Baro, Özgür Demir’le devam dedi;

Baro, Özgür Demir’le devam dedi

Kastamonu Barosu’nun 38’inci olağan genel kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü baro toplantı salonunda gerçekleştirildi. İki liste ile girilen seçimde mevcut Başkan Av. Özgür Demir ve diğer aday Av. Tuncay Yılmaz’ın listeleri yarıştı. Seçimde Özgür Demir 153, Tuncay Yılmaz ise 56 oy aldı. 237 oy kullanılan seçimde 12 oy da geçersiz sayıldı. Mevcut Baro Başkanı Av. Özgür Demir yeniden başkan seçilerek güven tazeledi....

DEMİR; "SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ TÜM İŞLERİ YASAL SÜRENİN KISALIĞINA RAĞMEN ÖZVERİ İLE GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIK"

Kastamonu Barosuna başkan olduğu andan itibaren hizmet etmek çabasında olduğunu, yeni hizmetleriyle baroyu daha ileriye götürebilmek için aday olduğu dile getiren Baro Başkanı Özgür Demir; “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz genel kurulda sözünü verdiğimiz tüm işleri yasal sürenin kısalığına rağmen özveri ile gerçekleştirmek için çalıştık. Bu vesileyle yönetim kurulumuzda yer alan meslektaşlarıma ve baromuzun tüm kurullarında yer alan değerli meslektaşlarıma teşekkür ederim. Baromuzun değişim ve gelişimini gerçekleştiren bu ekiple göreve devam etmek istiyoruz. Bu zaman zarfında baromuz sürekli değişti ve gelişti. Baromuzun duyuru organlarından size bir yenilik duyuramadığımızda kendimizi eksik hissettik ve sürekli araştıran bir vizyonla baromuza hangi yenilikleri getirebileceğimizi düşündük. Bugün mensuplarımızın bir diğer baroda var olup da bizim baromuzda bulunmayan uygulamaları göstermesi güçtür. Böyle bir durumda “birlikte yönetmek” idealiyle meslektaşlarımızın görüş ve önerilerini dikkate aldık ve yenilikleri derhal uygulamaya çalıştık. Meslektaşlarımızın çalışmalarını ofis ortamında gerçekleştirmesini sağlayan uyum bürosu, baromuza hızla erişmelerini sağlayan mobil uygulamamız yine baromuzun tüm iş ve işlemlerinden haberdar olmalarını sağlayan şeffaf baro uygulaması ve gençlerin yönetime katılmasına olanak tanıyan genç yk; uygulamaya geçirmekten kıvanç duyduğumuz yenilikler" ifadelerine yer verdi.

"KASTAMONU BAROSU HUKUK AKADEMİSİ OLACAK"

Kastamonu Baro TV ve Hukuk Akademisi projesinin hayata geçirileceğinden bahseden Demir; “Bu proje ile baromuzca gerçekleştirilen bir kısım etkinliklerin ve eğitim programların canlı yayınlanması amaçlanmaktadır. İyi bir görüntü ve ses kalitesi sunan profesyonel bir ekip ile anlaşma yapılarak meslektaşlarımızın dijital kanallarımızdan ve mobil uygulamamızdan etkinliklerimize ulaşması sağlanacak ve Baro TV arşivi kurularak eğitim ve etkinliklerin arşivlenmesi ve daha sonra da yararlanılması sağlanacak. Bu uygulamamız ile canlı olarak yayınlanan eğitimimize enteraktif katılım sağlanacak, meslektaşımızca iletilen soru anlatıcı tarafından cevaplanabilecektir. Yine uygulama üzerinden kendi kullanıcı adı ve şifresi ile eğitimimizi izleyen meslektaşımız katılım belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu uygulamamız ile fizikken etkinlik ve eğitimlerimize katılamayan meslektaşlarımızın dezavantajlı konumdan kurtulması da amaçlanmaktadır. Teknolojik altyapı ile birleşen eğitim ve etkinliklerimizin meslektaşlarımıza daha da yaralı olacağı açıktır. Bu bağlamda anlatıcının ilimize gelmesi de zorunlu olmayacak bulunduğu yerden eğitim ve bilgilendirmeyi yapabilecektir. Görevli meslektaşımızca modern edilen eğitimin zaman ve mekandan bağımsız yarar getireceği şüphesizdir. Baro TV'de yayımlanan eğitim programlarının geleceği son aşama ise Kastamonu barosu hukuk akademisi olacaktır ki bu akademinin öncelikle mensuplarımız olmak üzere hukuk fakültesi öğrencileri de dair tüm hukukçuların yararlanmasına sunulması olanaklıdır. Baromuzun bu alanda devrim yaratan bir baro olabileceğine inanıyorum. Meslektaşlarımdan aldığım ışıkla size ilettiğim akademi fikrinin bir gün mutlaka baromuzda gerçekleşeceğine eminim” dedi.

"BARONUN GÜCÜNÜN MESLEKTAŞIMIZ İÇİN KULLANILMASI, BARONUN EN TEMEL VAZİFELERDİR"

Meslektaş adaptasyon eğitimi düzenlenmesine vurgu yapan Özgür Demir; “Özellikle mesleğe yeni başlayan avukatların arabuluculuk görüşmesi öncesi hesaplama yapmak, serbest meslek makbuzu hazırlamak, UYAP üzerindeki detaylı işlemleri yapmak, harç ve vekalet ücreti hesaplamaları yapmak gibi alanlarda bazı eksikliklerinin bulunduğu görülmektedir. Bu eksikliklerin giderilmesi ve meslektaşlarımızın görevlerini en iyi biçimde yerine getirmelerini sağlamak için meslektaş adaptasyon eğitimleri düzenlenecektir. Bu eğitimlerde deneyimli meslektaşlarımız ve konunun uzmanı kişiler görev alacak ve meslektaşlarımızı uygulamalı olarak bilgilendirip doküman paylaşımı yapacaklardır. Kurumlarla ilişkiler komisyonu oluşturulması, kamu kurum ve kuruluşlarında ve özellikle tapu müdürlükleri ile nüfus müdürlüklerinde meslektaşlarımızın Avukatlık Kanunu’nun 2. maddesinde tanınan yetkileri gereği gibi kullanamadıkları bilinen bir gerçektir. Kurumlarda meslektaşlarımızın etkinliğinin artırılması için oluşturulacak komisyonun baro başkanlığımızca desteklenmesi halinde avukatın konumunun güçleneceği gerçeğini biliyoruz. Bir kamu kurumu olan baronun gücünün meslektaşımız için kullanılması baronun en temel vazifelerdir. Komisyon kamu kurumlarına yasal düzlemde bilgilendirmeler hazırlayacak, yasanın avukatların yetkileri çerçevesinde uygulanmasını sağlamak için çaba gösterecektir. Yine kurumlarda yaşanan sorunlara komisyonca derhal müdahale edilmesi halinde meslektaşlarımızın işlerinin kolaylaşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YILMAZ; "BAROLAR, ÜLKEMİZDE EN ÖNDE GELEN KAMU KURUMU NİTELİĞİNDEKİ MESLEK KURULUŞLARINDANDIR"

Avukatlık mesleğini ifa ederken, mesleğini yaptığı için katledilen meslektaşlarını anarak konuşmasına başlayan Baro Başkan Adayı Av. Tuncay Yılmaz ise; “Öncelikle Kastamonu Barosu’nda yönetim hizmetinde bulunan tüm arkadaşlarıma meslek örgütünün gereklerini yerine getirdikleri için teşekkür ederim. 1991 yılında kurmuş olduğumuz “Tuncay Yılmaz Avukatlık Bürosu’nda” 30 yılı aşkın süredir avukatlık mesleğini layıkıyla yerine getirmek için çaba göstermekteyim. Adil yargılanmanın en önemli sacayaklarından biri olan savunma işlevini üstlenen avukatların meslek örgütü olan barolar ülkemizde en önde gelen kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından birisidir. Günümüzde barolar mesleğin hak ettiği yere ulaşması için, baro mensubu sizlerin uzun yıllar özveri ile sürdürdükleri çalışmalar sonucu Türk Hukuk Sisteminde bugünkü yerini almıştır. Yine bilindiği üzere Kastamonu Barosu 1920 yılında kurulmuştur bu yönüyle 100 yılı aşkın köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Mensubu bulunmaktan kıvanç duyduğum Kastamonu Barosu’nun bugün gerçekleştirilecek seçimlerinde hem şahsım hem de yönetim kurulu adaylarımız ile baromuzun mensuplarının görüş ve ihtiyaçları doğrultusunda şeffaf ve hakkaniyetli bir yönetim anlayışı ile yola çıktığımızı belirtmek isterim. Meslek örgütü niteliğindeki baroların mesleğimizin geleceği için son derece önemli olduğunun bilincinde olan tüm saygıdeğer meslektaşlarımızın desteklerini beklemekteyiz" ifadelerine yer verdi.

SEÇİMİ, RAKİBİNİN 3 KATI OYLA ÖZGÜR DEMİR KAZANDI

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Özgür Demir 153, Başkan Adayı Tuncay Yılmaz da 56 oy aldı. 237 oy kullanılan seçimde 12 oy da geçersiz sayıldı. Özgür Demir başkanlığında; Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine; Av. Neslihan Katı, Av. Evrim Başesgioğlu Kaval, Av. Burak Tamel, Av. Erhan Arslan, Av. Hatice Çakıroğlu, Av. Ecrin Çetin, Av. Emre Çağlayan, Av. Hakan Marangoz, Av. Mehmet Karahasanoğlu ve Av. Nursaç Kök Çiftçi. Disiplin Kurulu Asil Üyeliğine; Av. Kerimhan Dağlı, Av. Utkan Eser, Av. Tuğçe Gülşen Abduloğlu, Av. Hamit Serdar Yılmaz ve Av. Bahar Adanur Gebeş. Denetim Kurulu Asil Üyeliğine; Av. Ahmet Eren, Av. Meliha Ceylanlı ve Şenay Hatipoğlu. Türkiye Barolar Birliği Asil Üyeliğine; Av. Hüseyin Yılmaz Ekmekçi, Av. Seyfettin Civelekoğlu ve Av. Fatma Aktaş Gürsoy seçildi. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum