İnebolu'da başarılı kanser ameliyatı!;

İnebolu'da başarılı kanser ameliyatı!

İnebolu İlçe Devlet Hastanesi, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Berk Ekenci ve ekibi tarafından gerçekleştirilen mesane (idrar torbası) kanseri ameliyatını başarıyla tamamladı. Ameliyat sonrası hastaların bilinçlenmesi amacıyla yapılan açıklamalarda, mesane kanserinin erken tanısının önemine dikkat çekildi....

EKENCİ; "İLK TANI VE TEDAVİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UYGULANMIŞTIR"

İnebolu İlçe Devlet Hastanesi'nde idrardan kan gelmesi şikayetiyle başvuran hastaya mesane kanseri teşhisi konuldu. İnebolu Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Berk Ekenci ve ekibi hastayı ameliyat etti. Ameliyat süreci hakkında bilgi veren Op. Dr. Berk Ekenci;  "İdrardan kan gelmesi şikayetiyle başvuran hastamızda, endoskopik mesane kanseri cerrahisi ile ilk tanı ve tedavi başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Hastamız, yataklı servisimizde başarılı bir şekilde takip edilerek taburcu edilmiştir. Cerrahi işlemlerin, hastanenin tüm personeliyle birlikte bir ekip işi olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, idrarda bir kez bile kanama görülen hastaların mutlaka üroloji bölümüne başvurması gerekir" dedi.

Ameliyat sonrası hastayı Op. Dr. Berk Ekenci, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Seher Yıldırım, İdari ve Mali İşler Müdürü Metin Gürel, ameliyathane ve servis hemşireleri ile birlikte odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

DÜNYADA EN SIK GÖRÜLEN 10. KANSER TÜRÜ

Üroloji Uzmanı Op.Dr. Berk Ekenci bilgilendirmesinde şunları kaydetti; "Mesane kanseri, dünyada erkeklerde ve kadınlarda en sık görülen 10. kanser türüdür. Erken evrede tanı konan vakaların oranı yüzde 75’tir. Sigara ve tütün ürünlerinin başlıca risk faktörleri arasında yer alıyor. Mesane kanserinin en sık görülen belirtisinin idrardan kan gelmesidir (hematüri)."

"MESANE KANSERİ AMELİYATI OLAN HASTALARIN ÜROLOJİ BÖLÜMÜNE 3 AYDA BİR KONTROL AMAÇLI BAŞVURMASI GEREKLİ"

"Sistoüretroskopi (endoskopik olarak idrar kanalının ve idrar torbasının görüntülenmesi) işlemi yapılarak mesane kanseri görülebilir. Kesin tanısı ve tedavisi endoskopik olarak uygulanan cerrahi işlem ile tümör çıkarıldıktan sonra mikroskopik yöntemler ile yapılır. Özellikle hastaneye geç başvuran hastalarda mesane kanserinin hızlı bir ilerleme yaptığı bilinmektedir. Sigara ve tütün ürünlerinin bırakılması mesane kanserinin tekrarlamasını önlemektedir. Mesane kanseri ameliyatı olan hastaların üroloji bölümüne 3 ayda bir kontrol amaçlı başvurması gereklidir."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum