Köfteci Yusuf’a kumpas yalanı çöktü!;

Köfteci Yusuf’a kumpas yalanı çöktü!

Tarım Bakanlığı’nın denetimlerinde Köfteci Yusuf’un döner ve köftelerinde domuz eti tespit edildi, markanın “iftira” iddialarına laboratuvar yanıt verdi.Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden gıda teröristlerine yönelik yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı....

GIDA DENETİMLERİNE YENİ FİRMALAR EKLENİYOR

Birçok üründe yapılan taklit ve tağşişler kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, en dikkat çekici skandallardan biri Köfteci Yusuf markasında yaşandı. Bakanlık tarafından yapılan kontrollerde, ünlü restoran zincirinin döner ve köftelerinde domuz eti tespit edildi.

DOMUZ ETİ SKANDALI

Sabri Akın’ın zeytinyağı markalarındaki hilelerle başlayan skandallar zinciri, Köfteci Yusuf’un döner ve köftelerindeki domuz eti tespitiyle gündeme yerleşti.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda analizlerini gerçekleştiren Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’nda yapılan analizler sonucunda, Köfteci Yusuf’un iddialarının aksine hileli ürünler olduğu tespit edildi.Laboratuvar Müdürü Dr. Berrin Şenöz, PCR cihazlarıyla yapılan hassas DNA analizlerininsonucunda domuz DNA’sının tespit edildiğini belirtti.

KÖFTECİ YUSUF’UN İDDİALARINA LABORATUVAR CEVABI

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş’ın “iftira ve kumpas” açıklamalarına, Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Dr. Berrin Şenöz’den yanıt geldi.Şenöz, analizlerin etiketi kapalı ürünlerle tarafsız bir şekilde yapıldığını ve hileli ürünlerin dijital ortamda raporlaştırıldığını ifade etti.Ayrıca, domuz eti tespitinin PCR cihazıyla 1000’de 1 oranında yapılabildiğini ve analizlerin dünya standartlarında olduğunu vurguladı.

MARKAYI BİLMEDEN ANALİZ YAPIYORUZ

Dr. Berrin Şenöz yaptığı açıklamada "Numune kabında gelen ürünler, tarafsızlık ilkesi açısından etiketi kapalı bir biçimde geliyor. Markayı görmeden yapılan analizlerin sonucunda bir uygunsuzluk tespit edildiyse dijital sistemde bu bildiriliyor ve raporlaştırılıyor. İlçe Müdürlüğü'ne iletilen raporlar sonucu uygunsuzluk yapılan firmalara mevzuatta belirtilen işlem uygulanıyor" dedi.

(helalplatform)

Kaynak: (helalplatform)

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum