşkilatının 81. kuruluş yıldönümü ve Yaz Spor Okullarının resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törende genç sporcular hünerlerini gösterirken; töreni izlemeye gelen vatandaşlara gösterilerini sundular. Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, törende yaptığı konuşmada son 8 yılda 28 bin 228 çocuğa ulaştıklarını ifade ederek, bu yılda Yaz Spor Okulları’nın 22 branşta, 36 antrenör eşliğinde gerçekleştirileceğini kaydetti.  Geleceğin milli sporcularını yetiştirmeye olan inançlarının tam olduğunu kaydeden Asrak, genç; yaşlı, çocuk herkesin spor yapması gerektiğini söyledi.

“SEKİZ YILDA 28 BİN 228 ÇOCUĞUMUZA ULAŞTIK”

Kastamonu’da 22 branşta 36 antrenörle Yaz Spor Okulları’nda hizmet verdiklerini hatırlatan İl Müdürü Asrak; “Yaz spor okullarımızın ana gayesini öncelikle iyi insan sonra iyi öğrenci ve iyi bir sporcu yetiştirme noktasında hedef belirledik. Her dönem olduğu gibi bu dönemde yaz spor okullarımıza daha fazla gencimizin katılımını sağlamak amacıyla tanıtımlar gerçekleştirdik. Spor alt yapısı eğitimi konusunda ilimizde bir marka haline gelen ve geçtiğimiz son sekiz yıl içerisinde toplam 28 bin 228 çocuğumuza ulaşarak spor altyapısının temelini oluşturan yaz spor okullarımızda geçtiğimiz yıl toplam 4 bin 403 öğrencimizin eğitim aldı. Yaz spor okullarımıza bu yıl toplam 22 branşta hizmet verilecek. İl müdürlüğümüzün antrenörleri bu çalışmaları bizzat yönetecekler. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol doğrultusunda ilimizde 17 okul-mahalle spor kulübü kurulmuş olup bu kulüplerimiz yapmış oldukları çalışmaların ardından okul sporları ana lig kulüp faaliyetleri bazında ilimiz sporuna hizmet vereceklerdir. Yetiştireceğimiz sporcularımız ulusal alanda ilimizi en iyi şekilde temsil edecek ve bu buradaki başarılarının ardından uluslararası düzeyde Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında ülkemizin gurur kaynağı olacaklardır” dedi.

“SPOR BİR DİSİPLİN VE HAYAT TARZIDIR”

Sporun bir disiplin ve yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Reşat Asrak, şu ifadelere yer verdi; “Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için spor vazgeçilmez bir unsurdur. Çocuk, genç, yaşlı bütün vatandaşlarımız spor yapmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözü bunun en güzel ifade ediş biçimlerinden biridir. Sağlıklı bir nesil ve güçlü bir ülke için herkesin sporu hayatının bir bölümüne yerleştirmesi gerekmektedir. Okulların tatil girdiği bu dönemde çocuklarımızı, gençlerimizi spor aktivitelerine alıştırmak bedensel egzersizler yaptırarak onların genç bedenlerini geleceğe hazırlamak, aralarından geleceğin sporcularını seçmek en önemlisi sağlıklı bir birey olmalarını sağlamak amacıyla yaz spor okullarımızı açtık.”

“GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARININ YETİŞECEĞİNE İNANCIM TAMDIR”

Geleceğin milli sporcularını yetiştireceğine inancının tam olduğunu ifade eden İl Müdürü Reşat Asrak; “22 branşta faaliyetler icra ederek tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde geleceğin milli sporcularının yetişeceğine inancım tamdır. Sevgili çocuklarımız, gençlerimiz her birinizin gözlerinden öpüyor. Yaz spor okulları çalışmalarımızın hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu. (Hüseyin Hüsnü Aykaç)  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum