KATSO’DA “KADIN GİRİŞİMCİ KOOPERATİFİ” KURULUŞU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Kadınlar ekonomide söz sahibi olacak
KADINLARIN ürettiği el emeği ürünleri pazarlama konusunda çözüm üretme, kadınlara iş sağlama, onları sosyal açıdan güçlendirme ve ortak sorunlarına çözüm bulmak amacını taşıyan Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin kuruluşu için imza töreni gerçekleştirdi.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında (KATSO) Kadın Girişimci Kooperatifi’nin resmi kuruluşu doğrultusunda ilgili protokol Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KATSO Başkan Yardımcıları Tezcan Biçicioğlu, Hasan Gülşen ve Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Mihriban Tüfekçi arasında imzalandı. Üreten kadınların çoğunlukla el emeğine dayalı ürünlerini pazarlama ve değerlendirme konusundaki ihtiyaçlarına çözüm bulmayı amaçlayan Kastamonu Kadın Kooperatifi’nin resmi kuruluşu ile ilgili protokol için imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kadın kooperatifinin üretime ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
BABAŞ: “ÜRETİM, KASTAMONU İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
İmza töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Babaş, Kastamonu’da üretimi ön planda tutmayı amaçladıklarını ifade ederek; “İlimizde üretimi ön planda tutmak en büyük amacımız. Şu anda kuruluşunu yaptığımız kadın kooperatifimizin üretime gittiği için katkı sağlayacağını umuyorum. Özellikle evlerinde duran ev kadınlarımızın üretebilecekleri yerel bazda el sanatları, el işleri veya yörenin gastronomisine katkı sağlayacak ürünler yapabilecekleri her türlü ürünlerini pazarlaya bilmeleri için önemli bir ilke imza atıyoruz. Bu yaptıklarımız bir başlangıç, bizler inanıyoruz ki; bunun devamı ciddi şekilde gelecektir. Yaptığımız bu girişimi Kastamonu’daki kadınlarımızı daha da çok iş gücüne kazandıracağına ciddi manada inanıyorum. Üretim bizler için artık çok önemli, bir yerde üretim varsa hem gelişme hem kalkınma hem de refah seviyesinde yükselme olması en büyük arzumuzdur. Kadın girişimcilerimizin olduğunu biliyoruz ve bunun içinde bir çatı altında olmaları, özellikle üreticiden tüketiciye, ürünlerin ulaşması çok önemli. Aracı koymadan evinizde ürettiğiniz bir malı, direk tüketiciye ulaştırma imkanı buluyorsunuz. Kooperatifimize belediyenin de ortak olduğu ve kurucu üye bulunan kadın kurucularımız teşkil etti. Bundan sonrada bölgede kooperatife üye olmak isteyen bütün kadınlarımıza kapımız açık. İstedikleri zaman üye olabiliyorlar” şeklinde konuştu.
“İLERİDEKİ PROJEMİZ BUTİK OTEL İŞLETMECİLİĞİ”
Kurulan kadın kooperatifinin Kastamonu insanına ve turizmine katkı sağlayacağını belirten Başkan Babaş; “Amacımız sadece ürün satmak değil, ilimizde bulunan kadınlarımızı eğitmek, eğitici seminerler vermek, el sanatlarını öğretmek, kurslar ve geziler yapmak gibi bir çok faaliyet içeren kooperatifi kurmuş bulunuyoruz. Kooperatif üyelerimizin birinci derecede akrabalarının ürünlerini de satmaktır. Kadınlar kooperatifimizin kuruluş yeri Akmescit Mahallesindeki Sarı Konakta oluşturulmuştur. Kooperatif ürünlerimizin satabileceği Kastamonu’nun değişik yerlerinde açmayı planladık ve projelerini gerçekleşirdik. Herkesin faydalanıp, satışını yapmasına imkan sağlayacak şekilde de dizaynını gerçekleştireceğiz. Kastamonu’nun yüzde 53’ünü İstanbul’ da barındıran ve yüzde 4’ünü Ankara’da barındıran kooperatifimizin şubelerini açmayı planlıyoruz. Eski Kastamonu dediğimiz Kastamonu evlerinde yapılandırmaya gidiyoruz. Bu yapılandırmanın içinde her şey mevcut. Butik otelcilikte, yerel el iş ürünlerinin yapılabileceği, satılabileceği yerleri hızla oluşturmaya başladık. 2019 yılında hâcem hanını oluşturacağımız gastronomi projemizi bitireceğiz. İleride yapabileceğimiz kooperatifler arasında butik otel işletmeciliği olacak. Yemeklerimizin üretiminde olacak olan hocalarımızın buralarda yetiştirilmesinde, her tülü faaliyetlerde kadınlarımızı göreceksiniz. Özellikle girişimci kadınlarımızı kooperatifimize katılmalarını istiyoruz” dedi.
“MİKRO KREDİ, KADINLARIMIZIN SERMAYESİNİ KARŞILIYOR”
Kadınlar kooperatifinde mikro krediyle ilgili çalışmalara dikkat çeken Tahsin Babaş; “İsrafı Önleme Vakfıyla beraber, mikro krediyi arkadaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Buradaki amaç ise belli bir sermayeyi üretim yapan kadınlarımıza vermek ve bunu da güzel şekilde de yapmaya çalışmak. Evinde üretim yapmaya çalışan kadınımızın ‘benim elimde sermaye yok’ dediği zaman mikro kredi hem sermayesini karşılıyor, hem de ileriye dönük ihtiyaçlarını karşılıyor. Hızlı bir şekilde kooperatif çalışmamızı sürdüreceğiz. Donanımızı ve kurulumuzu tamamlayacağız’’ açıklamasını yaptı. (Buse Saraç / Haber Merkezi)
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.